Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene."— Utskrift av presentasjonen:

1 Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene gruppene, hvor vi har fokus på temaet ”sosialkompetanse”. I tillegg har vi gjennomført våre to første små prosjekter: ”Kampanje mot mobbing”, hvor fokuset i år har vær t GJØR EN FORSKJELL-hvor fokuset var hvordan hver av oss kan gjøre en forskjell, for å skape vennskap, bidra til inkludering og forebygge mobbing, og ”Nasjonal brannvernuke”, hvor vi har hatt fokus på blant annet hva vi skal gjøre dersom brannalarmen går, og hvem ringer vi til ved en eventuell brann. Brannbilen var på besøk, og gjennomførte en brannøvelse i slutten av uken. Turene våre har vi kommet i gang med. Vi tar med oss mat og går på tur avdelingsvis. Vi bytter avdelingsvis på å gå til Valahaugskogen og Bøskogen (nedre Valahaugskogen), eller rundt i nærmiljøet vårt. Vi ønsker at barna blant annet skal bli godt kjent med nærmiljøet sitt, få brukt kroppen allsidig ved å bevege seg i ulent terreng, og bli glad i å være ute i allslags vær. Vi ser frem til mange kjekke turer i tiden fremover! Biblioteket arrangerer fortellerstunder annenhver tirsdag, disse deltar vi på enten med smågrupper eller med hele avdelingen- alt etter tema for fortellerstunden. Tiden som kommer: Nå som vi har kommet til oktober fortsetter vi med prosjektet ”Meg og Deg”. Nå flytter vi fokus fra tilvenning, mot høsten og været, kroppen vår og følelser, og barn i andre land. Vi i Vistestølen barnehage har et fadderbarn igjennom ”India- foreningen” og vi skal frem mot FN-dagen bli bedre kjent med fadderbarnet vårt Asin. For mer informasjon om India foreningen og Beracha barnehjem, se www.indiaforeningen.no I tillegg til å bli kjent med fadderbarnet vårt skal vi også ha ulike aktiviteter knyttet opp mot dette. Mer informasjon om dette kommer i eget skriv. www.indiaforeningen.no Viktige datoer: Fredag 9.oktober er det Verdens psykiskehelse dag. ”Hverdagslykke” vil være i fokus i løpet av uke 41. Vi vil blant annet lage hjerter i papp på avdelingen hvor fokuset blir «Hva gjør oss glad». Vi markerer dagen med en fellesamling! Onsdag 21.oktober arrangeres der FN-cafè i barnehagen. Mer informasjon kommer i eget skriv, men sett av ettermiddagen allerede nå!

2 Vi vil også minne om at dersom noen skal ha fri i høstferien (uke41:5.-9.oktober), setter barnehagen pris på at dere gir beskjed. Personalet planlegger også sin ferie ut i fra barnas ferie. Månedens pedagogiske tips: SPILL ET SPILL SAMMEN MED BARNET. Her får barnet trening i: Glede av å gjøre noe sammen Felles regler Vente på tur Matematikk Vi ønsker dere alle en riktig flott oktober! Hilsen personalet på Trylleralleri, Trippen og Titt i hålå Månedens bursdagsbarn: Matheo 3 år,1.oktober Luna 4 år, 5 oktober Brage 4 år, 6 oktober Leah Malene 3 år, 17.oktober Marius 3 år, 24.oktober Hipp hipp hurra ! Personalet På foreldremøte informerte Åse om at hun skal ha utviklingspermisjon fra og med 1.oktober til og med 31.desember. Heidi skal være styrer i dette tidsrommet, og det vil være vikar for henne på Trylleralleri. Jeanette går ut i svangerskapspermisjon, og har sin siste dag fredag 2.oktober. Kirsten er pedagogisk leder ut desember.


Laste ned ppt "Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google