Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foreldremøte SFO høsten 2019

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foreldremøte SFO høsten 2019"— Utskrift av presentasjonen:

1 Foreldremøte SFO høsten 2019
Tirsdag 27 august 2019

2 Velkommen Presentasjon av Lura SFO 13 ansatte og to lærlinger.
Ca 100 barn 60 % plass er 3 dager i uken ( helst faste dager, men mulighet til og forandre på dagene). 100 % plass er 5 dager i uken. Det er 2 mnd. Oppsigelse av plassen og redusering av plassen Oppsigelsen gjelder fra 1. i mnd.

3 Gruppene på SFO Vi har 2 grupper «Smilehullet og Hjerterommet» på basen. Hjerterommet der er 1 a og noen fra 2 kl. Smilehullet der er 1 b og noen fra 2 kl. Det er ca. 30 barn på hver gruppe og 4 voksne. Solstrålene går i brakken og der er 3-4 kl. Det er en gruppe som er 38 barn.

4 Hva er SFO. Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl.
Gi barna trygghet og gode aktivitetstilbud med vekt på lek. Sosial kompetanse: SFO er viktig arena for barnet å trene på sosiale ferdigheter. De møter andre barn på tvers av alder og grupper. For de fleste barn er lek utviklende. De øver på sosial kompetanse og blir kreative. De øker forståelsen av verden rundt seg og de øver på ulike ferdigheter når de bygger, rolle lek, skaper ting og danser og beveger seg.

5 Rutinene for morgen SFO
Være i møte kommende og si god morgen til barnet og den foresatte. Skriver ned eventuelle beskjeder fra foreldrene med en gang. Vi etterlyser ikke noen om morgenen. Vi begynner å rydde ca kl.8.15, og går ut etterpå. De stiller opp når det ringer 8.25, da begynner skolen. Morgen SFO er på basen, er det noen beskjeder send melding på

6 Rutinene på «Solstrålene» (brakken)
Vi krysser de inn når de kommer, mangler vi noen ringer vi. Derfor viktig å få beskjeder, når de skal ha fri. De spiser når de er sulten, bestemmer selv. Det blir mat tirsdag og torsdag. De er ute en tur etter maten og aktiviteter mellom kl Vi sender hjem de som skal gå hjem selv. Aktivitetene går på tvers av gruppene. Gymsalen er åpen hver dag mellom

7 Rutiner på «Smilehullet og hjerterommer» (Basen).
Vi henter barna i klasserommet. Det gjelder 1. kl. og 2 kl. På baserommet spiser vi når de komme og vi krysser de inn. Vi går ut en tur etter maten og aktivitetene er i mellom kl Vi sender barna hjem de som skal gå hjem selv. Aktivitetene på basen: Forming og gym hver dag. (mellom )

8 Aktiviteter Lage felles prosjekt f. eks. felles bilde eller andre ting. Være med og tilberede maten og hjelpe til med serveringen. Bruke skoleskogen til forskjellige aktiviteter. Gymgrupper Sløydgrupper Formingsgrupper Sjakk kurs.

9 Psykososialt miljø Månedlige samling- drøfte ulike tema. Mindre grupper i sløyden, matservering, besøk på biblioteket, kurs i sjakk og aktivitetsgrupper. Spill og kortspill, puslespill, og tegne bord, så sitter vi i mindre grupper. Aktiviteter i gymsalen, der de som har lyst. Hjelpe de som står alene og få de inn i felleskapet.

10 Samarbeid med skolen Vi samarbeider med skolen, jevnlige møte med rektor som er ansvarlig for SFO. De ansatte på SFO har personalmøte hver uke, hvor vi planlegger aktiviteter og evaluerer det vi har gjennomført. Det å være gode rolle modeller,veiledere, snille og trygge voksne. Mener vi å kunne gi barna deres en god og trygg opplevelse av SFO. Foreldremøte på høsten og jeg er med på foreldremøte på våren for 1 kl.

11 Samarbeid med foreldrene
SFO ønsker et tett samarbeid med foreldrene. Gi informasjon om det skjer ting som kan være vanskelig for barnet. Gi beskjed når dere leverer og henter barnet.( Veldig viktig) Øve på hjemme: Knytte sko, øve på å klare seg selv på toalettet vaske hendene etterpå. Det er veldig greit med to matbokser en på skolen og en på SFO. Skifte klær er veldig greit å ha liggende på skole og SFO. Gi beskjed ved sykdom enten på skolen eller SFO. Det er ikke lov å kjøre inn i skolegården

12 Info tavle Whiteboard inne i mediateket, hva har vi gjort i dag. Tavlen i gangen i brakken. Info på hjemmesiden hver fredag, med noen bilder.

13 Matpenger Med nytt kjøkken fra ca. 1 oktober, så kan vi tilby mat hver tirsdag og torsdag. Vi ønsker å ha med ungene i matlagingen og hjelpe til med servering. Det synes de er veldig kjekt. Det blir 100 kr mnd. pr. barn.

14 Påmelding til feriene Vi sender ut påmelding til høstferien, juleferien, vinterferien og påskedagene og sommerferie 2020. Påmeldingen må være realistisk. Vi ønsker at barna kommer til kl 10. Høstferien : sender ut påmelding i neste uke.

15 Veldig viktig at dere merker alle klær,støvler, matbokser,vannflasker,
Merking av klær Veldig viktig at dere merker alle klær,støvler, matbokser,vannflasker, regnklær osv.

16 Skolen sine målgrupper og viktigste løfter.
Løfte til elevene: «Vi skal legge til rette for at du skal bli den beste utgaven av deg selv». Løfte til foresatte: «Vi skal se ditt barn og legge til rette for et gjensidig forpliktende samarbeid» Løfte til kollegene: «Gleding, støtte og utfordring». Løfte til Skoleeier/myndigheter: «Vi skal være et forbilde for utvikling». Løfte til samfunnet: »Vi skal være en medspiller som gjør Lura til den beste bydelen i Sandnes». «Vår visjon» «Sammen setter vi verdifulle spor». Verdier: Trygg, Fargerik, Ambisiøs, Nysgjerrig.

17 Telefon nr Baserommet: 97 51 05 81. Telefon nr brakken: 94 15 11 30.
Kontakt med oss Telefon nr Baserommet: Telefon nr brakken: Jeg har kontortid fra kl Vi har personalmøte hver mandag kl Telefon kontoret på skolen og Anne


Laste ned ppt "Foreldremøte SFO høsten 2019"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google