Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS -februar 2018

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS -februar 2018"— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS -februar 2018
Vi har kommet noen dager inn i februar, og vinterværet viser seg fra sin beste side, kald og klar! Håper det varer leeeeenge Det merkes også at vi går mot lysere tider, det blir ikke mørkt så tidlig, og det liker vi! Hva skjer denne måneden…. I februar feires tradisjon tro karneval, dette året fredag 9/2. Karneval var i utgangspunktet en av aktivitetene før fasten, men vi tenker at karneval er noe å se fram til gjennom hele januar, -noe å glede seg til. I år som i fjor lager vi våre egne kostymer, noe vi i personalgruppen syns er positivt av flere grunner. Det minsker kjøpepresset for dere foreldre, stemningen på selve dagen er positivt annerledes da vi ikke har en gjeng prinsesser og superhelter som skal overgå hverandre og forberedelsene er over en lengre periode og dermed samlende for gruppa. I tillegg kan vi knytte forberedelsene til karnevalet opp mot tema for årets Barnehagedag, som er «La meg skape». Estetisk kompetanse er en kilde til utvikling. Fra personlig vekst og innflytelse på egne omgivelser, til kreativ nytenkning i et større samfunnsperspektiv. I arbeidet med å lage våre egne kostymer forsker barna på hvordan dyret de skal være ser ut og kommer med ideer til hvordan gjenskape dette. Vi bruker en del materiale vi har samlet sammen, som f.eks. bobleplast, brukte esker og gamle tøystykker. Nytt av dette året er at vi markerer Fastelavn samme dag. Så i stedet for å spise pølser skal vi ha selvbakte boller med krem denne dagen. Fastelavn, som dette året er søndag 11/2, knytter seg til flere skikker, både religiøse og hedenske, som en forberedelse til fastetiden og for å markere overgang fra vinter til vår. Bursdager…. Forrige måned ropte vi et høyt HURRA! for Theodor som ble 6 år! Denne måneden roper vi et høyt HURRA! for Zara som blir 4 år, og Run og Maja som blir 5 år! Vinterferie… I uke 7 ( februar) har skolene vinterferie. Barnehagen er selvsagt åpen, men dersom barnet ditt skal ha fri er det fint om du gir oss beskjed om det så snart som mulig.

2 Hva har skjedd i det siste…
Vi har som dere forhåpentligvis vet fått 2 nye barn på avdelingen. De begynner å finne seg til rette, og de «gamle» barna har vært gode på ta imot dem og vært tålmodige når de voksne har gitt de nye ekstra oppmerksomhet og tid. Ellers observerer og vurderer vi voksne hele tiden hvordan gruppa er, hvilke behov barna har og hvordan vi best mulig skal legge til rette for alle. Derfor har vi igjen gjort endring på rommene ved at vi har tatt kjøkkenkroken ut på avdelingen og laget Duplorom i stedet, inne på det lille rommet. Dette fordi vi så at det ikke fungerte slik vi ønsket. Duplorommet er populært og enkelte dager må vi derfor ha en tidsplan for hvor lenge barna kan være der. Rommet er lite og for at det skal fungere kan kun 4 være der samtidig. Vi har også gjort endringer på bordplassering ved lunsj. Det er mye vi skal ta hensyn til her, som for eksempel hvor stort behov barna har for voksenstøtte, hvilke barn som fungerer og trives sammen ved bordet, osv. Det ser ut som om vi nå har funnet en god løsning. Dessverre måtte vi avlyse en skøytedag for 2012-barna og noen av dere foreldre har lurt på om dette er noe vi tar igjen. Skøytingen er noe vi i barnehagen gjennomfører, det er ikke eksterne arrangører. Vi bestiller et visst antall ganger (10 ganger dette året) i Ishallen, og vi er heldige som får tid der. Det er mange barnehager og skoler som arrangerer skøyting, så vi må være tidlig ute for å få tid. I tillegg bruker vi mye ressurser på å få gjennomført aktiviteten, både personal- og tidsmessig, så selv om vi gjør alt vi kan for å ikke avlyse så kommer det situasjoner hvor vi ikke har noe valg.

3 Klær. Igjen… Noen av dere er gode til å skrive navn i barnas klær og utstyr, men dessverre er det en del som glemmer det. Vi har 17 barn på avdelingen, og dermed ikke sjans til å huske hvem som eier hva. Jevnlig samler vi sammen en stor haug med sokker, hansker/ votter, gensere, o.l. som vi ikke vet som eier. Hansker/ votter i bomulls-blanding fungerer VELDIG dårlig i barnehage. Ofte kommer barna etter minutter ute og klager på at de er kalde og/ eller våte. Det er viktig at barna har votter/ hansker som tåler kulde og å bli fuktige/ våte. Nå er det skikkelig kaldt ute og det betyr at barna må være RIKTIG kledd. Mange av dem har undertøy av ull (trøyer, sokker, strømpebukser/ stillongser) i skapet sitt, men ikke på seg. Vi har ikke kapasitet til å skifte klær på barna før vi skal ut, så det er dere foreldre sitt ansvar at de har på seg ullundertøyet fra morgenen av. Det går veldig fint an å ha på seg ull hele dagen, skulle barna bli varme inne kan de ta av seg genser og bare ha på seg ulltrøya. Stort sett er dere alle gode på å ta hjem regntøy og dress på fredager, men minner om at også votter/ hansker må tas hjem for å vaskes. Vi sliter veldig med å få tørt regntøyene fra den ene dagen til den andre. Regntøy som er foret med fleece er spesielt vanskelig og det hender at barna må gå med fuktig regntøy. Grunnen til dette er at tørkeskapene ikke kan stå på når barnehagen er stengt, og det blir derfor for få timer i forhold til kapasiteten vi har, til å få alt tørt. Vi gjør så godt vi kan, men vi ber dere om å sjekke hvor vått regntøyet er når dere henter på ettermiddagen, og eventuelt ta det hjem til tørking. På hjemmesiden til Tyrihans ligger nå en oppdatert oversikt over uken. Denne vil nok bli endret etter påske. Følg med Ha en strålende februar, om 24 dager er årets første vårmåned her! Mariola, Nina, Selda, Karoline, Marzena og Siv Tove.


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS -februar 2018"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google