Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk vestlandsvær, med både regn, sol og vind på en gang. Gruppene har jobbet med både finmotoriske- og grovmotoriske oppgaver på torsdagene, og vært på tur både i skogen her i barnehagen og på Valahaug og Vanntårnet. Vi ser på krypdyr, og trær og blomster som så smått begynner å våkne til liv etter vinteren. Dette er kjempe spennende! I samlinger har vi hatt eventyret om «Prinsessen på erten». Her får barna lære om farger ved at madrassene vi bruker har ulike farger, vi snakker om forskjellen på hardt og mykt og vi teller. Vi har også så smått begynt å tenke frem mot 17.mai og grunnlovsdag Tiden som kommer: I ukene fremover kommer vi til å fortsette med eventyret «Prinsessen på erten». Vi ser at dette er et eventyr barna engasjerer seg i, og som de liker at vi forteller. Det finnes mye læring i dette da snakker om både antall, rom og form. Dette er også et eventyr som vi kan knytte mye språklæring Inn i. Vi jobber med preposisjoner (som over, under, på) og vi snakker om størrelser. Vi skal fortsette å gå på tur på tvers av avdelingene. Vi ser at barna knytter relasjoner med de andre barn enn de som de er med på avdelingen, og vi ser at dett er en god støtte for barna når de skal begynne på ny avdeling. De første ukene av måneden kommer vi til å drive med forberedelser til 17.mai. Vi kommer til å øve på Vistestølen ropet, og andre sanger, som «Tenk at nå er dagen her» og «alle fugler». Fint om dere hjemme også synger litt slik at vi også i år høres godt i toget. I løpet av mai vil barna som skal skifte avdeling til høsten begynne sin tilvenning på ny avdeling. Det er personalet fra Pytten og Dinglebein som følger barna over. Dette vil dere få mer informasjon om. Dette blir en spennende tid både for store og små Inne på Pytten har vi kommet i gang med «Mattemeisen» igjen. Mattemeisen er et verktøy for arbeid med matematiske oppgaver og tema. Vi har til nå snakket om antall og form og vi ser at ungene finner former i det meste, alt i fra leker til sirkler i grøten. Vi har også hatt eventyret om «Kaninen som ikke ville være hvit». Her får barna lære om farger, samt se og erfare hvilke farger som er gode å blande og hvilke som ikke er. Kjempe spennende!

2 Månedens bursdagsbarn: Nicolas Pål blir 3år 10/5 Emilie blir 3år 15/5 Mio blir 2år den 30/5 Hipp hipp hurra for alle tre! Brukerundersøkelsen 2016 Vi vil benytte anledningen til å takke for alle svarene vi fikk på brukerundersøkelsen i år. Vi setter pris på tilbakemeldingene vi fikk, og skal ta dem med oss i videre arbeid. I den forbindelse ønsker vi å oppfordre dere foreldre til å sette av tid til å snakke med oss på avdelingen i hentesituasjonen. Det kan være travelt på ettermiddagen, men vi ønsker å gi dere en skikkelig tilbakemelding fra dagen. Vi ber også om at mobiltelefoner ikke benyttes i bringe/hente situasjoner. La barnet få deres oppmerksomhet. Inne på veggen på Pytten har vi laget en bildevegg. Her henger vi opp bilder fortløpende. Veggen er delt inn i gruppedag, turdag, samling og avdelingsdag. Her vil dere se bilder fra hverdagen vår med litt tekst. Vi oppfordrer dere til å ta en titt på veggen sammen med barna. Til slutt vil vi minne om at dersom dere lurer på noe eller ønsker å gi oss en tilbakemelding, er dere hjertelig velkomne til å ta en telefon eller avtale et møte. Vistestølen barnehage HEI HEI HEI Ingen barnehage er som deg HEI!! Alle fugler små de er kommet nå tilbake! Gjøk og sisik, trost og stær synger alle dage. Lerka jubler høyt i sky, ringer våren inn på ny. Frost og snø de måtte fly, her er sol og glede! Viktige datoer i mai: 05.mai: Kristihimmelfartsdag, barnehagen er da stengt 10.mai: dugnad. Sett av datoen, vi håper på et stort oppmøte 12.mai: vi går i øvetog sammen med Nyvoll barnehage og Sentrum 16.mai: 2.pinsedag, barnehagen er stengt. 26.mai idrettsdag 30.mai: Barnas grønne dag. Barna MÅ være levert innen 0830.


Laste ned ppt "Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google