Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2018

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2018"— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2018
Inger Hagerup har skrevet et dikt om november, og jeg syns det jammen meg hun beskriver denne måneden på en prikk. November er en gammel kvinne som ikke håper lenger. Da solen, den verdige elsker, forlot henne, trakk hun en grå kjole over sine magre skuldrer, og hennes ansikt ble strengt av ensomhet November er en gammel kvinne som angrer. Hylende rev hun høstens siste blomster av håret, så bøyde hun sine visne knær før stormens salmesang. November er en gammel kvinne som ingen vil gi husrom. Høsten stengte sin dør for henne med en isnøkkel, og nå banker hun forgjeves med skjelvende fingrer på vinterens lukkede port. November oppleves av mange som en mørk, kald og tung måned, uten store begivenheter å se fram til. Men heldigvis vet vi at noen få uker unna venter desember med sanselige opplevelser, arrangementer og forventninger. Denne måneden roper vi et høyt HURRA! for Nojus og Kajus som blir 4 år!

2 et tilbakeblikk… Maxmilian begynte hos oss i oktober, så naturligvis har mye av tiden gått med til tilvenning. Målet vårt er at nye barn skal bli trygge hos oss, så derfor legges noen aktiviteter bort en periode. Nye barn skal bli kjent med barn og voksne, og omvendt. De skal lære seg rutiner, orientere seg på avdelingen og etter hvert resten av barnehagen. Som med alt annet i barnehagen, så sier Rammeplanen også noe om tilvenning: Barnehagen skal legge til rette for at barnet kan få en trygg og god start. Rutiner skal tilpasses, og vi skal organisere tid og rom slik at barnet får tid til å bli kjent, får etablere relasjoner og knytte seg til voksne og andre barn. 24. oktober var FN-dagen, men vi markerte dette dagen etter. Da delte vi oss i aldersgruppene hvor 2015/16-barna snakket om rettighetene Alle barn har rett til eget navn Alle barn har rett til å spise mat (rett til et liv og en fremtid) Alle barn har rett til lek, hvile og fritid. Dette ble gjort som en lek der barna var aktivt med i samlingen, hvor de blant annet ga en dukke navn, osv. 2014-barna snakket om rettighetene Alle barn har rett til å kjenne trygghet Alle barn har rett til helsehjelp Alle barn har rett til et privatliv De jobbet på samme måte som de yngste, altså aktivt deltakende i samlingen, og de lagde bl.a. et sykehus på lekerommet. 2013-barna snakket om rettighetene Alle barn har rett til at voksne gjør det som er til barnas beste/ rett til å si sin mening Alle barn er like mye verdt Disse barna leste en bok om de aktuelle temaene og filosoferte etterpå rundt disse. HUSK ÅPEN DAG ONSDAG 7/11, KL DA BLIR DET SALG AV PØLSER, KAKER OG LODD TIL INNTEKT FOR FADDERBARNET VÅRT BOUAH.

3 Leker Vi har hatt regelen om at det ikke er lov å ha med egne leker i barnehagen, men etter å ha diskutert dette på ledermøte og på avdelingsmøte har vi blitt enige om å prøve oss med EN lekedag i uka. Barna kan altså få lov til å ta med seg en leke på fredagene. Vi har lagt noen føringer for dette: De får kun ha med seg en leke. Leken kan ikke være større enn at den får plass inni skapet til barnet. Vi har ikke ansvar for leker som forsvinner eller blir ødelagt. Lekene bør merkes med navn. Husk at barnehagen er stengt torsdag 15/11 og fredag 16/11. det er da planleggingsdag for personalet og vi skal da jobbe med årsplanen. Foreldresamtaler Det blir nå hengt opp liste med tidspunkter for foreldresamtaler. Vi må gjennomføre foreldresamtalene i kjernetiden, når hele personalet er tilstede. Barnehagens kjernetid er mellom 9 og 14.45, men innimellom der skal også måltider og pauseavvikling finne sted, og da er det viktig at vi alle 3 voksne er på plass på avdelingen. Derfor har jeg satt opp tider mellom kl. 9 og 11, og mellom kl og 15. Datoene for samtalene er fredag 23/11, mandag 26/11 og fredag 30/11. VIKTIG! Dere vi snart motta brukerundersøkelsen på mail. Vær så snill å besvar denne da dette er viktig i vår jobb for å gi et så godt tilbud som mulig til dere. Vi bruker resultatene av undersøkelsen til å måle hva vi er gode på og hva vi kan forbedre. Dere vil også i løpet av måneden motta «julelapp» på mail. Vær så snill å levere denne innen fristen, da vi planlegger personalets juleferie ut fra hvor mange barn som kommer i barnehagen. Dere kan sende svar på mail til Kari eller meg, eller dere kan printe ut og levere lapp. Det viktigste er at vi har en skriftlig tilbakemelding fra dere.

4 Personalsituasjonen Anja er fortsatt sykemeldt og det er foreløpig uvisst når vi får henne tilbake hos oss. Det gleder vi oss til! Heldigvis tok Ine utfordringen og gikk opp fra 50% stilling til 100% for å hjelpe oss. Ine har jo 20% stilling på Tyrihans (Anja jobber 80%), men vi «låner» henne fra Tommeliten hvor hun også jobber 20% og fra Askeladden hvor hun jobber 10%. Etter nyttår trer Ine inn i 100% stilling, da en av personalet der går av med førtidspensjon. Endring av ukeplanen Vi har gjort noen endringer og uka ser nå sånn ut: Mandag: : hver tredje uke er det HMS- eller medbestemmelsesmøte (Ine og Nina deltar på disse) De øvrige ukene er det grupper sammen med Soria : leder- eller medarbeidermøte Tirsdag: Lek/ aktivitet på avdelingen. Skolestartergruppe for 2013-barna : vi voksne har avdelingsmøte, Soria passer barna. Onsdag: 9-10: Askeladden har avdelingsmøte og vi passer barna deres i partallsukene Svømming for 2013-barna, de andre har grupper/ aktiviteter på avdelingen. : de voksne på Soria har avdelingsmøte og vi passer barna deres Torsdag: Turdag for hele avdelingen. Vi spiser lunsj ute eller i Passivhuset. Den siste torsdagen i måneden er det Miljødag for hele barnehagen, det er derfor ikke tur denne dagen. Fredag: Grupper (matlaging/ fellesrommet/ avdelingen) Innimellom disse faste aktivitetene skal også Nina og Ine ha lese-/ plantid, andre pedagogiske oppgaver som ikke går under min plantid og eventuelle møter med samarbeidsinstanser skal også gjennomføres. En fin måned ønskes dere fra Nina, Anja, Ine og Siv Tove


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2018"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google