Bjørnsgård barnehage.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Verdier – for hvem og til hva? Av prorektor Inga Bostad.
Advertisements

Danning – å skape seg selv
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
Digitale lærermidlers plass i hverdagen seniorrådgiver Turid Helen Christensen.
Manifest mot mobbing 2011 – 2014 Statsminister Stoltenberg og sentrale parter signerte i januar et nytt Manifest mot mobbing. Manifestet skal gjelde.
Bjerkebarnehagenes visjon og verdigrunnlag
Det viktige foreldresamarbeidet -utfordringer og muligheter
"God bagasje på livets reise."
Oppdatert pr (NBJ) Barnehageloven.
Barnehagekontoret Styrermøte 10.februar Barnehagekontoret ”Sats tidlig – land trygt”
Styrermøte 16.september 2010.
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Oppdatert pr (NBJ) Barnehageloven.
Barn og rettigheter. Grunnloven,menneskerettigheter,lov om barn og foreldre,lov om barnevernstjenester,barnehage loven og opplæringsloven. Larsen og Slåtten(2006)
Førskolelærerutdanning tverrfaglig og temabasert modell
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Norske verdier og levemåter Diskusjonsgrunnlag Januar 2011.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Velkommen til nytt barnehageår!. Felles informasjon v/ Anne Hjemmesiden – abonnere Hypernett- registrere fridager, ferier, beskjeder Bleieavtale Miljøfyrtårn-bedrift.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.
Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.
Foreldremøte 7. September 2016 OPPVEKST | Søm barnehage.
Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
Hvordan bidra til kvalitetsutvikling i din barnehage? Utdanningsdirektoratets arbeid med Kvalitet i barnehagen (KiB) Kristina Kvåle og Victoria Elise Olsen,
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
Velkommen til nytt barnehageår!. Program for kvelden Velkommen! Presentasjon av ansatte Overordnede føringer for hele barnehagen IST Hypernett Valg av.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til foreldremøte på Roligheden gård barnehage Felles informasjon ved oppstart nytt barnehageår - Anne Hjemmesiden.
Undervisning F1C Danning & Didaktikk - Alt henger sammen… Line Melvold.
Vennskap/Sosial kompetanse Barn som fungerer i leik og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi.
Barnesyn og barns medvirkning
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Hvor mange her er kommet alene. Hvor mange har avtalt å sitte med noen
Barn og rettigheter. Grunnloven,menneskerettigheter,lov om barn og foreldre,lov om barnevernstjenester,barnehage loven og opplæringsloven. Larsen og Slåtten(2006)
Kvalitet I barnehagen Presentasjon
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Våre familier Skoleåret 2017/2018 Framtid - Samspill - Skaperglede.
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
MARS MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG
Samhandling med ungdom
MARS I Mars starter vi opp med forberedelser til påske. Vi skal ha forming hver mandag og skal da lage påskepynt. Vi skal også snakke litt om hvorfor.
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
Grunnleggende om veiledning
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Årshjul rødbasen
Årshjul grønnbasen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
FORELDREMØTE 27. AUGUST 2018 «Ingen ville vel ønske å leve uten venner, selv om han hadde alle andre goder» Aristoteles.
Sinne Kraivalee Arnesveen.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Klar ferdig gå….part three!
Samarbeidsutvalgets rolle og oppgaver
Velkommen til foreldremøte
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Voldsforebyggende opplæring
Oppstart i barnehagen.
Velkommen til foreldremøte
Danning og voksenrollen i barnehagen
Opplæringens verdigrunnlag
Periodeplan for juni (2. juni: Marit 40 år!!!) 3.
Utskrift av presentasjonen:

Bjørnsgård barnehage

Visjon: Ingenting er umulig Figur som viser hvordan vår organisasjon er bygd opp i forholdt til visjon, verdier og overordnet mål Overordnet mål: vi skal hjelpe hvert enkelt barn til å få en god selvfølelse Verdier: omsorg, glede og latter Visjon: Ingenting er umulig

Use it or lose it……..

Formålsparagrafen «Barnehagen skal i samarbeid og forståelse med hjemmet ivareta barnas behov for omsorg og lek, og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling. Barnehagen skal bygge på grunnleggende verdier i kristen og humanistisk arv og tradisjon, slik som respekt for menneskeverdet og naturen, på åndsfrihet, nestekjærlighet, tilgivelse, likeverd og solidaritet, verdier som kommer til uttrykk i ulike religioner og livssyn og som er forankret i menneskerettighetene. Barna skal få utfolde skaperglede, undring og utforskertrang. De skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. Barna skal utvikle grunnleggende kunnskaper og ferdigheter. De skal ha rett til medvirkning tilpasset alder og forutsetninger. Barnehagen skal møte barna med tillit og respekt, og anerkjenne barndommens egenverdi. Den skal bidra til trivsel og glede i lek og læring, og være et utfordrende og trygt sted for fellesskap og vennskap. Barnehagen skal fremme demokrati og likestilling og motarbeide alle former for diskriminering»

Det er de voksnes ansvar at barna trives i barnehagen Som Nuria Moe sa: som voksen byr jeg på møkk eller næring? Hvilken respekt har jeg for barna? Hvordan er du for at barna skal komme til deg? Dette er spørsmål vi har stilt oss. Hva byr vi voksne egentlig på?

Barnets perspektiv – barneperspektiv Vi må vite forskjellen for å skjønne hvordan vi skal kunne jobbe med barna.

Noen «trossetninger» For å forstå andre må man først forstå seg selv Man må ha trygghet på egne verdier, egen rolle, funksjon og kompetanse Vi må ha en balanse mellom å skulle lytte og det å skulle snakke. Være en venn, en Alfred. Jobb med samtaler i «fredstid».

Hva skjedde da? Hmmm Hva skjer? Gjenta det barnet sier Gjenta det siste ordet barnet sier Næh Fortell! Prøv å forklar Ja vel ja

Ekthet Betingelsesløshet empati

«Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gjøre uten at han holder noget av hans liv i sin hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthet. Men det kan også være forfærdende meget, så det simpelthen står til den enkelte, om den andenes liv lykkes eller ej». Løgstrup, 1991

En liten forandring i ens egen praksis kan være en stor forandring for det enkelte barn.

Bjørnsgård bhg høst 2015 LB: 14 barn hver dag og 5 voksne hver dag. Dette gir 2.8 barn pr. voksne pr.dag SB: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 44/ 8 (5.5) 43/8(5.3) 43/7(6.1) 42/7(6) 3 2

Ny tilskuddsordning fra 2016 Barnetallet 6.3, mot6 Kapitalkostnader Pensjonsutgifter

Tradisjoner/ se informasjonshefte Barnet Vi jobber spesielt med demokrat, toleranse og kulturforskjeller i et eget proskjekt: Gode venner i Nepal Årstider Tradisjoner/ se informasjonshefte Fagområder Barns medvirkning

Dugnadskomiteen Elin Ødegård Brenden: 95947463 Pål Arne Jensen: 97515585 Vigdis Haugdal: 99365412

Styret Leder: Eirik Røstadsand Nest leder: Anja Amundsen Styremedlemmer: Amund Solheim Toft, Elin Therese Kjelstad Larsen og Thea Andersson Haug Daglig leder: Nina Hermanrud Foreldreråd: Thea Andersson Haug og Amund Solheim Toft