Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena for barnet for å trene på sosiale ferdigheter. For de fleste barn er lek utviklende. Under lek får barn øver på sosial kompetanse og blir kreative.

2 Lek La barn få tid til å leke i egen regi. Leken er viktig når barn skal utvikle egenforståelse og sosiale relasjoner. Lek kommer innenfra, fra barnet selv. I lek bruker barnet sine egne erfaringer, de får mulighet til å utforske livet, de blir konger i sitt eget liv. De får oppleve at de selv bestemmer. Dette er helt avgjørende at barn får anledning til. At de får sjansen til å finne ut «hvem er jeg».

3 Skape helhet i barnets hverdag. Læring, kreativitet, trivsel og samarbeid. På SFO skal barn få lov å styre litt hva de har lyst til å gjøre. De voksne sørger for at det er trygt rundt dem. De voksne hjelper barnet i og til lek. Vi har ulike aktivitetsgrupper som sløyd, gym, forming. Sender ut aktivitetsplan hver mnd. Vi starter rolig opp med gym i gymsalen, det synes de er veldig kjekt.

4 Samarbeid med foreldrene SFO ønsker et tett samarbeid med foreldrene. Gi informasjon om det skjer ting som kan være vanskelig for barnet. Det er praktiskmed to matbokser, en på skolen og en på SFO. Gi beskjed til skolen eller SFO ved sykdom.

5 SFO høsten 2016 SFO åpner 1. august. Det er lurt at nye barn får tid til å bli kjent med SFO før skolestart. Ta kontakt med SFO for å planlegge oppstart for ditt barn. Det er planleggingsdag onsdag 17. august og SFO er stengt Det er skolestart torsdag 18. august, SFO er åpen etter skoleslutt.

6 Dagsplan på SFO Åpningstid : 7.30-16.30 Morgen SFO: 7.30-8.25 Vi går ut 8.15 om morgenen, skolen begynner Kl 8.25. Vi spiser på SFO: 13.30-13.50. Utetid/ aktiviteter: 14.00-15.00. Åpningstidene i ferier: 7.30-16.30.

7 Merking av klær Viktig at dere merker klær, støvler, regnklær, matbokser, vannflasker osv. Vi sender ut all informasjon på mail. Informasjon og telefon nr. ligger på skolens hjemme siden. Telefon nr til baserommet: 51 33 75 13 og 97 51 05 81.

8 Ukesplan for 1 kl. Mandag: Stasjoner i gymsalen og ulike aktiviteter. Aktiviteten kan være: stikkball, hjørne fotball, hinderløype, forskjellige aktiviteter med ball, lek med kortstokk, alle mine duer, rødt lys, hauken kommer osv.

9 Ukesplan for 1 kl. Tirsdag: Stasjoner: Kan være: utelek spille forskjellige brettspill Lage noe som f.eks: male, perle, farge, lage smykke armbånd, farge blomster, flagg, male på lerret, male på glass osv. lage figurer i kitt.

10 Ukesplan 1 kl. Onsdag: Utedag : 1.Fri lek ute, under veiledning av voksne. 2.Alle går på biblioteket og leser og ser i bøker.

11 Ukesplan for 1 kl. Torsdag: En av gruppen går på sløyden med en voksen. Den andre gruppen etr inne eller ute og velger selv hva de har lyst til å gjøre.

12 Ukeplan for 1 kl. Fredag: Ulike aktiviteter. Engang i måneden er det barnemøte og fredagen etterpå er det bursdagsfeiring, Da feirer vi alle som har fylt året den måneden. Da blir det saft og kjeks.

13 Høsten 2016 Vi synes det er veldig spennende å treffe ny 1 kl. og nye foreldre. Vi gleder oss til å bli kjente med dere. Vi har også sommerfugler i magen. Ha en fantastiske sommer så snakkes vi i august.


Laste ned ppt "Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google