Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle barna begynner å finne seg godt til rette på ny avdeling. Det er en nydelig bukett barn vi har på avdelingen I de første ukene i det nye året har vi hatt mye lek inne og ute. Vi ser at barna var veldig klar for å starte på Nøtteliten. De er stolte av å være eldst og begynner allerede å bli godt trygge på den nye tilværelsen. Det ligger et spennende år foran oss, og vi gleder oss til fortsettelsen! I uke 35 begynner vi på bursdagsveggen vår. Barna skal lage en plakat av seg selv. De skal velge farge på plakaten, skrive navnet sitt, klippe ut Nøtteliten og tegne halve ansiktet på et bilde av seg selv. På plakaten skal også adressen stå, og så skal vi lage et familiediagram å lime på. Kjekt hvis dere kan øve på navn og adresse hjemme.. Husk å lage «min bok». Mal ligger på hjemmesiden. Med fokus på vennskap og inkludering Vi starter opp høsten med hovedtemaet ”Meg og deg”. Dette temaet skal ivareta en god tilvenning hos oss. I tilvenningen skal vi bruke tid på å bli kjent med og bli trygge på hverandre, avdelingen og barnehagen. I denne tiden er det viktig å ha fokus på vennskap og hvordan ta vare på vennene. Barnehagen arbeider bevisst for et inkluderende miljø hvor det er plass til alle, og hvor en ikke aksepterer noen form for krenkelse og diskriminering. Vi skal være tydelige voksne som står fram som relasjonsbyggere mellom barn og legge til rette for å skape nye vennskap. Vi skal snakke om vennskap- hva er en god venn? Hvordan skal vi være med hverandre og hvordan vi tar vare på hverandre? Hvordan vil vi ha det hos oss på Nøtteliten? Vi har barn fra 3 avdelinger hos oss nå, som skal skape nye vennskapsrelasjoner, invitere nye barn med seg inn i lek og de skal finne sin plass i gruppen. Vi skal lage vennehjerter som skal henge i treet vårt på avdelingen. Barna skal tegne hjertet, klippe ut og skrive navn på, og hva en god venn er på hjertene. Uke 38; 19.- 23. september er det nasjonal brannvernuke. Brannvernuken er en årlig markering hvor vi vil ha fokus på brannsikkerhet. Gjennom opplegg rundt figurene Eldar og Vanja blir vi kjent med blant annet hva vi skal gjøre ved en brann, hvordan oppføre oss når brannalarmen går, og hvem vi ringer. Vi skal også besøke brannstasjonen. Dato og informasjon kommer! Brannvesenet har også et opplegg til oss vi skal bli kjent med. Viktig å si nødnummeret rett! 1-1-0 Alf Prøysen sier i sin sang…»Du ska få en dag i mårå, som rein og ubrukt står med blanke ark og fargestifter tel «….hver en dag, nye muligheter! Far Mor Storesøster Meg Familiediagram

2 Månedens pedagogiske tips: Sett av tid til å leke sammen med barna deres! «Det aller beste er når Pappa er med og leker», sier Albert Åberg. «Kom så flyr vi bort fra løvene sammen», sier Pappa. Det er det Albert vil mest av alt… (Bergstrôm 1983) Høstens hovedtema er ”Meg og deg”. Fagområdene som vi kommer til å arbeide spesielt med er natur, miljø og teknikk, antall, rom og form, nærmiljø og samfunn, kropp, bevegelse og helse, og etikk, religion og filosofi. Fokuset vårt er å bli kjente og trygge på hverandre, avdelingen og barnehagen, vennskap, kroppen og dens funksjoner, helse og bevegelse. Dette er et stort tema som går over de neste tre månedene. Barna sin medvirkning blir lagt stor vekt på underveis i arbeidet med de ulike temaene. Telefon nummer til Nøtteliten Fast telefon: 51411145 mobil: 90855982 Vi ønsker fremdeles at dere skal ringe til fasttelefonen på avdelingen dersom barnet ikke kommer en dag, eller dere lurer på noe. Mobilene kan det ringes til eller sendes melding til dersom dere ikke får svar på fasttelefonen. Tur: Vi starter opp med tur på onsdager fra uke 36. Alle barna må ha sekk og matboks klar i barnehagen til denne dagen. Minner om at dere kan abonnere på nyheter fra hjemmesiden vår. Dere går inn på www.minbarnehage.no velger Vistestølen barnehage,www.minbarnehage.no og registrerer mail adressen deres. Husk! at dere også kan ta utskrift av bildene som ligger der. Månedsbrev henter dere på hjemmesiden ettersom vi er en papirløs barnehage! 13.September kl 19.00-21.00 blir det foreldremøte i barnehagen. Mer informasjon kommer! Månedens jubilanter: Jahn-Inge blir 5 år 14.september Leah Aurora bli 5 år 22.september Gratulerer så mye! Ønsker alle en fin høst! Hilsen Thomas, Magda, Randi og May Rita og Mina


Laste ned ppt "Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google