Nav veileder i videregående skole

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Rådgiverkoordinatorforum i Bodø 27.januar 2015
Advertisements

Foreldremøte Vg1 Studiespesialisering tirsdag 6. september 2016 Velkommen til Et naturlig førstevalg.
Individuell vurdering for elever med rett til spesialundervisning Hamar
Eksamenskurs og sommerskole Rådgiversamling 21. april 2016 Valgerd Mørch og Anna Skarheim.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
VELKOMMEN til foreldremøte Vg september 2010.
Utvekslingsår i utlandet Hva er det? Hvorfor gjør man det? Hvordan gjør man det? Bør man gjøre det?
Utvekslingsår i utlandet Hva innebærer det? Hvordan går man frem? Fordeler - ulemper Bør man dra på utveksling?
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Tranøy kai Foto: Bjørn-Are Melvik Else Marie Ness 27.Januar 2016.
Yrkeskompetanse: -Fagkunnskap -Ferdigheter -Holdninger -Verdier som helhet (Hiim og Hippe (2001), s. 43)
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skoler» Etableringsmøte i Nord-Trøndelag Åse Tea Bachke, Arbeids- og velferdsdirektoratet Baard Johannessen,
Velkommen til Foreldremøte Vg1 og Vg2 Danielsen Videregående Skole
Prosjekt «Innenfor skolen» 1. Tema for timen:  Bakgrunnen for prosjektet  Hva prosjektet går ut på i praksis  Hva vet vi om utprøvingen per dags dato.
2. mars trinn Vormsund ungdomsskole. Nasjonale prøver.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Min opplevelse som ungdomsskolerådigver til årets inntak 2015/16 Bra ??? Kan gjøres bedre ??? Problemer ?? Annet ?? Rosfjorden Alf-Arian Loshamn.
Nav Narvik Nav veileder i videregående skole Linda A. Hegge – Leder Nav Narvik.
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skole» er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet. Forsøket finansieres.
Rosenvilde videregående skole Informasjonsmøte for elever som ønsker et år i utlandet som en del av sin videregående opplæring.
2 3 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Hedmark fylkeskommunes rutiner for inntak av minoritetsspråklige v/Kasper Tøstiengen.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
3 4 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Samling for Rådgivernettverk - fylkesnivå Merethe Schjem april 2016.
Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater
Brukerveiledninger her:
FYR - fellesfag, yrkesretting, relevans
Praksisbrev Torun Pedersen
FØRING AV FRAVÆR PÅ VITNEMÅLET
Eilert Sundt videregående skole
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Velkommen til foreldremøte 12.september 2017
Rådgiversamling 3. mars 2017 Anna Skarheim.
Samling rådgivernettverk fylkesnivå
Velkommen til informasjonsmøte
FRA ELEV TIL LÆRLING Linda Hjertø og Gerd Skaar Johansen Formidlingskoordinatorer Narvik vgs.
Skolemakkerskap (eller VIP-makkerskap)
Møte for foresatte 10.trinn
Velkommen til August 2017.
Agenda Vurdere tekniske hjelpemidler som kan hjelpe oss i jobbsøkerprosessen...! Takk for muligheten til å presentere en alternativ hjelpemiddel. La oss.
Fellesmøte Fellesmøte.
Sundvolden NAV-veiledere i VGS.
Fullføre og bestå alle fag Aktuelt om eksamen
RÅDGIVERSAMLING 8.SEPTEMBER PRAKSISBREVET
Utvekslingsår i utlandet
Premiering.
Fylkestinget 12. desember 2017
NAV-veiledere i vid. skole
Samarbeid med skole, skolehelsetjenesten og foreldre
Hilde Reitan og Ingunn Ek Pedersen
Elever og foresatte 10.trinn
Oppfølgingsprosjektet
Kvalitet i opplæringa PPT-samling 15. mai 2018.
Velkommen til Osloskolen
Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??
Status lærlingordning
Karlsrud skole.
STATUS - ARBEIDET MED LÆRLINGER PER JUNI 2014
Prosjekt - Flere unge i fast arbeid Karrieredagen, 17. oktober 2018
Atrå barne- og ungdomsskole
Gjennomføring etter 5 år
Oppfølging av Høstrapporten
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Nå er vi spente!.
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i ungdomsskole
Orientering HOV 4. juni 2019.
Vi oppnår resultater gjennom samarbeid Vi respekterer hverandres meninger Vi gjør det som er besluttet Vi oppnår resultater.
Hva skjer på 10. trinn? Høst 2019:
Foreldremøte 9.klasse
Utskrift av presentasjonen:

Nav veileder i videregående skole Beate Follaug Anne Merete Kløverød 18.11.16

Om prosjektet Samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet Prosjektet er en forlengelse av Ny Giv 5 piloter med oppstart 2013 – første skole var Jessheim v.g.s. Høsten 2015 ble det etablert en pilot i hvert fylke, med varighet på 3 år Pr. i dag er det 45 Nav veiledere fordelt på 28 skoler

Bakgrunn for prosjektet En av tre som starter i videregående skole fullfører ikke opplæringen. Grunnen til dette er sammensatte livsutfordringer som for eksempel: Barn av foreldre med sosialhjelp Psykiske problemer Barnevernsbarn Læringsmiljø og svake karakterer fra grunnskolen Lite motivasjon

Hovedmål Redusere frafall i videregående opplæring Øke inkluderingen av ungdom i arbeidslivet Få til en økt forståelse mellom Nav og Fylkeskommune når det gjelder virkemidler og tiltak. Prøve ut en modell for tverrsektorielt samarbeid. Få kunnskap om omfanget av levekårsproblemer og sosiale problemer blant ungdom i videregående skole.

Hvorfor ble det oss i Telemark? Skogmo: Fordi det er en yrkesfaglig skole med minimum 600 elever, og har en vesentlig frafallsproblematikk som det jobbes aktivt med. Nav veilederne fordi: Kommer fra de 2 største kontorene i fylket. Begge kommunene har en stor andel av elever ved Skogmo. Selve prosjektet er finansiert over 3 år og har en lokal styringsgruppe som består av  Telemark Fylkeskommune, Fylkesmannen i Telemark, Skogmo videregående skole, Nav Skien, Nav Porsgrunn og Nav Telemark. Skogmo blir en kjempestor skole fra høsten 17 – TIP kommer over, og elevantallet runder 1000

Nav veileders rolle Samarbeider tett med andre instanser i skole (rådgivere, helsesøster, PPT, avdelingsledere, OT) Deltar i ukentlige TPO møter (elevtjenester) Har drop-in timer for de som ønsker en prat Følger opp ungdom som trenger råd og veiledning om tjenester fra Nav, og «bare en å snakke med» Kontaktperson mellom Nav kontorene og skolen. Orienterer og veileder om arbeidslivet generelt og arbeidsmarkedet.

Hva gjør vi på Skogmo Vi heier på elevene! Vi motiverer og forsøker å hjelpe elevene til å fullføre skolegangen. Vi gir råd og veiledning om arbeidslivet og forbereder dem på hva som venter der ute, både individuelt og i klasser. Fravær Holdninger Språk Mobilitet Samfunnsansvar Cv og jobbsøknader Velferdsstaten, Folketrygden, arbeidslivskunnskap i samfunnsfag, yrkesutøvelse og norsk Vi skriver ikke søknader og cv - men tilbyr oss å komme med veiledning/råd og kommentarer når de har gjort et oppsett. Egen «ledig stilling vegg» – deltidsjobber som er forenlig med det å gå på skole, samt sommerjobber – høyt fokus på at det er elevens jobb å gå på skole og ikke delta i arbeidslivet ennå!!!!!!

Hva gjør vi på Skogmo forts…. Vi er representert ved skolen 5 dager pr. uke. Målet vårt er at elever med behov skal få hjelp på skolen, og ikke behøve å oppsøke Nav kontoret. Vi skriver ikke økonomiske vedtak på vegne av Nav kontorene, men vi klargjør og påser at all dokumentasjon er fremskaffet, før vi leverer søknaden (igjen fravær!!!!) Viktigere i år pga ny fraværsregel (10%). Vi skal lære oss skolens regler og rutiner, samtidig som vi skal lære bort Nav sine.

Hva gjør vi på Skogmo forts. Vi er med på skolens arrangementer både i og utenom skoletid (hybelkveld, åpen skole, foreldremøter, yrkesmesse, kulturdag osv.) Denne høsten har Skogmo hatt økt fokus på Nærværsarbeid, og ansatt egen koordinator i 50%. Som Nav veiledere bidrar også vi med nærværsarbeid; mingling, samtaler, observerer osv.

Veien videre. Kommet halvveis i prosjektet – gjennomført evaluering med Styringsgruppa sammen med Avdir og Udir i uke 46. Vi jobber for at prosjektet skal videreføres. Samarbeidet mellom Elevtjenesten og Nav Veilederne er viktig da alle har samme mål – eleven i fokus! Dersom prosjektet blir videreført, må det bli et spleiselag mellom aktørene. Det må framsnakkes og gjøres enda mer kjent.

Takk for oss!