Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kvalitet i opplæringa PPT-samling 15. mai 2018.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kvalitet i opplæringa PPT-samling 15. mai 2018."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kvalitet i opplæringa PPT-samling 15. mai 2018

2 Døme på resultat vi målar no:
Aukande gjennomføring etter 5 år Lågare fråver Stigande karaktersnitt Færre heva lærekontrakter Færre sluttar i skolane Kompetansen i skolane er aukande -> Dette er mål i kvalitetsarbeidet Strategisk arbeid for å styrke læringsmiljøet, auke læringsutbyttet og auke gjennomføringa i vidaregåande opplæring Basert på lovverk, politiske føringar og vedtak, samt brukarundersøkingar og statistikk Kvalitetsplanen – vårt styringsdokument som rullerast kvart år Døme på kva vi veit og jobbar ut ifrå: I skoleåret gikk fraværet tydeleg ned, både for heildagsfråver og timefråver. Ein grunn til dette er fråversgrensa, men fråveret var allereie synkande før denne regelen blei innført. Størst nedgong på YF; no har YF lågere totalfråver enn ST. Vi ligg på landsgjennomsnittet for fråver.

3 Gjennomføring etter 5 år
2009 – 2014: 73,3 % 2010 – 2015: 76,2 % 2011 – 2016: 75,6% Mål: 79% i 2022 Årsaker til nedgang; naturlig med statistiske svingninger, årskull er ulike, gjennomgående fortsatt økning. Mål: 79%

4 Læringsresultat

5 Sluttarar Antall sluttarar har gått ned
3,9% av elevane slutta i skoleåret (SSB) Hovedårsakar dei gir er: «personlege årsaker» og «andre årsakar» «Skolelei/låg motivasjon» eller «Fagvanskar» er ikkje store årsakar til fråfall lengre. Dette tyder på at det arbeidast godt med tilpassa opplæring i skolane våre. Noen mener «Psykisk helse» burde vært en mulig årsak å fylle inn, det er det ikke i dag OT har i dag god oversikt over hva som skjer videre med unge som avbryter opplæringa. Vi jobber for å fortsette denne utviklinga, og planen for det skal jeg snart komme tilbake til. Men først; brukerundersøkelsene.

6 Brukerundersøkelsene våre – kort om H&H.

7 Elevundersøkinga 2017-18: Elevane beskriv eige læringsmiljø

8 Overblikk læringsmiljø
Elevundersøkelsen overblikk

9 Godt arbeid i skolene (5 sider av samme sak?)
Nevne at det også måles i Undervisningsevalueringa; læraren forklarar lærestoffet slik at eg forstår det osv. (5 sider av samme sak?)

10 Motivasjon – svakt synkande

11 Mindre mobbing enn landsgjennomsnittet - Men 4,6% som opplever mobbing er for mange.

12 Viktigste utviklingsområder

13 Tiltak: Plakat-prosjektet I klasserommet hausten 2018
Plakaten skal henge gjennom hele skoleåret. Kontaktlærerne oppfordres til å gjennomgå punktene i starten av året, slik at ingen skal være i tvil om verken hva som står der, eller hva som er formålet med plakaten. Lærer oppfordres også til å bruke plakaten som et verktøy gjennom året, og vise til at nå jobber vi med dette eller dette – f eks egenvurdering er ikke alltid elevene like interessert i å skrive, er min erfaring – nå får de en huskeliste hvor det står hvorfor det også er viktig. Nå vurderes det om kanskje lærlingene også burde få en plakat å ha i sine lærebedrifter – for også lærlingundersøkelsen viser at vi har mer å jobbe med.

14 Lærlingundersøkinga 2017-18

15 Overblikk

16 Løpande kontrakter siste tre år
Grunn til å tro at disse tallene følger konjunkturene i en del bransjer de siste åra. Tall pr frå Udir

17 Kvalitetsplanen for vidaregåande opplæring 2018 - 2022

18 Årlig i kvalitetsårshjulet
Årlig i kvalitetsårshjulet. Ny kvalitetsplan basert på hva vi vet; evaluering og vedtak i Kvalitetsmeldinga følger planarbeid og gjennomføring. Tilpasser videre planer etter situasjonen nå.

19 Inndeling av kvalitetsplanen
Læringsmiljø Læringsresultat Gjennomføring Leiing og profesjonsutvikling Læringsmiljø favner trygghet og trivsel, TPO og støtte fra lærere, motivasjon, etc Læringsresultat handler mer om karakterer og eksamener Gjennomføring er summen av alt – her måles vi på samlet kvalitet Leiing og profesjonsutvikling -> Profesjonsfellesskap og metakognisjon; i tråd med Ny overordna del.

20 Fornyinga av Kunnskapsløftet
Spør hvor godt kjent de er med dette - Ny overordna del, nye læreplaner, ny struktur i yrkesfaga, les mer på udir.no.

21

22 Kompetanseutvikling i skolane
Haust 2018: Minoritetspedagogikk Spesialpedagogikk Sosialpedagogikk Psykososialt arbeid b&u ASK Totalt brukar vi 9 mill pr år i kompetanseutvikling Nevne hospiteringsordninga – mjukare overgang frå skole til bedrift pga oppdatert kunnskap hos lærerne.

23 Samarbeid skole-bedrift
Hospitering for yrkesfaglærarar + Lærebedriftene held kurs i skolane der både elevar og lærarar deltek + Bedrifter som medsensor på yrkesfagleg eksamen = Mjukare overgong frå elev til lærling Tildeling i : ,-

24 Oppsummering Positiv utvikling i fråver, meistring og gjennomføring
God trivsel for både elevar og lærlingar Mange endringar innanfor vidaregåande opplæring Elevens og lærlingens læring i sentrum Tilpassa opplæring i eit trygt og godt læringsmiljø = gjennomføring Nå 4. best på gjennomføring i Norge – og jobber videre!


Laste ned ppt "Kvalitet i opplæringa PPT-samling 15. mai 2018."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google