| Kulturmøter og kulturkonflikter. Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Morsm å lsundervisning Noen refleksjoner om dens betydning for spr å kl æ ring, fagl æ ring og verdensl æ ring - og sammenhengen med organisering av den.
Advertisements

* Vi jobber med: * Kulturforskjeller og hvordan de påvirker kommunikasjon * Internasjonale utdanningstilbud og arbeidsmuligheter * Engelskspråklige mediers.
MEDIEHISTORIE MI1 – Tanks Mars FRA LÆREPLANEN ● “Et historisk perspektiv er grunnleggende når en skal studere forholdet mellom medium og samfunn.
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
Bilde inn Intern markedsføring. Hva er intern markedsføring? ”En kontinuerlig prosess som skjer innad i organisasjonen, og som går ut på å motivere og.
Det flerkulturelle samfunnet Norge er et flerkulturelt samfunn. Svært forenklet betyr det at det bor folk fra mange kulturer her. I denne sammenhengen.
Los colores. Kompetansemål: Kommunikasjon: Bruke språkenes alfabet og tegn Forstå og bruke en del vanlige ord og uttrykk om seg selv, egen familie og.
Kommunikasjon og kunnskap. Det moderne mennesket: eksistert i år Skriftspråket: år gammel Vår tid: de fleste kan både lese.
Sosiale systemer og sosial struktur Et sosialt system er et sett av roller som står i et gjensidig definert forhold til hverandre. Sosiale strukturer er.
Kapittel 12. Det internasjonale samfunnet Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a.
Massemedier. Hva er et massemedium? Teknisk hjelpemiddel eller kontaktledd som gjør det mulig å kommunisere med et stort antall mennesker som ikke befinner.
Ambisjoner og arbeidsmåter 24. september2013.   Uformell samtale og samhandling  Formell samtale og samhandling  Faglitteratur  Forelesninger  Skriving.
Helsemyndighetenes arbeid med folkehelse. Myndighetene har det overordede ansvaret for folkehelsa Dette ansvaret skjer på en rekke områder: –Lover knyttet.
Hva har vi gjort i August? - Vi har blitt kjent med de barna og voksne som har begynt på Regnbuen. - Vi har gått tur og sett hvor alle barna på Regnbuen.
BUDDHISMEN 4. STØRSTE RELIGION CIRKA 550 MILLIONER.
Hva har vært vårt fokus i 2007?. –Kvalitet på arrangementene slik at det gir økt opplevelse av verdi for deltakere og slik at det blir attraktivt å være.
Likestilling i barnehagen Rammeplanen - mars 2006 Likestilling mellom kjønnene skal gjenspeiles i barnehagens pedagogikk.
VURDERING FOR LÆRING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Lesing og minoritetselever LUT 2, 8. sept 2009 Marit S. Solem.
«Er det en motsetning mellom samfunnsøkonomi og enkeltaktørers interesser?» Nasjonalt Kraftsystemmøte 31.august 2016 Toril Christensen / BKK Produksjon.
Læreren som sosialiseringsagent og relasjonsbygger. Kommunikasjon med barn og andre mennesker. Forelesning A1A og A1B S.100 den Bjørn Damsgaard.
K APITTEL 11 Y TRINGSFRIHET OG RELIGION I N ORGE Hovedpunkter.
Læringsteorier i matematikk -hvorfor gjør vi det vi gjør i matematikkundervisninga?
Pluralisme; Muligheter og utfordringer Praktiske og ideologiske konsekvenser Innledning til et spesialpedagogisk svar på normalitets-/avviksspørsmålet.
Kommunikasjonsstrategi
Hvorfor en overgangspakke?
Hvor mange her er kommet alene. Hvor mange har avtalt å sitte med noen
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse
Kommunikasjon I personlig kommunikasjon er vi både sendere og mottakere og kommunikasjonen kan være verbal eller ikke-verbal I massekommunikasjon blir.
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Hvordan jobbe med Dembra i faggruppene?
”Kultur for læring” Hvordan forebygge negative skoleholdninger?
Søndagsskolen i Bergen Centrals Misjonsprosjekt
Bærekraftig samfunnsutvikling
Ingen er som alle andre Inger Marie Lid, Teolog, ph.d.
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Definisjon av begrepet ”makt”
Er prosessen som fører til at individer eller grupper
| Kulturmøte og kulturkonfliktar
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene. 2
Agenda Vurdere tekniske hjelpemidler som kan hjelpe oss i jobbsøkerprosessen...! Takk for muligheten til å presentere en alternativ hjelpemiddel. La oss.
| Kulturmøte og kulturkonfliktar
Foreldremøte november 2017.
Ny læreplan… Høst 2017.
2) Hvordan kan vi tenke om rett og galt?
Læring og sosiokulturelt perspektiv
Kapittel 1 Helse og sykdom
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
1. Innledende påstander om organisasjoner
Hva er kultur? Kultur er den komplekse helheten som består av kunnskaper, trosformer, kunst, moral, juss og skikker, foruten alle de andre ferdighetene.
«Når alle er like viktige»
Overskrift framside.
Alt vi deler
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
(Barne-og ungdomspsykologi)
Fagfornyelse: ny læreplan i morsmål for språklige minoriteter Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020: LK2020 Aleksandra Kuźnik.
Ungdom med kort botid i Norge – NAFO – 21.10
Religion og Identitet Lisa Stornes
Relasjoner Beskyttelse og tillit Utvikling og trygghet
Tverrfaglige tema.
Velkommen til foreldremøte
LÆREPLAN I FELLES PROGRAMFAG I VG1 BYGG- OG ANLEGGSTEKNIKK
Velkommen til foreldremøte
Autoritær voksenstil Autoritativ voksenstil Ettergivende voksenstil
Tilpasset opplæring Kurs 5
Delprosjekt arbeidsgiverpolitikk
Utskrift av presentasjonen:

| Kulturmøter og kulturkonflikter

Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper

Hva er monokultur? Monokultur er et enhetlig samfunn der folk stort sett har samme språk, religion, tenkemåte og hudfarge. Det før-industrielle Norge var et monokulturelt samfunn.

Hva er flerkultur? I et flerkulturelt samfunn finnes det en blanding av flere språk, religioner og måter å tenke på. Norge er i dag et flerkulturelt samfunn, fordi mange av innbyggerne har bakgrunn fra forskjellige steder i verden.

Hva er globalisering? Verden blir mer enhetlig fordi mediene er mer felles det er mer reising flyktninger krysser grensene Alt dette fører til gjensidig språklig og kulturell påvirkning.

Møte mellom kulturer er positivt fordi det kan føre til mer forståelse, men fører også til at noen ønsker å beskytte sin religion og egenart mot konsekvensene av globaliseringa. Møte mellom kulturer skjer gjennom samarbeid og konflikt