Økt læringstrykk gjennom praksisnærhet, fleksibilitet og kvalitet Team BA idrett.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Advertisements

Muligheter for forskning og utvikling i elæring? Haugesund, 9. mars 2004 NVUs fagforum v/Hugo Nordseth.
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Folkehelse og breddeidrettens regionale kompetanseknutepunkt i Sør-Østerdal
Forskningsbasert?. StLs definisjoner »Forelesere –Med aktivt forhold til FoU –Som kjenner vitenskapelig metode –Som er oppdatert på sitt fagfelt –Som.
Vi har alle rett til en aktiv fritid!
GFU Holmsbu 2.-3.februar 2012 HH Strategiplan HiOA - fra GFU.
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
Stjernø – Karlsen - fagskolene Dekan Kathrine Skretting, NTNU NOKUT-konferansen 2009.
Strategiarbeid i praksis
Maritim profesjonsutdanning Forslag til ny nasjonal struktur for maritim offisersutdanning Innstilling fra arbeidsgruppe nedsatt av MARUT Arbeidsgruppens.
ENTREPRENØRSKAP FOR LÆRERE OG SKOLELEDERE Videreutdanning 30 studiepoeng Entreprenørskap i skolen Entreprenørskap er et utdanningsmål og en opplæringsstrategi.
1 TRENDER forskning, utdanning og nyskaping Utkast
1 Velkommen til Høgskolen i Østfold. Noen nøkkeltall fra Høgskolen i Østfold Høgskolen i Østfold har ca studenter og ca. 500 ansatte Omsetning.
Kommentarer knyttet til forskningsmeldingen Kommentarer fra Henrik Jakobsen, professor, forskningsleder Avdeling for Realfag og Ingeniørutdanning Høgskolen.
Campus Elverum Avdeling for folkehelsefag. Campus Elverum – avdeling for folkehelsefag Campus Elverum - presentasjon på høgskolestyremøtet Ca.
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
Strategiprosess Allmøte SAM desember 2011 DJ
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Høgskolen i Telemark Status og videre ambisjoner lokalt og regionalt Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
1 Forskning møter praksis i skolen Praksisrettet FoU i Rogaland Tema: Forskning i grunnopplæringen Dialogseminar 4. desember 2009.
UiS Suksesskriterier  Egne valg av område  Likeverdighet  Forpliktelse  Grundighet  Tett på praksis  Skriftliggjøring  Tid  Fellesskapsarena.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Regionale partnerskap en vei å gå for helhetlig kompetanse Regional kompetanseutvikling desember 2009 Kjell Magne Johansen.
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
Samspill skaper vekst Et samarbeid mellom Næringsliv og kultur på Helgeland.
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013
IMPLEMENTERING AV SPESIFIKKE KURS I TRENERSTIGEN Rica Gardermoen 8-9 desember 2006.
Teknologiutdanning – Høgskolen i Gjøvik Høgskolen i Gjøvik Teknologiutdanning Institutt for ingeniør og allmennfag Institutt for informatikk og.
Rekruttering til lærerutdanningene Akademisk kvalitet Profesjonskvalitet.
Stortingsmelding 13 Utdanning for velferd – Samspill i praksis
Forskingsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Kommentar Dekan Kristin Barstad Høgskolen i Buskerud.
Virkemiddelprosjektet har ført til behov for ny organisering Samler internasjonalt, nasjonalt og regionalt i en avdeling Divisjon for innovasjon fra reorganisering,
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Prosjektledesamling nHS, Molde okt 2005
Med kikkerten for det blinde øyet? Innlegg på nHS’ prosjektledersamling Hallgeir Gammelsæter.
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
Kunnskapsbasert endring Kort om Høgskolen i Nord-Trøndelag Mål/oppgave fokus vs. Struktur Felles ansvar – ulike roller… Relevant kompetanse.
Hva er utdanningskvalitet?
Flere årsaker til gjennomgang av virkemidler for regionale innovasjonssystem (”Systemtiltakene”) Endinger innen virkemiddelapparatet Framveksten av SkatteFUNN-prosjekter.
Bachelor i fokus Kvalitetskonferansen 2009 Rektor Lise Iversen Kulbrandstad.
Høgskolen i Lillehammer i et 20-års perspektiv 2000 –
Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Regional satsing for mobilisering og kvalifisering S3-seminar Nordland, Anja Gjærum, Forskningsrådet.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
Basert på Brandsford et. Al   Hva vet vi på grunnlag av nyere forskning samlet sett?  Tre nøkkelaspekter ved læring og undervisning:  Elevsentrering.
EVU på UiO Etter- og videreutdanning av lærere som ‘case’ Utdanningskomiteen 25. januar 2016 Eli Ottesen.
Vestfolds arbeid med EU-programmer Østlandssamarbeidet tirsdag 24. mai 2011 Thomas Slagsvold, EU-koordinator Vestfold
Anna K. Buverud og Anja Gil Spilling Avdeling for fagstøtte.
1 Nordland fagskole i helse- og sosialfag «Fagskoleløftet»
1 Agderforskning AS En presentasjon Samling for kompetansemeglere – Kristiansand 30.mai Torunn Lauvdal.
På vei mot noe nytt. HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG NTNU som regional aktør i Trøndelag når nåværende HiST og NTNU sitt samfunnsoppdrag kommer inn under samme.
Virkemiddelprosjektet har ført til behov for ny organisering Samler internasjonalt, nasjonalt og regionalt i en avdeling Divisjon for innovasjon fra reorganisering,
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
Bedre gjennomføring av det 13-årige opplæringsløpet
Skolebasert kompetanseutvikling
Gjennomføring av tilsynet
Strategi for Nord universitet 2020
Handlingsplaner Utdanning - Status 2017
Overordnet strategi SV-fakultetet
Arbeid med Handlingsplan for undervisning ved UiS
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Rolle og ansvar som SPA Prosess
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Skolebasert kompetanseutvikling
Utdanningskvalitet – Nord universitet
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Økt læringstrykk gjennom praksisnærhet, fleksibilitet og kvalitet Team BA idrett

Kvalitetskonferansen 14. april 2016 Trenerløypa og etablering av samarbeid mellom særforbund og Høgskolen i Hedmark Deltagelse i utviklingen av trenerløypa - Kontaktet av NGF - Trenerløypa - Idretten og akademia - Dialogmøte med - Søknad til HFK i - Fase 1 - Eksamen T2 - Bachelor i idrett med spes. i - Samarbeid - Ny studieplan for BIT med særforbund forbindelse med Forprosjekt - Evaluering trenerrollen HIHM & NGF - Terningen Arena på TA YOG- satsingen (golf, ski, - Ny T2 (apr.- sept.) - Oppstart med - Dialog med flere innebandy, - Videreføring av samarbeid golfstudenter særforbund håndball, (flere moduler, forskning, - Etablert gruppe som svømming) - HH medlem av ICCE skulle utvikle nett- - Pilot på T2 - Møte med gen.sekr. på og samlingsbasert (aug.- febr.) Ullevål trenerutdanning - Utdanningskvalitetsprisen (NSF, NGF, NBF, til fagmiljøet NHF, Skiforbundet) - Innvilget såkornmidler

Fleksible studieprogram tilpasset ulike målgrupper gir mulighet for livslang læring. Studiene er forskningsbaserte, gir internasjonale perspektiver og har relevante former for samarbeid med arbeids- og samfunnsliv. Det satses på å bygge en sterk FoU- kultur med forskergrupper som samarbeider regionalt, nasjonalt og internasjonalt med å utvikle ny kunnskap med relevans for høgskolens utdanningsprogram, stadig oftere i samarbeid med studenter og arbeids- og samfunnsliv. Høgskolen i Hedmark skal bidra til samfunnsutvikling, utvikle rollen som kompetansedrivkraft i Hedmark og Innlandet og være nav i faglige nettverk som knytter regionen til nasjonale og internasjonale kunnskapsmiljøer Kvalitetskonferansen 14. april 2016

Institutt for idrett og kroppsøving skal… bidra til livslang bevegelsesglede gjennom idrett, kroppsøving og fysisk aktivitet tilby en spennende og samfunnsorientert studieportefølje ha forsknings- og utviklingsarbeid relatert til våre studier og samfunnets behov samarbeide tett med lokale-, regionale- og nasjonale aktører Kvalitetskonferansen 14. april 2016

Undervisningskvalitet VI jobber hardt for å synliggjøre sammenhengen mellom teori og praksis, at det er to sider av «samme sak» VI har det anvendte perspektivet som en ledestjerne  Læring skjer best ‒ når studenten er aktiv ‒ når VI har fokus på kontekst/nytte Læring er noe som skjer hos den lærende – VI har ansvar for å legge til rette for at læring skjer!  VI bruker fleksibilitet som et verktøy for å øke læringstrykket Såkornmidlene gir OSS mulighet til å produsere mer læringsmateriale/konkreter slik at VI kan vektlegge refleksjon både når vi er sammen, og når studenten er ute på feltet.

Hva nå? Vi ønsker fremover å;  Filme i praksisfeltet for å «fange» gode eksempler som kan tas med inn i studentenes læringssituasjonen ‒ her kan studentene filme seg selv også, og få tilbakemelding fra hverandre og oss  Jobbe mer aktivt med å lage korte temabaserte nettforelesninger (flipped classroom)  Go Animate  Gi enda mer l i v til teoriene som tas opp igjennom å presentere videocaser (generelle og spesifikke / ferdig produserte og egenproduserte av studenten)  Bruke video enda mer i tilbakemeldinger til studentene

Vårt MOTTO – VI er i utvikling!