 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Advertisements

Veiledning av elever / lærlinger
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Velkommen til foreldremøte for neste års første trinn
Velkommen til klasse- foreldrene
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst
RUD SKOLE Informasjon i fra SFO Læresituasjon.
Velkommen til foreldremøte i 1.klasse 17.september 2014
Lyshovden Oppveksttun!
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
FORELDREMØTER Søreide skole September Søreide skoles strategiske plan En 4-årig plan for skoleutvikling på Søreide skole En 4-årig plan for skoleutvikling.
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Hva er viktig for elevers læring?
Velkommen til 1.trinn foreldremøte bmt.
0. KLASSE – Velkommen til foreldremøte.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Læring og vurdering. Problemstilling ● Hva sier kunnskapsløftet om vurdering? ● Hvordan praktiseres vurdering I matematikk ved 5blå på Charlottenlund.
0. KLASSE – Velkommen til foreldremøte.
Velkommen. Agenda  Forventninger  Fag  Klassemiljø  Info fra klassekontakter og Fau.
Presentasjon om FAU v/Marius Jagland Berntzen Cathrine Wessmann: Skolens mål og oppgave Drammensskolens satsningsområder Lærerne på 1. trinn Forventninger.
Sosial kompetanse og empati. Sosial kompetanse Sosial: forholdet mellom mennesker Kompetanse: dyktighet Sosial kompetanse: evnen til å fungere godt sammen.
Stavskrift Zeppelin: stavskrifthefte Bokbind  lettere gjenkjennelig for barna. Følg godt med på elevens sporing. Dette har vi lært på skolen.
 Fra 1. august starter vi innskolering av de nye barna på SFO.  Alle vil få mail om oppstart på SFO.  Der er to valg av SFO plass.  Dersom barnet.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Foreldre og skole - Forventninger -. Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever.
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
Skole/hjem samarbeid 3.trinn. Lekser Tilpasset opplæring (nettsider o.l) To leksepermer – Norsk og matte – Engelsk Husk å levere lekser: – Engelsklekse:
Foreldremøte 2. trinn 14. September Presentasjon av lærere på 2. trinn:
Velkommen til foreldremøte på 4. trinn
Velkommen til foreldremøte
Sjøstrand skole 30. mai 2017 Skolen fyller 50 år !
Bli med! Barn.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Elevrådet presenterer spørsmål om læring
Velkommen til Hafrsfjord Vi kan, vi vil, vi får det til!
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Et verktøy for arbeid med lesing i alle fag Mathopen skole
Mål for skoleåret – «indremedisin»
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Skole- hjem samarbeid.
Velkommen til foreldremøte
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
Velkommen til foreldremøte!
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Velkommen til foreldremøte på SFO
Foreldremøte skolestartere 2018
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
Velkommen til foreldremøte
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Oppstart 1. trinn Velkommen Diverse info om skolen Om elevgruppa
Den matematiske samtalen
Velkommen til Heggedal skole
Velkommen!.
Fest & følelser Velkommen
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ 3.TRINN
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Venner & valg Velkommen.
Tokerud skole Tokerud skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo og krav til minimumskompetanse.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Velkommen til foreldremøte
Foreldremøte SFO høsten 2019
Velkommen til 6C Jeg er ny og noen foresatte/foreldre er ny. Kort presentasjon om hvem vi foreldre/foresatte til.
Utskrift av presentasjonen:

 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…  Fadderordning 1. og 5. trinn.

 Presentasjon av Sørbø skole.  SFO orienterer.  Valg av FAU og trinnkontakter med vara.  Spørsmål.  Vi henter barna.

 Sørbø skole – Best sammen  Raus, stolt, målrettet

 Rektor Hans Skjæveland  Undervisnings-inspektører Bernt Erikstad og Arild Tengesdal  SFO-leder Siri Nymo  Adm.kons. Heidi Thesen

 Elisabeth Borg  Gunn Hebnes  Karoline Håstø Berge  Lærlinger vil i tillegg være tilknyttet trinnet

 Mange Intelligenser  Vurdering for læring

 Nasjonal satsing på vurdering som pedagogisk verktøy for å skape økt læring hos elevene  Forskning viser at vurdering gitt på de riktige måtene har stor læringseffekt  Her er forståelsen av vurdering viktig ◦ Det er ikke snakk om karakterer ◦ Det er tilbakemeldinger, underveismeldinger og framovermeldinger som er det viktige

 Kommunikasjon skole- hjem via e-post ◦ I tillegg til telefon og mobil, ransel- og sneglepost ◦ Hjemmesiden ◦ Abonnement

 Selvsagt daglige praktiske ferdigheter som å kle på og av seg, gå på do  Vente på tur er viktig, slippe andre til  Det er flott om de kan bokstaver og tall, skrive navnet sitt o.l.  Men det som kanskje er aller viktigst er at de lærer seg gode sosiale ferdigheter som kommunikasjonsferdigheter og konfliktløsningsstrategier ◦ Vanskelige ord for en 6-åring, men med utrolig viktig innhold for at f.eks klassemiljøet skal bli bra ◦ Vi ser at dette er noe som mange strever med, derfor må dette være samtaleemne i hjemmene

 At dere viser interesse for skolearbeidet ◦ Spør hva de har lært oftere enn hva de har gjort  Å skryte av skolen og lærerne skaper positive følelser for barna. De får en tro på at de går på en god skole. ◦ Vi er selvsagt klar over at det er slik at man ikke alltid er fornøyd. Da snakker man om det uten barna tilstede ◦ På Sørbø vil vi jo være stolte av skolen og hverandre

 At far er sterkt tilstede når det gjelder skolearbeid, viser seg å ha sterk effekt på læringen ◦ Spesielt når det gjelder gutter og lesing  Snakk med barna deres om at hardt arbeid lønner seg ◦ Det er viktig å ikke gi seg selv om noe er vanskelig eller kjedelig

 Vit at barn som er gode på selvregulering klarer seg godt både faglig og sosialt i alle livets faser. Like viktig som intelligens ◦ Selvregulering: evnen til å tenke før man handler ◦ Barna dirigerer seg mot handlinger som er fornuftige ◦ Evnen til å vurdere om atferden passer inn i ulike sammenhenger ◦ Foreldre er de viktigste lærerne for barna i denne sammenheng. Foreldre øver med barna ◦ Relasjon er her et nøkkelord

 Hvordan øve på selvregulering? ◦ Gjennom lek med jevnaldrende  Da prater man, øver seg på å lese og tolke kroppsspråk, stemmeleie ◦ Gjennom samvær med voksne som har gode relasjoner til barna og er gode rollemodeller  Kanskje må voksne inn og styre litt mer når det gjelder tiden som brukes foran forskjellige skjermer? ◦ Man er i større grad alene eller i en situasjon der man ikke får øvd på viktige sosiale ferdigheter og dermed heller ikke øvd på selvregulering ◦ Er det bra for barn å bli underholdt store deler av tiden sin?