L IVSGLEDE I PRAKSIS Buran HVS Fagleder \ sykepleier Ane Volle.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Advertisements

Det handler om byen vår Bergen har et problem • Luftforurensingen i Bergen er helseskadelig. Det er påvist at folk blir syke • Hver dag står folk i lange.
Leir-genial trosopplæring
Hønefoss politistasjon
Forebyggende arbeid satt i system
- Hovedrolle eller birolle
SETT I SAMMENHENG MED ATFERD
med utgangspunkt i en studie av Anette Krane og Monica Rostad
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Arbeidslivssenteret i Oslo på besøk hos SYE
Folkehelsekonferansen 2014
Hilde Berg Bentsen og Rune Myrmell
Livsgledesykehjem- En revolusjon i eldreomsorgen
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
LØFT ER TØFT særlig i SFO
Forebyggende arbeid satt i system. De fleste eldre er friske, men de fleste syke er eldre.
VELKOMMEN TIL ZEVS TUR TIL KØBENHAVN Oslo-København-Oslo mai 2013 Oslo kommune Sykehjemsetaten.
Vår historie – og Guds I serien ”Smittende tro” Meland kyrkje 2011.
HelART i Ulåsen barnehage
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Elsa Fagervik Kommedahl
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
Dokumentasjonsdag Torsdag 17.mars :00 – 15:00 Oppsummering fra gruppearbeid.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
LIVSGLEDEKONSULENTEN Tone Mette Flått
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Slutt-evaluering. Del 1 – veiledning og forberedelse Deltakelse på oppstarts-samling Personalmøte for vurdering av behov Kost-/nytte-vurdering Økonomi,
Gode opplevelser for den enkelte Samspill på tvers av generasjoner Rekruttering til eldreomsorgen Mulighet til frivillig deltakelse Livsglede for alle.
Spjelkavik omsorgssenter Hvorfor gjør vi som vi gjør? En bedre hverdag gjennom økt kompetanse Avdelingsleder Kjerstin Holen og Virksomhetsleder Fredrik.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
Foreldremøte, Osvika og Røda Tirsdag, 18. september.
Konnerudmodellen «Av ungdom for ungdom» Et samarbeidsprosjekt om å skape en inkluderende og aktiv bydel for barn og unge Joakim Dokka Nordstad Konnerud.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Juninytt Da har vi sagt farvel til mai og ønsket juni velkommen! Mai har vært preget av mange gode fellesopplevelser, og mye kjekk lek inne og ute. Vi.
Juninytt HURRA!! Månedens jubilanter: Thomas blir 27 år 12.juni
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Kurs for nye prøvenemndsmedlemmer perioden
Koordinator kartlegger Pasienten/pårørende møter den frivillige
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Erfaringer med støttegrupper for yngre personer med demens
Tid som gave Frivillighet
Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.
JUNI Vi slår oss sammen med løvetann Vi slår oss sammen med løvetann
Hverdagsmakt Etter foredrag/inspirasjon av Stine Marlen Henriksen på SOR-konferansen Innrømmer glatt: dette er ikke noe jeg har sugd av eget bryst.
Marthe Tverbakk Tjærandsen
Frem.
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Hva har vi gjort i September?
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
MARS I februar har vi startet opp med en time i gymsalen for 3 og 4 åringene. Dette er noe vi opplever at barna synes er veldig kjekt og vi ser at barna.
Vårsamling for Prosjektnettverket 2018
JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE.
LANDSKONFERANSE APRIL 2018
[PLAKATEN TIL OPPLEGGET]
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Fest & følelser Velkommen
VERDENS BESTE VERTSKAP
Klubbutvikling oppfølging
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Periodeplan for Januar 2019
Konkrete aktiviteter.
Utskrift av presentasjonen:

L IVSGLEDE I PRAKSIS Buran HVS Fagleder \ sykepleier Ane Volle

B URAN HVS Ligger midt i byen uten noe grøntareal

M ITT ANSVAR SOM FAGLEDER Holdningsarbeid Jeg må gå foran som et godt eksempel Endring av tankesett hos ansatte Motivere og gi ros Jeg stiller alltid opp på livsgledefester på jobb, dette viser at det er noe vi på enheten prioriterer Setter av tid til livsgledeansvarlige God kommunikasjon med pårørende - HPF Jeg er med på morgenmøte man – fredag, hvor jeg fordeler arbeidsoppgaver og følger det opp gjennom dagen. Ser over 142 HVER dag

L EGGE TIL RETTE FOR KREATIVITET

H VORDAN LEGGE TIL RETTE ? Det er ikke noen hindringer eller dårlige ideer når man er et livsgledesykehjem. ALT ER LOV Evaluere fra tidligere turer \ aktiviteter Blir VELDIG god på å planlegge ALT SOM ER PLANLAGT OG SATT AV TID TIL BLIR DET SOM OFTEST NOE AV Viktig at det er MYE spontanitet også

VI HAR ALLTID PØLSE I FRYSEREN

F ORANKRET I LEDELSEN Enhetsleder er svært positiv og skryter mye av jobben vi gjør Vi setter av tid til livsgledeansvarlige Når aktivitør er sykmeldt, leier vi inn for henne Vi har livsgledetema på hvert personalmøte Vi har hatt konkurranser på dokumentasjon, med svært gode resultat Betaler for underholdning \ livsgledefester God opplæring av nyansatte

LIVSGLEDE ARBEID GÅR OPP OG NED Finne hva som lugger når ting går litt trått. Jeg hjelper ALLTID til med frisk luft om det er behov. Ha felles lunch på fredager, som takk for den flotte jobben de ansatte gjør - vi panter ofte flasker eller spleiser på noe godt Livsglede for ansatte er SVÆRT viktig. Vi har jobba MYE med arbeidsmiljøet Det er viktig med MANGFOLD og rom for at man er ulik.

L IVSGLEDEPRAKSIS

DET HANDLER OM Å SE MULIGHETEN, IKKE BEGRENSNINGEN !

F LEST HVERDAGER

MEN VIKTIG MED EN FEST OGSÅ

NØKKELEN FOR Å LYKKES - TA VARE PÅ SAMARBEIDSPARTNERE Skole, barnehage, frivillige, praksiselever - Involvere pårørende tidlig - Oppdatere livsgledekartleggingen OFTE, pasientene endrer seg underveis. - Lag et oversiktelig årshjul med fast satte planer for året. Der skal også livsgledemøter også stå - Rullere på livsgledegruppa. Er det noen som utpeker seg som negativ, involvere de mer i arbeidet, gi de oppgaver. Ansvar = eierskap

F RIVILLIGHET Turvenner God opplæring ( INVESTERING ) Samtalepartner SETT PRIS PÅ DE, noen må ha ansvaret for å ønske de velkommen Gi de julegave \ inviter de på julelunch Skap en vennlig arena Vi har et ”vinn vinn” prosjekt med Kirkens Bymisjon- hvor ungdom med sosial angst er hos oss som besøksvenn til en utvalgt pasient. Pasienten kommer seg ut i frisk luft og ungdom får bedre mestring i sosiale settinger

PÅRØRENDE – VIKTIG NØKKEL Invitere de på alt som skjer Lag en hyggelig arena som de kan møte mor og far – pårørendekveld med underholdning Tydelig gjør hvor viktig livsgledekartleggingen er Informer om det som skjer,sms, bilder i gangen, TYDELIGE plakater i gangen med alt som skjer fremover Heng livsgledeplan på rommet til beboer, slik de ser hva de er med på. Om de etterspør hva som skjer skriv ut 142 til en samtale dere skal ha.

L IVSGLEDE GIR ARBEIDSGLEDE OG EIERSKAP

L IVSGLEDEKLEM ER HELT GRATIS

L IVSGLEDE SKAPER EN VERDIG ALDERDOM