Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver 2017. Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver 2017. Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid."— Utskrift av presentasjonen:

1 Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid. Her i barnehagen hadde vi en koselig førjulstid med musikk, juleverksted og andre kjekke aktiviteter på avdelingen. Vi har trukket hjerte i kalenderen, vi har hatt besøk av både julenissen og skogsnissen, vi har bakt pepperkaker og lussekatter. Nå legger vi denne julen bak oss, og retter oppmerksomheten mot januar, og nye spennende eventyr. Student: 2 januar kommer Gøril tilbake som student hos oss. Hun skal nå i fordypningspraksis og skal være i 2 uker. Vi gleder oss. Tidlig sett: I løpet av januar skal barnehagen være en del av «tidlig sett» prosjektet i kommunen. Vi vil da få besøk av diverse samarbeidspartnere, som skal komme å observere barn og voksne i barnehagen. Dette er for at vi skal kunne gjøre hverdagen for barna deres best mulig, både på individ nivå, men også som en helhet. Musikk grupper: 5 onsdager kommer musikk-pedagogen Guro på besøk i barnehagen. Hun skal ha et opplegg for 2014 barna. Barna skal deles i to grupper og ettersom dette er turdagen vår, har vi bestemt at den ene turgruppa skal på tur, mens den andre skal på musikk. Den siste dagen vil den gruppa som ikke er med Guro få et eget musikk opplegg ute i skogen her i barnehagen. Dette er et samarbeid med kulturskolen, og har vært flere år. Eventyr og Mattemeis: I tiden fremover skal vi jobbe med eventyret «Rødhette og ulven». Dette er et eventyr som pleier å engasjere barna, og vi skal gjøre flere ting som knyttes opp mot eventyret. Vi kommer også til å fortsette arbeidet med mattemeisen i samlingene. Her jobber vi med antall, rom og form. Vi sorterer etter farger, antall og forholder oss til begrep som Stor, liten, lang og kort m.m.

2 Månedens pedagogiske tips: Av og påkledning er
Annet: For at barna skal få en god start på dagen, vil vi minne dere på at dagene våre starter senest Etter dette kan dere risikere at vi enten er på tur eller at vi er midt i en samling etc. Det er forstyrrende både for de voksne som har forberedt et opplegg, for barna som alt er klar og ikke minst for barna som kommer når vi ikke får tatt i mot dem på en god måte. Mange barn strever med å Komme inn i lek når alle de andre har startet. Dersom vi har forlatt barnehagen må dere foreldre selv levere barna ferdig kledd på turdestinasjon. Dette gjelder også i ferier og inneklemte dager. Vi ber om forståelse for dette. Vil også minne dere om at dere selv må sjekke at barna har hensiktsmessige klær i barnehagen. Det er dere som foreldre som har ansvar for at hyllene holdes ryddige. Dersom det ligger ting barna har laget, ta de med hjem, og pass på at det ikke ligger for mye i selve hyllen, legg klær i kurven eller på badet slik at det blir lettere å holde orden. Dresser og regntøy skal hjem på fredager, dette er for at vaskepersonell skal få vasket skikkelig. Spesielt på denne årstiden blir det mye søle opp etter vegger og på gulv, og det er viktig at vi får vasket skikkelig for å få bevare inneklima i barnehagen. Månedens pedagogiske tips: Av og påkledning er en viktig del av barnas utvikling av mestring. La dem få tid til å prøve selv Vil tilslutt ønske dere en riktig flott januar – måned. Hilsen Mette, Iris, Monica og Karianne


Laste ned ppt "Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver 2017. Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google