1 Kaffekurs om politiske veivalg VALGKAMP FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Valgkamp Tema: Hva handler valget om? En kort introduksjon til de viktigste sakene for.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FELLESORGANISASJONEN GJENINNFØR SOSIAL BOLIGPOLITIKK Innledning på Trondheimskonferansen 2013 v/konstituert forbundsleder Mimmi Kvisvik, FO.
Advertisements

A RBEIDSLIV I OPPLØSNING – LØSARBEIDERSAMFUNNET PÅ VEI TILBAKE ? Velferdskonferansen 21. mai 2012.
KOMMUNEVALGET 2011 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Privatisering.
FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Arbeidstid. Definisjon Arbeidstid er den tiden du står til disposisjon for din arbeidsgiver. Arbeidsfri er den tid arbeidstaker.
Noen valg er viktigere Arbeidslivet etter Stortingsvalget 2013.
Noen valg er viktigere Arbeidslivet etter Stortingsvalget 2013.
Reformer og tiltak som berører spillereglene i det norske arbeidslivet Statsråd Dagfinn Høybråten NHOs årskonferanse 2005.
Mer effektiv kamp mot sosial dumping - 1 To nye rapporter fra De Facto: Mer effektiv kamp mot sosial dumping (august 2011): –Problemene med sosial dumping.
Valgkampen RØDGRØNT 2009 Blå byer blir røde Oslo 31. mars 2009.
Hva er god kvalitet i eldreomsorgen? Faglig Forum for helse og sosialtjenesten, Oslo juni 2003 Politisk rådgiver Roger Iversen, KRD.
Boligutfordringer i Oslo og Akershus Innlegg ved politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet.
Velferdstjenester i offentlig eller privat regi?
:49 Landsdekkende næringspolitisk undersøkelse 2015 – Antall respondenter Landsdekkende næringspolitisk undersøkelse 2015 N Næringsalliansen643.
Stortingsmelding 20 På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Kva med dei stadig omstilte arbeidstakarane? Arbeidsmiljøkonferansen Ulvik 2005.
Boligbygging i planperioden (antall boliger) Kommuneplan for Asker
Boligpolitikk – med fokus på boligmelding Av Christian Hellevang, KS.
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
Frokostseminar Husbanken 23. august 2011 Mariann Blomli NOU 2011: 15 Rom for alle - en sosial boligpolitikk for framtiden.
Kapittel 9. Norsk økonomi Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne informasjon.
1 Kaffekurs om sosial dumping VALGKAMP FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Valgkamp Tema: SOSIAL DUMPING.
NORGE ETTER 1945 Finnmark og Nord-Troms: RASJONERING 1952.
Tema 1.Morgendagens rekrutteringsutfordringer. Ved Erik Nyhus, regionsleder Proffice Telemark, Vestfold og Østfold. 2.Viktige endringer i arbeidsmiljøloven.
1 Kaffekurs omarbeidsmiljøloven VALGKAMP FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Valgkamp Tema: Arbeidsmiljøloven og retten til heltid.
IA-avtalens delmål 2 Økt sysselsetting for arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne.
Prognoser for arbeidsmarkedet i Oppland i NAV, Side 2 Prognose: Arbeidsledighet i konklusjon: Antall registrerte helt ledige i.
1 Sørmarka, juni 2009 VALGKAMP Fremskrittspartiet En kort gjennomgang av hovedmotstanderen.
Stans krangelen om kollektivtrafikk Venstres førstekandidat Jon Gunnes er lei av all kranglingen om kollektivtrafikken i Trondheim. Han etterlyser.
Hva driver egentlig det offentlige med? Det offentlige utfører: Viktige fellesoppgaver (som politi og brannvesen) Omfattende regulering av økonomisk virksomhet.
SOLIDARITETSVALG 2017 Valgkampskolering om fordelingspolitikk, høst 2016.
Enorme forskjeller BNP og HDI BNP måler produksjonen i samfunnet, og ikke hvor bra befolkningen har det (selv om det er en sammenheng mellom BNP og velferd).
Fagforbundet Sør-Trøndelag, Røros 8. oktober 2008 LOs distriktssekretær, Kristian Tangen.
Statsbudsjettet 2017 – konsekvenser for bedriftene
Status våre saker i valgkampen
Jane B. Sæthre Trondheimskonferansen 28. januar 2017
- LOs medlemsdebatt - Si din mening! Bli med i LOs medlemsdebatt
Rådgiversamling 2. november 2016
Store forskjeller i arbeidsledighet
Hva er inflasjon? Inflasjon er en vedvarende stigning i prisnivået. Et fall i prisene kalles deflasjon. Inflasjon innebærer ikke at alle varer stiger like.
Noen valg er viktigere Arbeidslivet etter Stortingsvalget 2013
4/12/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
Kun fast jobb, gir fast jobb! Unge og midlertidighet
Sosiale ytelser/goder (tilpasset Finans Norge-bedrifter)
Statsbudsjettet mangler klarspråk. Eksempler fra delen «Hovedtrekk».
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Partiene og ideologi Samfunnsfag Mandag
Økonomiplanprosessen Budsjett 2018 Økonomiplan
Historie kapittel 1 Norge blir et velferdssamfunn. Du skal lære om:
Bosetting av flyktninger og kjennskap til Husbankens virkemidler
Husbankens Hovedkontor flytter til Drammen - Oppfølging av storbymelding og byutvikling i Drammen Miljøsjef Ole Bjørn Edner.
Helhetlig boligpolitisk innsats
Elisabeth Platou Avdelingsdirektør Strategikontoret
Den skandinaviske modellen – et skjørt politisk kompromiss eller et stabilt økonomisk system? Kalle Moene.
SVs politikk for rettferdig fordeling
Husbanken i omstilling - fra boligbank til velferdsetat og kompetansesenter Adm. Dir. Geir Barvik.
Trine Melheim, juridisk seksjon
Arbeiderpartiet - Høyre
12/29/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
Stortings- og idrettsvalget 2017
Per – Erik Torp Seniorrådgiver, Husbanken
Plan for forbedring av kundetilfredshet FORBEDRE KUNDE-TILFREDSHETEN
EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING
Workshop interessepolitikk Bergen 31 januar 2019 Valg 2019
Medlemmenes meninger og rødgrønne resultater
INVITASJON TIL NÆRMILJØMØTE
Fagbevegelsens utfordringer og krav
Arbeidslivspolitikk i valgkampen
SVs fagligpolitiske konferanse
Innhold Senterpartiet på Senterpartiets historie
Utskrift av presentasjonen:

1 Kaffekurs om politiske veivalg VALGKAMP FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Valgkamp Tema: Hva handler valget om? En kort introduksjon til de viktigste sakene for Fagforbundet og hva de rødgrønne partiene og Frp mener om dem

2 Kaffekurs om politiske veivalg VALGKAMP En kompromissløs kamp mot ledigheten  Rødgrønn politikk: Arbeid til alle er jobb nummer 1. Den rødgrønne regjeringa har delt ut krisepakker for å bekjempe ledigheten og opprettet flere tiltaksplasser for å gi arbeidsledige mulighetene til å få ny kompetanse og komme tilbake i jobb.  Frps politikk: Det er den enkeltes oppgave å skaffe seg arbeid. Lavere skatter og avgifter er, sammen med et mer fleksibelt arbeidsliv, de beste virkemidlene for å få et effektivt og vel- fungerende arbeidsmarked.

3 Kaffekurs om politiske veivalg VALGKAMP Velferd framfor skattelette  Rødgrønn politikk De store pengene skal brukes på de store velferdsoppgavene som eldreomsorg, skoler og barnehager. Ønsker å beholde dagens skattenivå, og går mot skattelette for de som har mest fra før. Har redusert skattene for de med lavest inntekt, og økt dem for de med store formuer.  Frps politikk Frp vil ha lavere skatter. De vil ikke si klart hvor mye, men antyder rundt 50 milliarder. Partiet er for å fjerne formueskatten og arveavgiften, som vil gi store skatteletter for de som har mest fra før.

4 Kaffekurs om politiske veivalg VALGKAMP Ta vare på de ansattes rettigheter  Rødgrønn politikk Arbeidsmiljøloven er det beste vernet for arbeids- takerne. Arbeidsmiljøloven innført av de rødgrønne gir arbeidstakere vern mot midlertidige ansettelser, og gir fagbevegelsen bedre mulighet til å jobbe for heltid. Loven skal beholdes og styrkes.  Frps politikk Frp stemte for å svekke arbeidstakernes rettigheter ved å innføre 13 timers normalarbeidsdag og åpning for 60 timers uke. Frp vil også åpne adgangen til å ansette midlertidig i langt større grad. De sier nei til å lovfeste retten til heltidsjobb.

5 Kaffekurs om politiske veivalg VALGKAMP Høy kvalitet på den offentlige velferden  Rødgrønn politikk Ønsker å satse på den offentlige velferden gjennom bedre kommuneøkonomi. Partiene går mot privat- isering og konkurranse- utsetting av eldreomsorg, barnehager og skoler. De vil satse på å utvikle kvaliteten gjennom samarbeid med de ansatte.  Frps politikk Frp ønsker full konkurranse- utsetting av alle velferds- tjenester. Frp ønsker å overlate flere av velferds- tjenestene til private og frivillige. Partiet ønsker å øke bevilgningene til kommunene.

6 Kaffekurs om politiske veivalg VALGKAMP Kollektivtrafikk  Rødgrønn politikk Alle de rødgrønne partiene støtter Fagforbundets forslag om å bruke miljøvennlig biogass på bussene. De rødgrønne har økt støtten til kollektivtrafikk i de store byene, og brukt mer midler på opprustning av jernbanen. Partiene går inn for å utrede høyhastighetstog i Norge.  Frps politikk Frp mener det er for tidlig å si om klimaproblemene er menneskeskapte, og vil vente og se hva som skjer før de kommer med tiltak. Partiet sier ingenting om biogass, og vil ikke ha høyhastighetstog. Frp sier de vil satse på kollektivtrafikk.

7 Kaffekurs om politiske veivalg VALGKAMP Bolig til alle  Rødgrønn politikk De rødgrønne har utvidet bostøtteordningen så flere har råd til egen bolig. Låneramma til Husbanken er økt og startlån har førsteprioritet. Det bygges nå over 1000 studentboliger i året. Regjeringens mål er at flest mulig som ønsker det, skal kunne eie sin egen bolig.  Frps politikk Frps program inneholder ingenting om boligpolitikk. Markedet bestemmer.