Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Statsbudsjettet 2017 – konsekvenser for bedriftene

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Statsbudsjettet 2017 – konsekvenser for bedriftene"— Utskrift av presentasjonen:

1 Statsbudsjettet 2017 – konsekvenser for bedriftene

2 Her er en samling tiltak som vil kunne berører bedrifter i byggenæringen – Både fra regjeringens opprinnelige forslag og fra enigheten i stortinget

3 Arbeidsliv Redusere skattefri sats kjøregodtgjørelse med 30 øre/km.
Bevilges penger til minst to nye samarbeidssenter mot arbeidskrim. Nedre grense for å betale trygdeavgift (frikortgrensen) økes med til kroner. Arbeidsgivers dekning av utgifter til fagforeningsarbeid gjøres skattefri. Permitteringsreglene endres ikke. Arbeidsgiveravgiften endres ikke. Trygdeavgiften endres ikke.

4 Utdanning Lærlingtilskuddet økes med 2500 per kontrakt
Fagskolene får 68 millioner mer 11 måneders studiestøtte innføres Det er bevilget penger til 2500 studentboliger

5 Skatt og avgift Regjeringen følger opp skatteforliket og har satt ned selskapsskatten og personskatten til 24 prosent. Samtidig varsler de at ny sats for vil bli 23 prosent. I tråd med skatteforliket innføres det en «rabatt» på verdifastsettelse av aksjer og driftsmidler (arbeidende kapital). Skatteforliket innebærer at bare 80 prosent av verdien av f.eks. en lastebil eller traktor skattlegges. Dette vil skje trinnvis og fra neste år foreslår regjeringen 90 prosent av verdien. Regjeringen avvikler forhøyet startavskrivning for driftsmidler i saldogruppe d (maskiner, inventar mv.). Regjeringen vil stimulere til at flere skal eie aksjer i egen bedrift. Derfor endres den skattefrie fordelen ansatte har av å kunne kjøpe aksjer til underkurs fra til 3000 kroner. Det kuttes ikke i formueskatten. Det innføres en midlertidig ordning med utsatt betaling av formuesskatt for bedrifter med fremførbart regnskapsteknisk underskudd. 

6 Skatt og avgift CO₂-avgift på bensin økes med 5 øre per liter, til 450 kroner per tonn CO₂ CO₂-avgiften på mineralolje ilagt veibruksavgift økes med 6 øre per liter, til 450 kroner per tonn CO₂ Grønn omlegging av engangsavgiften. Heving av laveste innslagspunkt fra 200 kg til 350 kg og reduksjon på 2,5 pst. i satser i vektkomponenten. Beløpsgrenser holdes uendret: fagforeningsfradraget, foreldrefradraget, særskilt fradrag i Finnmark og Nord-Troms, maksimumsgrensen i fradrag for innbetaling til individuell pensjonsordning, jordbruksfradraget og maksimal årlig sparing med BSU.

7 Transport Regjeringen skal utrede satellittbasert veiprising for tungtransport. Utredningen skal også inneholde en vurdering av hvordan et slikt system vil slå ut for nullutslippsbiler og overgang til biodrivstoff. Det settes rekord i bevilgningene til infrastruktur, Nasjonal Transportplan overoppfylles. Det skal utarbeides en handlingsplan for fossilfrie byggeplasser/anleggsplasser innen transportsektoren. Med utgangspunkt i erfaringer fra igangsatte pilotprosjekter, vil regjeringen komme tilbake til Stortinget på egnet måte med et konkret mål for overgang til fossilfri anleggsdrift Det er bevilget 15 millioner ekstra til skogsbilveier og tømmerkaier. Årsavgiften erstattes av en trafikkforsikringsavgift. Avgiften vil bli en del av bilforsikringen og betales samtidig som forsikringen. Ny vrakpant for å stimulere til å skifte ut gamle forurensende varebiler Det gis et tilskudd på kroner utover dagens vrakpant ved kjøp av ny, nullutslippsvarebil hvis bilen som vrakes bruker fossilt drivstoff.

8 Biodrivstoff Omsetningskravet om avansert biodrivstoff settes til 2,5 pst. fra 1. oktober 2017, 3,5 pst. i 2018, 4,5 pst. i 2019 og 8 pst. i Det generelle omsetningskravet trappes opp i takt med dette til 20 pst. Opptrappingsplanen forskriftsfestes. Regjeringen skal følge markedet for avansert biodrivstoff tett, og fremme forslag om å heve omsetningskravet ytterligere dersom tilgangen i markedet og kostnadene tilsier det.

9 Anskaffelser Regjeringen skal vurdere et mål om at minst 10 prosent av de statlige midlene som går til offentlige anskaffelse skal være innovative, klimavennlige anskaffelser, og komme tilbake til Stortinget med eventuelt forslag til hvordan dette kan realiseres.

10 Bolig Skatt på sekundærbolig økes - 220 millioner kroner
Det bevilges 2 millioner til et senter for byutvikling hos NAL Statsbudsjettet inneholder for øvrig ingen tiltak for å stimulere til økt boligbygging.

11 Bedriftsforskning- Utvidet Skattefunn-ordning
Skattefunn-ordningen utvides. Beløpsgrensen for egenutført FoU økes fra 20 millioner kroner til 25 millioner kroner. Beløpsgrensen for innkjøpt FoU økes fra 40 millioner kroner til 50 millioner kroner.

12 Kulturminner 17,5 millioner til kulturminnefondet
25 millioner til fredede hus i privat eie 5 millioner til drift av fartøyvernsentrene 3 millioner til verdiskapning 2 millioner til murbyen i Oslo 5 millioner til Fortidsminneforeningen Museum “Kombimidler”: 2 millioner til Verdensarv kulturlandskap 12,5 millioner til utvalgte kulturlandskap landbrukeet


Laste ned ppt "Statsbudsjettet 2017 – konsekvenser for bedriftene"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google