Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Stortings- og idrettsvalget 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Stortings- og idrettsvalget 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 Stortings- og idrettsvalget 2017
SFF-møte, 10. mai 2017

2 IDRETTEN ER OG SKAL VÆRE PARTIPOLITISK FARGEBLIND
Stortingsvalget 2017 IDRETTEN ER OG SKAL VÆRE PARTIPOLITISK FARGEBLIND

3 Fanesaker Én milliard årlig til breddeanlegg i hele Norge
Fjern skattelegging på frivilligheten Styrk idrettslagene Én time daglig fysisk aktivitet for alle skoleelever

4 Sjekkliste Sakene må være relevante for idrettslagene.
Sakene må prioriteres Være tydelig på hva vi krever (penger vs politikk) Avsenderne av kommunikasjonen må være idrettslagene eller assosieres med idrettslagene Vi har valgt å la ildsjeler være avsendere

5 Hva er gjort? Spørsmål er sendt til idrettslag og idrettsråd om hvor ‘skoen trykker’ Spørsmål sendt til alle de politiske partiene om fanesaker – og andre viktige saker – med tilbakemeldingsfrist neste uke. Resultatene legges på et nettsted som heter Kommunikasjon i form av ‘plakater’ til bruk på digitale- og sosiale medier – av NIF, IK og SF

6 Spørsmål til idrettslag og idrettsråd

7 Brev til de politiske partiene

8 Spørsmål til politikerne:

9 Budskap, fanesak 1: Våre idrettslag drømmer om: Én milliard årlig til breddeidrettsanlegg i hele Norge

10 Én milliard årlig til breddeidrettsanlegg i hele Norge
Sammen løser vi oppgaven. Spillemidler og dugnad. Uten penger fra statsbudsjettet. Tusenvis av frivillige over hele landet sørger for dugnadene som gir idrett og idrettsanlegg over hele landet. Verdien av frivilligheten i norsk idrett utgjør 18,5 milliarder kroner i året. Til tross for denne massive innsatsen, er en av våre store utfordringer anleggssituasjonen. Spillemidler og dugnad alene er ikke nok. Derfor har vi bedt de politiske partiene om å stille seg bak vårt ønske om én milliard kroner til breddeanlegg på neste statsbudsjett.

11 Budskap, fanesak 2: Våre idrettslag drømmer om: Full momskompensasjon for frivillighet på statsbudsjettet

12 Full momskompensasjon for frivillighet på statsbudsjettet
Tusenvis av idrettsfrivillige sørger stort sett for sine egne inntekter. Honnørordet er dugnad. Verdien av frivilligheten i norsk idrett utgjør 18,5 milliarder kroner i året. Idretten representerer 2,2 millioner medlemskap over hele landet. Utfordringen er at vi også må jobbe dugnad for å betale moms. Det finner vi urimelig. Derfor har vi bedt de politiske partiene om å stille seg bak vårt ønske om full momskompensasjon over statsbudsjettet.

13 Budskap, fanesak 3: En styrking av idrettslagene
Våre idrettslag drømmer om: En styrking av idrettslagene

14 En styrking av idrettslagene
Sammen skaper vi gode samfunn. Idretten sørger for idrett, myndighetene understøtter. Norsk idrett er ikke offentlig og ikke på statsbudsjettet, men mottar deler av overskuddet fra Norsk Tipping. Vi vil ha myndigheter på alle nivå som anerkjenner den frivillige innsatsen som legges ned og som forsøker å gjøre hverdagen enklere for idrettslagene. Vi leverer bredde og toppidrett over hele landet med folkehelse, inkludering, integrering og gode lokalsamfunn som konsekvens. Vi vil gjerne bli bedre til akkurat det. Norsk idrett ønsker å bruke sin kraft og sin størrelse til å bidra til mer fysisk aktive samfunn også utover å levere idrett, men vi vil ikke at myndigheter på alle nivå skal forvente at vi skal drive med mer enn idrett. Vi har bedt de politiske partiene om å klargjøre sitt syn på idrettens rett til å være uavhengig, og om det ikke bør være myndighetenes oppgave å understøtte frivilligheten, ikke erstatte den.

15 Målgrupper: Politiske partier – også ungdomspartiene
Stortingskandidater Fylkespartier Og omverdenen…. i alle fall indirekte


Laste ned ppt "Stortings- og idrettsvalget 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google