Trond Haukedal AS +47 95 80 95 44 Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hordaland Turner Syndrom Forening
Advertisements

- Et samtaleverktøy for styrking av sosial og emosjonell kompetanse
”Motivasjon i arbeid med pasienter med kronisk nyresvikt”
Idrettsfaglærere ”Lillehammer-seminaret”
Motivasjon.
Utviklingssenter for Sykehjem - Oppland
Noen illustrasjoner til Svebaks foredrag (NB
Hva hører du når du lytter? Hvem blir du når du svarer?
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
Utdanningsforbundet Troms Lederkonferansen 2013
Vi vil «være sammen»; for barna…
Se mulighetene!. Bygdekompasset Basert på det svenske suksessprosjektet Bondeföretagaren. Kom til Norge som et pilotprosjekt i Trøndelag i Er tatt.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Konflikthåndtering. Fra Inkluderende arbeidsliv.. Konflikter er en naturlig del av et arbeidsmiljø. Konflikten i seg selv er ikke en negativ arbeidsmiljøfaktor,
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
Trond Haukedal AS Fagforbundet Kreativ Omsorg ’14 ”Motivasjon og arbeidsglede…” Hamar onsdag.
Hvordan kan vi arbeide med innovasjonsarbeid i egen kommune?
Trond Haukedal AS Norsk Forening for Rett Syndrom Fagseminar Oslo den 17 oktober 2015 «Hei.
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
SmART oppvekst er - en anerkjennende grunnholdning med fokus på styrker (Appreciative Inquiry - AI) kombinert med systematisk trening på sosial kompetanse.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
HORDALAND FOTBALLKRETS Fair Play i Barnefotballen.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
Makt og autoritet. Makt Makt er muligheten til å få en annen til å gjøre noe han ellers ikke ville ha gjort Makt brukt på en konstruktiv og forsvarlig.
Etikk – ja takk! Refleksjoner om etikk i praksis Henrik Syse, forsker og filosof Lørenskog kommune 27. og 29. oktober 2014.
​ Stort nasjonalt engasjement for forebygging av overdosedødsfall! Oppsummering fra det nasjonale læringsnettverket1.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Bruk av livshistorie til personer med demens Astrid Håland april 2016.
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Læreren som sosialiseringsagent og relasjonsbygger. Kommunikasjon med barn og andre mennesker. Forelesning A1A og A1B S.100 den Bjørn Damsgaard.
Etikkens betydning for å lykkes som leder Henrik Syse, forsker og filosof Delphi Consulting
Vennskap/Sosial kompetanse Barn som fungerer i leik og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi.
Pluralisme; Muligheter og utfordringer Praktiske og ideologiske konsekvenser Innledning til et spesialpedagogisk svar på normalitets-/avviksspørsmålet.
Spillermøte G april.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Vurdering av modenhet i salgsstyrken
Verdensdagen for Psykisk Helse
Hvor mange her er kommet alene. Hvor mange har avtalt å sitte med noen
Refleksjon over egen læring har stor effekt
Samarbeid og konflikt.
Klubben for alle.
Bjørnsgård barnehage.
Relasjonskompetanse DEL 2
Som Helsesøster FÅR jeg GJENNOMSLAG NÅR jeg
Muntlig vurdering – å veilede andre
Samarbeid og medbestemmelse
Grunnleggende om veiledning
Mål Faglige mål: “Reflektiv rådgiver” Teoretisk oversikt
For å forstå oss selv, henter vi svar fra blant annet naturvitenskap, religion og filosofi.
1 Egenomsorg og helse.
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Klar ferdig gå….part two!
Den matematiske samtalen
Matematikk på ungdomstrinnet
Foreldre – Barnas viktigste Forebygger
Klar ferdig gå….part three!
Montessori og teknologi
Kapittel 6 Lønn og belønning
Tverrfaglige tema.
Autoritativ barnehage
Velkommen til foreldremøte
Danning og voksenrollen i barnehagen
Velkommen til foreldremøte
Tilbud og tjenester til studenter
Utskrift av presentasjonen:

Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11 januar 2016 «Det er indre motivasjon som får deg til å lykkes» - Hva, hvorfor, hvordan… ?

Det «store» spørsmålet … Hvordan må ting være tilrettelagt og på plass inni meg og rundt meg, - for at jeg skal kunne fungere optimalt og yte 100 % som skoleelev, lærling (?), menneske og medmenneske?

Enkeltindividets potensiale ……

Fagkunnskap, kompetanse, erfaringer og intellektuelle ferdigheter utgjør karosseriet i det fartøyet som skal føre oss inn i framtiden. Selvbildet vårt er motoren. Motivasjon er bensinen.

Tanker Handlinger Verdier Holdninger Menneskesyn Indre motivasjon Personlighet

meg Jeg situasjonen Situasjonen styrer

Utgangspunkt Kamp ( «godt liv») Flukt ( «lett liv») Vanskelig situasjon

Hvorfor er «jeg» her ? « Menneskekunnskap» Fag Holdning Handling

Den robuste personligheten – som er motivert for læring… Personlig trygghet og egenbevissthet: Oversikt og bevissthet over egne ressurser. Målbevisst. Ydmyk og respektfull i sitt møte med andre mennesker. Åpen og positiv. Holdning og engasjement: Evne til å tro på seg selv. Er tilstede i eget liv og bruker energien konstruktivt. Våger å delta fullt og helhjertet i livets mange situasjoner. Offensiv, våger å ta utfordringer: Ønsker og våger å bli utfordret og stimulert. Tolererer usikkerhet og vet at enkelte tilbakeslag er naturlig og lærerikt.

«Når det stormer omkring meg, beholder jeg roen. For jeg vet hvem jeg er, og hva jeg vil !» Vigdis Finnbogadottir – tidl. Islandsk president

Det dreier seg om: * Kjenner dere du deg selv? * Er du glad i deg selv ? Fritt etter Mor Theresa

Resultatorientert kommunikasjon… Ros, anerkjennelse og kjærlighet er grunnleggende budskap i all kommunikasjon og relasjonsbygging. Både i forhold til oss selv og andre. Avsender må forsikre seg om at budskapet er nådd frem – slik det er ment. Derfor må vi FORANKRE budskapet.

Forankring 1. Dersom vi forankrer våre positive budskap til oss selv og hverandre, utvikles trygghet og «god nok»-følelse. 2. Uten forankring mangler vi de gode følelsene når vi trenger dem – og vi er sårbare. 3. Da er det fritt frem for negative tanker, nettroll og mobbere …

Visjon Dersom et menneske oppdager sin egen verdi, kan det skje revolusjoner !

Det viktigste : Barn trenger kjærlighet ! Masse KJÆRLIGHET ! Får de det – kommer VETTET av seg selv ! Astrid Lindgren

Sk Verdsettende kommunikasjon, ledelse og selvledelse: Dette er mye mer enn en optimistisk og positivt livsfilosofi. Innebærer en forståelse av menneskers situasjon og individuelle forutsetninger. Og en sterk og tydelig vilje til å forstå deres perspektiv og behov. Innebærer at man i hverdagen har en bevisst holdning og innstilling der en systematisk leter etter muligheter og situasjoner hvor en kan: Gi anerkjennelse Vise empati og innlevelse Aktivt vise forståelse «Spille folk gode» Motivere Positivt forankre og bekrefte enkeltindividets kvaliteter, egenskaper, personlighet, rolle og betydning

3 grunnleggende prinsipper for å utvikle mennesker: 1.Praktiser verdsettende kommunikasjon ( ikke kritiser, fordøm eller klag) 2. Gi ærlig og oppriktig ros ( både til person og dennes prestasjon) 3. Stimuler den indre motivasjonen ( vekk et sterkt indre ønske hos den andre personen)

Veien til motivasjon MOTIVASJON KRAV Aksept / anerkjennelse Tillit Trygghet

Finn din INDRE MOTIVASJON: Midler: – Lese – Studere – Ta eksamen Mål: – Å jobbe med mennesker – Å utgjøre en forskjell for noen mennesker – Å følge et menneske fra syk til frisk – Å redde liv – Faget medisin – Å samarbeide med andre mennesker som jobber med noe krevende og meningsfullt

skaper … Opplevelser Følelser Holdninger «Kultur»