DRAMA En uttrykksmåte for barna En arbeidsmåte for førskolelæreren

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Advertisements

«Er vi på nett? – Trosopplæring ut til konfirmantfamiliene » Stiftelsen Kirkens Familievern1.
Månedsevaluering november 2011
Hønefoss politistasjon
TALENTUTVIKLING. DAGENS INNHOLD •Intro bakgrunn svømmer/trener •Hva er viktig for meg som trener •A. Veiledningsrollen •B. Trenings og prestasjonskultur.
SETT I SAMMENHENG MED ATFERD
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Dokumentasjon som grunnlag for refleksjon og læring
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Hva er coaching og ”coachende” lederstil?
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
Venn kommer av norrønt: Vinr
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Avdeling for sosionomutdanning
NKIs erfaring med Læringspartnere
Studietur New Zealand LEDELSE: Voksne skal lede seg selv og barna Gi barna trening i å lede seg selv og andre. Egenledelse. De voksne støtter det positive.
Evaluering av november på Blå avdeling:
Tall og språksprell. Vi er jobber med tall og språksprell inne på gul. Dette er et verktøy for å jobbe bevisst med tall og språk i barnehagen. I Tall og.
BRUK AV DATA I BARNEHAGE/SKOLE
OPERAPROSJEKTET. Den pedagogiske lederrollen Hvordan operaprosjektet kan påvirke den Må ta ansvar og kunne deligere ansvar Gruppeprosesser og samarbeid.
Randi Irene Tone Olav Duun videregående skole
HVA ER DET? Grethe Haldorsen
Oslo kommune Bydel Bjerke Barnehageområdet
"God bagasje på livets reise."
Magritt Lundestad, høgskolelektor, pedagogikk, FLU,
Drama og teater ved Høgskolen I Vestfold
Etikk i pedagogisk arbeid
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
Lærerutdanning ved Universitetet i Agder
Prosjekt barn og unge i Hedmark
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Forhold til ledelse/styrer Hvor fornøyd/misfornøyd er du med: Styrer som personalleder? Styrer som administrativ leder? Styrer som leder for den pedagogiske.
Lek og Læring i barnehagen
HOLDNINGER OG HANDLINGER
Velkommen til et nytt skoleår!
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Blåbærtuå MÅNEDSRAPPORT FOR JANUAR HVA HAR VI GJORT I JANUAR? Telefon: Mobil: Januar har blåst avgårde og vi er kommet til.
Improvisasjon F2C mandag Hege Hansson.
HVA ER DRAMA. Forelesning i drama 1. semester/F1A og F1B 4
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Dramafaglig prosjektarbeid
Førskolelærerutdanning tverrfaglig og temabasert modell
Pedagogisk dokumentasjon i en lærende barnehage
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Dramapedagogikk Fra estetisk pedagogikk til handling Modell
Estetiske læreprosesser i barnehagen
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Hvordan bidra til kvalitetsutvikling i din barnehage? Utdanningsdirektoratets arbeid med Kvalitet i barnehagen (KiB) Kristina Kvåle og Victoria Elise Olsen,
Praksisforum F1d 6 september 2006 Presentasjon av Natur og friluftslinjen 2006/2007.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Kartlegging av skolens praksis. I hvor stor grad mener du at lese- og skriveopplæringen ved din skole kjennetegnes av at lærerne: 1. … motiverer og engasjerer.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
BARNS MEDVIRKNING- VOKSNES ANSVAR Om barns lovfestet rett til medvirkning og hvilke konsekvenser det får for personalets arbeid og væremåter Kristin R.
Hvorfor en overgangspakke?. Temaene som dekkes Hvordan sikre en god overgang Samarbeid Kulturmøter Språkarbeid Kartlegging.
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Masteroppgåve, UiA Litt om utvalet mitt!.
REalfagskommune!.
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Kapittel 4 oppgave a) Fra perfektum til preteritum 
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Velkommen Agenda: Forarbeid til Kvalitetsoppfølging 8.november 2018
Utskrift av presentasjonen:

DRAMA En uttrykksmåte for barna En arbeidsmåte for førskolelæreren Et potensiale for din egen utvikling som leder for barn og voksne Fordypning i DRAMA skal bidra til å styrke din kompetanse i å prosjektere og lede drama- og teaterfaglig virksomhet med barn i barnehage

Fordypning i DRAMA – dramatisk lek, dramapedagogikk og teater Tone S. Jacobsen "Dramafaget har gitt meg verktøy til å lese barnas interesser gjennom leken. Dette har gjort meg dyktigere til å skape fiksjoner og prosjekter ut fra temaer som er relevante for barna".  

Fordypning i DRAMA – dramatisk lek, dramapedagogikk og teater Mari Ortveit "Dramafaglige prosesser blir et felles tredje å samle barnegruppa om. Fiksjonen er motiverende, og gir fellesskap til barn som ellers ikke søker hverandre. I tillegg har drama gjort meg til en tryggere og mer tydelig leder."

Fordypning i DRAMA – dramatisk lek, dramapedagogikk og teater Marit Krogstad Sannes "Gjennom å fordype meg i dramafaget har jeg utfordret egne grenser og barrierer, og jeg utfolder meg nå friere både i sosiale og profesjonelle sammenhenger."

Siv Anette Andreassen pedagogisk leder på småbarnsavdeling Dramafaget har gitt meg dypere innsikt i og forståelse for barns lekeprosesser, og gitt meg innganger til å stimulere og videreutvikle leken, samtidig som jeg gjennom arbeid med drama har blitt en tryggere, tydeligere og bedre leder for både barn og voksne. Drama fordypning var springbrettet for meg, faget gjorde at jeg følte meg ”klar” til å ta fatt på yrkeslivet, samtidig som jeg følte at drama og teater gjorde at jeg fant meg selv. De seks månedene med drama var det aller beste, og frigjørende semesteret under hele utdannelsen. Jeg har etter endt studie bestemt meg for at jeg ved et senere tidspunkt vil gå videre med faget og lære mer. Faget er utrolig viktig i barnehagehverdagen, og jeg bruker faget både bevisst og underbevisst hele tiden. Lykke til, Siv Anette Andreassen pedagogisk leder på småbarnsavdeling