Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvorfor en overgangspakke?. Temaene som dekkes Hvordan sikre en god overgang Samarbeid Kulturmøter Språkarbeid Kartlegging.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvorfor en overgangspakke?. Temaene som dekkes Hvordan sikre en god overgang Samarbeid Kulturmøter Språkarbeid Kartlegging."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvorfor en overgangspakke?

2 Temaene som dekkes Hvordan sikre en god overgang Samarbeid Kulturmøter Språkarbeid Kartlegging

3 Kommunen Sette fokus på å skape kontinuitet i arbeidet med språk, lesing og skriving i begge institusjonene Forbyggende perspektiv Forskrifter Kommune og forskrifter

4 Barnehagen Skolen For å ta vare på begge utdanningsinstitusjonenes særtrekk Mange barnehager og skoler mener dette er et område som kan være utfordrende å samarbeide om Læringsinstitusjonene

5 Barneperspektiv Sentralt å utarbeide gode rutiner for samarbeid for å skape sammenheng for barna.

6 For kunne ta hensyn til og forberede barna på deres fremtid, må barnehagen ha kunnskap om hva barna faktisk vil møte i skolen. For å kunne ta hensyn til barnas fortid, må skolen ha kunnskap om barns tidligere erfaringer fra barnehagen (Brostrøm, 2009, referert i Tidsskrift for nordisk barnehageforskning, 2014, s. 20).

7 Kontinuitet i læringsprosessen Tiltak må være små og hyppige Balanse mellom lek og struktur Overgangsperioden må bli mer transparent Grensen mellom de to institusjonene må tydeliggjøres og gjøres synlig for barna Hva kjennetegner en god overgang?

8 Foreldresamarbeid en viktig faktor for å lykkes Gjensidig anerkjennelse og kommunikasjon mellom foreldre, barnehage og skole Møtepunkter Anerkjenne hverandres praksiser At skolen bygger videre på det barnehagen har jobbet med Kunnskap om hvordan barn i denne alderen lærer


Laste ned ppt "Hvorfor en overgangspakke?. Temaene som dekkes Hvordan sikre en god overgang Samarbeid Kulturmøter Språkarbeid Kartlegging."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google