A-team Positivt læringsmiljø for alle elever i Oppegård Kommune Et samarbeidsprosjekt mellom Alternativ Opplæring (AO) og PPT, august 2014.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ungdomstrinn i utvikling Ole Johansen Utviklingsveileder Nordkapp, Måsøy, Kvalsund, Hammerfest, Hasvik, Loppa og Alta.
Advertisements

PRØVEPLAN FOR OSLOSKOLEN
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Rapport Nr Ann Margareth Aasen og Kristin Søby ”Vi ser at det funker” En kvalitativ og kvantitativ evaluering av arbeidet med LP-modellen
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Visjoner For oppvekstsektoren: Barn og unge først! For elevene på Seiersten: Study more, get smarter! For ansatte på Seiersten: Vi åpner nye dører …
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
PEDAGOGISK UTVIKLINGSPLAN 2008 /2009
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Medlem av LC Oslo Christiania siden 1985, og Daglig leder av Stiftelsen Det er mitt valg. •Kunnskap er informasjon kombinert med erfaring, kontekst, fortolkning.
Tilpasset opplæring og spesialundervisning
Tilpasset opplæring i en lærende skole
TOFU TimeOut For Utvikling
SKOLEÅRET Vurdering For Læring
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
Skolebasert vurdering
Ungdomstrinn i utvikling
Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
VELKOMMEN TIL NORDPOLEN SKOLE !
Læringsmiljø Bunntekst.
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Foto: Carl-Erik Eriksson Realfagsamlinger – i Trondheimsskolen MESTRING _ MOTIVASJON _ MULIGHETER.
’Skolens navn’ ’Tittel på samlingen’.
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
© Norsk senter for studier av problematferd og innovativ praksis
Hovedmålsetninger:  Forebygge psykiske problem hos ungdom  Utfordre unges holdninger og deres fordommer overfor psykisk helse og psykiske problemer.
 Sosialtjenestens ansvar etter LOST § 6-1 og § den sier at det koordinerende arbeid i forhold til rusmisbrukere er tillagt sosialtjenesten. - §
Samkommunestyret – Kunnskapsløftet v/Tone Volden Rostad Kunnskapsløftet er en ny og omfattende reform av hele grunnopplæringen. Visjonen er å.
Kampen skole Vår visjon:
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Tilpasset undervisning PPT – sakkyndig vurdering og veiledning
Drop-In metoden i skolen
Foreldremøte Jåtten skole klasse 2B
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
Skolevandring.
Hvordan skape et godt læringsmiljø?
Veiledning av nyutdannede i videregående skole Noen tanker med utgangspunkt i gruppeveiledning.
Læringsmiljøprosjektet – Et prosjekt som er målrettet mot mobbing.
Mulighetenes Oppland Lena-Valle videregående skole Samling for kvalitetsgruppene mars 2015.
Program for ungdomskolen i faget ”Utdanningsvalg”
LEDELSE Tema for uke 44 Pedagogikk A2A Rakel K.R.Næss.
Deltakende læring.
For å skape et positivt skolemiljø og motarbeide mobbing vektlegger vi: - overgangen barnehage/skole, bl.a. med jevnlige besøk siste år før skolestart.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Felles tema i mars: Selvkontroll
Ståstedsanalysen. Udir.no - Skoleporten - Ståstedsanalysen.
Reguleringsvansker Førskoleseksjonen ved Iren Egelandsdal og Janne G. Selseng.
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skole» er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet. Forsøket finansieres.
Kompetanse for mangfold/ engelskfaget. Steinkjer videregående skole Presentasjon på fagdag MINO, 12. april 2016.
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Kompetanse for mangfold
«Elevenes arbeidsmiljølov» Nytt kapittel 9A
Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
Jon Espen Palm, Kjøsterud skole
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Velkommen til Apalløkka
Velkommen til Teglverket skole! Foreldremøte høsten 2017
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Den teknologiske skolesekken og fagfornyelsen
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Sosialt årshjul HØST - rutiner og sosiale mål
Utskrift av presentasjonen:

A-team Positivt læringsmiljø for alle elever i Oppegård Kommune Et samarbeidsprosjekt mellom Alternativ Opplæring (AO) og PPT, august 2014.

A-team A-team i Oppegård Kommune er et prosjekt med bakgrunn i tildelte midler Utdanningsdirektoratet (2014). Teamet består av både PPT og AO (Alternativ Opplæring/Ingieråsen Skole) Målet med dette samarbeidet er å gi teamet bred spesialpedagogisk kompetanse, og rik erfaring fra klasseledelse og relasjonsfremmende arbeid i skolen.

A-team A-team er et tilbud til alle skolene i Oppegård Kommune. Skolen sender henvendelsesskjema. Et hovedmål for A-team er å støtte pedagoger, assistenter og skoleledere i å skape et positivt læringsmiljø på skolen………….for alle!!

A-team Et annet mål er at samarbeidet mellom A-team, og de ulike trinn på skolene, får «ringvirkninger» på flere trinn på skolen. Å tilrettelegge for et godt læringsmiljø øker muligheten for å utvikle kunnskap, utvikle gode holdninger og ferdigheter hos alle (også hos voksne).

A-team A-team kan med god veiledning, og ukentlige møter med «bestiller», øke muligheter for individuelle hensyn, og god tilpassa opplæring på tvers av fag («våre elever» ikke «mine elever»). Å reflektere over hverandres praksis er lærerikt!

A-team Prosjektmidlene Oppegård Kommune mottok av Utdanningsdirektoratet, og etableringen av A-team, har bidratt til å utvikle bedre læringsmiljø der teamet har fått henvendelse om utfordringer. Vår erfaring er at dersom lærerne og ledelsen ved skolen har som sin agenda at det er elevene det er noe galt med, og at en del elever egentlig burde vært et annet sted, er det vanskelig å lykkes.

A-team A-team arbeidet i Oppegård Kommune har erfart at ved å fokusere på pedagogers «følelse av velvære» og fokus på «lagidrett» åpner det seg store muligheter for et godt læringsmiljø for elevene. Det er en spennende konklusjon, det gjør arbeidet så spennende.

A-team Ukentlige møter à 45 min. med gjennomgang av fokusområdene gir en systematisk, og ryddig, felles nærhet til utfordringene. Fokusområder:

A-team Læringsmiljø/ Forklaringer på problematferd Individuelle forhold Relasjoner til medelever og voksne Skole- hjem samarbeid Innholdet i skolen, mestringsnivå elevrollen, mobbing, utestenging fritid