Forum for studentaktive læringsformer

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kilde: Yes!! Gruppe: Julie Veronica Frank Gruppe: Veruska Øystein DL Anita Gruppe: Espen Geir Irmelin Gruppe: Ann-Magritt Øystein LK Susana.
Advertisements

1 NTNUs Multimediesenter 1.Integrasjon 2.Produksjon 3.Framtidsvisjon NTNUs Multimediesenter REN Medlemsmøte Trondheim 31. August 2005.
PROBLEMBASERT LÆRING VED MEDISINSTUDIET I OSLO
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
Mappen Hva er det? Hva gjør jeg?. Formelle krav • Ta utgangspunkt i et medievitenskapelig tema. – Kan være knyttet til innhold, produksjon, plattform,
Titanic Developer Team består av :
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Digital samtid Erfaringer så langt!. ”Fet” og omfattende •Mange mål •Motiverende mål •Elevene går i visningsmodus.
MAPPEVURDERING En innføring.
Om praktisk tilrettelegging av fjernundervisningen Eksempel fra Praktisk Pedagogisk utdanning ved UMB Nasjonalt studieveilederseminar 2007 Hans Erik Lefdal.
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
4ªsesión 7 y 8 de abril 2011 Formación continua Proyecto piloto Español como lengua extranjera en la escuela primaria 4. samling Forsøk med fremmedspråk.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
GROW modellen.
Forbedringsprosjektet
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Evaluering Kurs i utdanningsprogram våren 2013 Karriereenhetene i Oslo 4-5. juni 2013.
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
Dialogen som pedagogisk verktøy
Høyere ordens-tenking. Krever dyp forståelse og å trekke forbindelser.
I Dibrastan bor dubridene…
”Framtida nå – les og forstå!” Uke 41
Kvalitativ metode i markedsforskning
Hvordan lykkes med et prosjekt?
Velkommen til Fylkesmannens fagsamling 29. og 30. oktober 2013.
Differensiering fordi…
Hva er Fronter.
Systemforvaltning Faglærere: Bjørn Klefstad og Knut Arne Strand
UTVIKLING AV ET GODT LÆRINGSMILJØ -
Bokpresentasjon Bergen
Bokpresentasjon Oslo.
Kunsten å skrive pressemeldinger og pressenotat
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Lærerne og prosjektet Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk Spørreundersøkelse til lærere ved noen utvalgte skoler i Oslo høsten 2005.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
Stein Dankert Kolstø, IPP Integrering av teori og praksis: Hvilke muligheter kan IKT-verktøy by på? Stein Dankert 30. November 2001.
Didaktiske analysekategorier
Høgskolen i Oslo Den flerkulturelle skolen: Internettsøk – oppøve bevissthet rundt ulike søkeord Introduksjon til nettsøk og kildekritikk for KRL-studentene.
HAMAR NATURSKOLE EN KOMMUNAL NATURSKOLE OG EN DEL AV GRUNNSKOLEN I HAMAR NATUR – MILJØ – FRILUFTSLIV 6500 ELEVER PR ÅR = 300 SKOLEKLASSER/- GRUPPER 1.
Aggression Replacement Training
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Resonnerende tekst.
Veiviseren HÅNDBOK FOR TILLITSVALGTE I KLUBBENE
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Nysgjerrigperprosjekt
I Dibrastan bor dubridene… Forskjellen på kunnskap og kompetanse.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Høgskolen i Oslo Eksempler på Fronterbruk integrert i faglige prosesser Personalmøte, tilsatte på Internasjonale studier, Avdeling LUI Vibeke.
FRM1030 Bioorganisk kjemi - innledning
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Framtid - Samspill - Skaperglede
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Emneevaluering Høsten 2010.
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
«Bare bok gjør ingen klok»
Lærerik bruk av læringsteknologi «Skoleår»
Oppgaver som fremmer kommunikasjon B – Samarbeid
Modul 1 – Dynamisk kartlegging
La elevene løse oppdraget B – Samarbeid
Forskning på digitalisering og læring innen helsefag
Kjennetegn på dybdelæring B-Samarbeid
Læringsform: Tilegnelse
La elevene løse oppdraget B – Samarbeid
Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Utskrift av presentasjonen:

Forum for studentaktive læringsformer 3.3.15 Omvendt klasserom. Mening og relevans.

Videobaserte forelesninger http://mediasite.uis.no/Mediasite/Catalog/catalogs/flerkulturell-pedagogikk Disse videobaserte forelesningene ble supplert med en teoretisk innføring om koblingen mellom mening og relevans. Målet var økt bevissthet knyttet til Hvordan studentene selv skaper relevans i det de velger ut. Hvordan studentene kan vurdere relevans i forhold til egne elever i klasserommet.

Det kognitive relevansprinsipp Wilson & Matsui (1998): Jo større den kognitive effekten er, jo større er relevansen. Jo mindre innsats som behøves for å oppnå denne effekten, jo større er relevansen.

Det kognitive relevansprinsipp Per vil fly fra Oslo til Stavanger så snart som mulig, men han vet ikke når neste fly går. Han spør Eva. Eva kan gi ham ett av tre svar: Det neste flyet til Stavanger går kl. 17.30. Det neste flyet til Stavanger går en gang etter kl. 16. Det neste flyet til Stavanger går 7,500 sekunder etter kl. 15.25.

Relevans og ressurser på flerkulturelle forhold Etter at dere har valgt ressurser som skal rapporteres inn som en del av prosjektet, tenk igjennom følgende spørsmål knyttet til det kognitive relevansprinsipp: Vil noen av ressursene kunne fremstå som mer relevante enn andre? Vurdér dette spørsmålet i lys av kognitiv effekt samt den innsats som må til for å oppnå denne effekten: Hva er elevenes forutsetninger for å forstå emnene? Hva slags arbeidsinnsats må elevene legge ned for å oppnå denne effekten?

Videre gang… Det første vi gjorde i dette prosjektrommet var å prøve oss frem med å legge ut lenker, lage mapper osv. Vi lagte også en padlet som vi syntes fungerte godt, samt informasjon om en kahoot om barns rettigheter i ulike aldrer. Senere har vi også laget forslag til undervisningsopplegg og funnet andre lenker. Det er ikke alt som er helt utviklet enda, men vi har fått mer kunnskap om mulighetene i its learning enn før.   [Fungerte godt] – Mangelfull beskrivelse knyttet til relevansbegrepet [informasjon] – Hvordan relateres denne informasjonen til fagets egenart? [mer kunnskap] – Hvordan knyttes mulighetene i It’s learning til relevant forkunnskap om digitale læringsformer?

Videre gang… I dette prosjektrommet har vi prøvd oss fram og funnet og produsert ressurser til bruk i klasserom. Vi har lagt ut nettlenker, notat, oppgaver/undersøkelse, Prezi, diskusjon og dybdeoppgaver.  Alt er ikke helt ferdigutviklet, men lagt ut mest for øving og læring for oss selv. [ressurser] – Hvorfor er disse ressursene funnet relevant (kognitiv effekt/innsats)? [dybdeoppgaver] – Hvorfor omtales disse som «dybdeoppgaver»? [læring for oss selv] – Hvorfor hevdes det at aktivitetene har ført til læring?