Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid"— Utskrift av presentasjonen:

1 Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid
Modul 3 Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid

2 Mål Målet med denne modulen er å planlegge, gjennomføre og reflektere over en undervisningsøkt med fokus på et matematisk begrep.

3 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Anbefalt tidsbruk i minutter Oppsummer forarbeidet i grupper 20 Eksempel: Brøk som del av en mengde Planlegge egen undervisning 35 Totalt 75

4 Oppsummer forarbeidet i grupper
20 minutter

5 Oppsummer forarbeidet i grupper
Bruk noen minutter hver for dere til å tenke igjennom det dere gjorde i A – Forarbeid. Presenter løsningene på oppgaven i A - Forarbeid i grupper på tre-fire personer, og diskuter: Hvordan kan visualisering på flere ulike måter hjelpe elevene med å forstå brøkbegrepet bedre.

6 Utprøving av aktiviteter
20 minutter

7 Utprøving av aktiviteter, IGP
I – individuelt: prøv selv i 5 minutter G – grupper: diskuter løsningsforslag i grupper P – plenum: diskuter i plenum.

8 Brøk som del av en mengde
Hvor mange brøker kan du lage av 3 oransje og 6 blå brikker? Du kan bruke: én, to, tre …. eller alle 9 brikkene. Noter alle mulige brøker. Hvorfor viser bildet ikke ?

9 Diskusjonsspørsmål, G og P
Hvor mange løsninger fant dere? Hvordan har dere arbeidet? Hvorfor er eller ingen løsning? Hvordan kan dere diskutere dette med elever? Hvordan kan en slik oppgave øke forståelsen for brøk hos elevene?

10 Fasit

11 Planlegg egen undervisning
35 minutter

12 Planlegg egen undervisning
Arbeid i grupper på tre-fire personer. Velg ett av begrepene som er sentralt for deres elever de kommende ukene. Planlegg en undervisningssekvens der målet er at elevene skal utvikle forståelsen av dette begrepet. Tenk spesielt på hva i begrepet som kan være vanskelig for elevene. I undervisningen skal elevene få varierte erfaringer som utfordrer ufullstendig forståelse og som utdyper begrepsinnholdet. Se hjelp til planlegging på neste ark.

13 Hjelp til planlegging Hva i begrepet skal ha fokus i denne økta?
Hvordan vil dere introdusere økta? Hvilke representasjoner for begrepet ønsker dere at elevene skal bruke? Hvordan vil dere utfordre elevenes forståelse? Hvilke(n) oppgave(r) skal elevene arbeide med? Eventuelt i hvilken rekkefølge? Hvilke løsninger forventer dere at elevene kommer fram til, - riktige og gale? Hvordan vil dere bruke elevenes svar, riktige og gale, til å belyse ulike sider ved begrepet? Hvordan vil dere samle trådene og oppsummere økta med elevene?

14 Refleksjon etter utprøving
Hva i oppgaven(e) var godt egnet til å utfordre elevens forståelse? Hva er typiske tegn på at elevene ikke har fått en fullstendig forståelse av begrepet? Ta notater og ta dem med til D – Etterarbeid Det dere planlegger skal gjennomføres med egne elever før D – Etterarbeid.

15 Undervisning for dybdelæring D – Etterarbeid
Modul 3 Undervisning for dybdelæring D – Etterarbeid

16 Mål Målet med denne modulen er å planlegge, gjennomføre og reflektere over en undervisningsøkt med fokus på et matematisk begrep.

17 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Anbefalt tidsbruk i minutter Erfaringsdeling 20 Oppsummering i plenum Veien videre til neste modul 5 Totalt 45

18 Erfaringsdeling 20 minutter

19 Oppsummering i grupper
Hvordan kan det være lurt å starte opp en økt hvor fokus er forståelse for et matematisk begrep? Hvorfor er det viktige med flere representasjoner for å hjelpe elever med å utvikle begrepsforståelse? Hvordan kan man utnytte feilsvar som utgangspunkt for dypere begrepsforståelse? Hva er viktig å få med i oppsummering og avslutning? Hvordan kan dere ta med disse erfaringene videre i undervisningen?

20 Oppsummering 20 minutter

21 Oppsummering i plenum Hvordan kan det være lurt å starte opp en økt hvor fokus er forståelse for et matematisk begrep? Hvorfor er det viktige med flere representasjoner for å hjelpe elever med å utvikle begrepsforståelse? Hvordan kan man utnytte feilsvar som utgangspunkt for dypere begrepsforståelse? Hva er viktig å få med i oppsummering og avslutning? Hvordan kan dere ta med disse erfaringene videre i undervisningen?

22 Veien videre

23 En gang til eller videre…?
Én mulighet er å gjennomføre modulen en gang til og velge ett nytt begrep. En annen mulighet er å velge neste modul: God øving og repetisjon. Gjør A – Forarbeid før dere møter til B – Samarbeid.


Laste ned ppt "Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google