Forhold til ledelse/styrer Hvor fornøyd/misfornøyd er du med: Styrer som personalleder? Styrer som administrativ leder? Styrer som leder for den pedagogiske.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kari Pape Den gode assistenten
Advertisements

KONGSVINGER KOMMUNE Ledelse barnehage.
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Den digitale hverdag Diskusjonsspørsmål
Hydro Oil & Energy Stavanger, Redusert sykefravær – Nærværsarbeid i O&E Offshore Forpleining.
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
7. Fysisk arbeidsmiljø Jeg er fornøyd med den ergonomiske utformingen av arbeidsplassen min Jeg er fornøyd med inneklimaet på arbeidsplassen.
Identifisere og tydeliggjøre kompetanse
Omstilling uten nedbemanning
Medarbeiderskap + Lean + Strategisk kompetanseplanlegging
Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
A RBEIDSMILJØUNDERSØKELSE FOR NRKJ S J OURNALISTLAG U TFØRT AV S YNOVATE T EMA : A RBEIDSFORHOLD OG JOURNALISTIKK.
1. divisjonsseminar kvinner – januar 09 Hva kan fotballkretsen bidra med?
Medlem av LC Oslo Christiania siden 1985, og Daglig leder av Stiftelsen Det er mitt valg. •Kunnskap er informasjon kombinert med erfaring, kontekst, fortolkning.
Mobbing i barnehagen?.
- Hvordan bidra til helsefremmende samfunnsutvikling i kommunene?
Barnehagepersonalets betydning i barns liv
Rådmannen Bruker- og medarbeiderundersøkelser Resultater 2007.
Rolighetsmoen barnehage
ERFARINGER FRA HAMAR Å kunne – ville – tørre!
Resultatene av Spørreundersøkelsen i Langesund Rotaryklubb.
Helse og trivsel U-skole Psykisk helse, subjektiv livskvalitet og helseatferd.
VOKSENROLLEN i UTELEIKEN
TARKUS OG MEG I TRAFIKKEN
SFO I hvor stor grad er du fornøyd med : trivselen til barnet ditt? 4,8 tryggheten til barnet ditt? 4,7 4,64,7 personalets omsorg.
Pressekonferanse 6. mars 2009 Holdning til psykisk helsevern og tvangsbehandling Landsomfattende undersøkelse 5. – 16. februar 2009.
1 ”Blandet drops” IKT og utfordringer for barnehagemyndighet i kommunen.
ROLLEN SOM TILRETTELEGGER
Endringsprosess som har ført til arbeidsglede
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Hva er en foreldrekontakt?
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
"God bagasje på livets reise."
Magritt Lundestad, høgskolelektor, pedagogikk, FLU,
HelART i Ulåsen barnehage
Arbeidsmiljøundersøkelse 2011
Min erfaring som leder og FO`er
GARDEROBE/GANG GI TRYGGHET TA ANSVAR VISE RESPEKT
ROGNAN BARNEHAGE GRØNN GUL BLÅ RØD ROSA.
Innledning NJFF lang erfaring med utdanning av instruktører og kursledere Kursheftet utarbeidet for å gi deg informasjon og kunnskap om det å utøve veilederrollen.
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
© Bergen kommune Bydelsvise sommermøter Styringskort skole – aggregert nivå.
Foreldre- undersøkelse 2011 BARNEHAGE. Det var 52% som svarte på undersøkelsen! Grafen under viser snittet på hvert spørsmål, i en skala fra 1-6 hvor:
Lek og Læring i barnehagen
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
Barnehagens samfunnsmandat
HARSTAD KOMMUNE Bergseng Skole 1 Nasjonal Erfaringskonferanse - BMS.
Innlegg på erfaringskonferansen ved rådmann Arne Johansen
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Arbeidsplan for 7. Trinn Hva vi ønsker å gjøre for elevene:
Grunnleggende verdier for oss:
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Varegg Nordnes Guttelagene 2006 Oppsummering etter sesongslutt 8.oktober.
Vi vil «være sammen»; for barna…
Ute hele dagen 3. mars 2016 Lek, trivsel og fellesskap i uterommet, muligheter og utfordringer Kathrine Bjørgen, høgskolelektor/stipendiat ved DMMH og.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
TLF: –
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Hva gjør mennesker lykkelige? Jens Tennebø Jensenius.
DIALOG TIL BARNETS BESTE – “VI SKAPER FRAMTIDA”
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – Presentasjon, Sammen om barn og hvordan skal vi sammen lære barna våre sosial kompetanse?
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Myndiggjorte medarbeidere i pleie- og omsorg – hvorfor og hvordan?
Foreldremøte Hamretun barnehage 26. September. 2017
Psykisk helse.
Utskrift av presentasjonen:

Forhold til ledelse/styrer Hvor fornøyd/misfornøyd er du med: Styrer som personalleder? Styrer som administrativ leder? Styrer som leder for den pedagogiske virksomheten? Ditt samarbeid med styrer? Muligheten til å ta opp problemer med styrer? Styrers støtte og oppmuntring i arbeidet? Styrers tilstedeværelse på huset? Styrers tilbakemelding på arbeidet ditt? Ped.lederens evne til å veilede medarbeiderne? Ped.lederens evne til å ta hensyn til andres synspunkt? Ped.lederens evne til å lede arbeidet i den retningen som er bestemt i fellesskap Ped.lederens evne til å gi tilbakemelding (ris og ros) Ped.lederens evne (raushet) til å gi mulighet for å prøve og feile?

Medkila barnehage MEDKILA BARNEHAGE BYGD I 1987 I SAMARBEID MED STATOIL OG HYDRO 3 AVDELINGER, 1 AVD AVD ANSATTE OG 43 BARN STABILT PERSONALE FØRSKOLELÆRERE I PEDAGOGISK LEDER STILLINGER HARSTAD KOMMUNE HAR SOSIAL KOMPETANSE SOM SATSNINGSOMRÅDE MEDKILA BARNEHAGE HAR VEILEDNING OG BRUK AV NATUREN SOM SATSNINGSOMRÅDE

Medkila barnehage Balansert målstyring -piloten Medkila barnehage Tjenester/ brukere Økonomi OrganisasjonSamfunn FOKUSOMRÅDER

Handlingsplan

ORGANISASJON Å skape trygghet for et barn og foreldre har med holdninger å gjøre. Tenk alltid på hva du ønsker/ ville ha ønsket for ditt eget barn…………………….. NAVN: ORGANISASJON NAVN: Å skape trygghet for et barn og foreldre har med holdninger å gjøre. Tenk alltid på hva du ønsker/ ville ha ønsket for ditt eget barn…………………….. Er du enig i følgende påstand? Svært uenig Meget uenig Noe uenig Noe enig Meget enig Svært enig Jeg tar ansvar for mine primærbarn i innkjøringsperioden. Foreldrekontakt, ved matbordet, bleieskift, legging, påkledningutelek, aktiviteter inne. Når et nytt barn starter i barnehagen gir jeg det mye fysisk kontakt og nærhet ut fra barnets behov. Jeg har nok kunnskap og forståelse for hva som skal til for å skape trygghet for et nytt barn.. Når ”mitt” barn gråter og er utrygg er jeg derfor å trøste og hjelpe. Jeg er nær primærperson inntil barnet aksepterer andre voksne. Jeg er rolig og vennlig Jeg prøver å være nær og trøste barnet når det er trist/ gråter. Jeg lar ikke min egen frustrasjon gå ut over barnet Jeg lar ikke et barn ligge å gråte

Medkila barnehage TANKER VIDERE KURS I VEILEDNINGSTEKNIKKER HVORDAN LEGGE TIL RETTE FOR VEILEDNING PERSONALMØTE - DISKUTERE RESULTATER FORELDREMØTE - DIALOG OM RESULTATER NYE INNSPILL FRA BRUKERE OG MEDARBEIDERE TIL NESTE ÅRS DRIFTSPLAN

Medkila barnehage ERFARINGER RESSURSUTNYTTELSEN PERSONALETS UTVIKLING BRUKERINNFLYTELSE, PÅ BEKOSTNING AV NOE? GJØRE SPØRREUNDERSØKELSENE MER RETTA MOT DE ENKELTE AVDELINGENE ER SPØRREUNDERSØKELSER SKREMMENDE?

Medkila barnehage Hva må vi lykkes med ? LEDELSE INVOLVERING OPPRETTHOLDE FORNØYDHETEN HOS BRUKERE OG ANSATTE

Medkila barnehage HVA ER DET VI MÅLER? ER FORNØYDE BRUKERE DET SAMME SOM GOD KVALITET?

Helhetsvurdering (BMS-indikatorer) spørreundersøkelse medarbeidere Hvor fornøyd/misfornøyd er du med: 12. Din egen trivsel på arbeidet? 13. Din egen arbeidsplass målt opp mot en ideell arbeidsplass? 14. Din egen even til å tilrettelegge for at barna skal utvikle hjelpsomhet? 15. Din egen evne til å tilrettelegge for at barna skal utvikle selvstendighet? 16. Din evne til å tilrettelegge for at barna skal føle trivsel og trygghet i barnehagen?

Resultater (gjennomsnittlig score) på måleindikatorer i BMS (foreldrenes fornøydhet) Fokusområde: Samfunn Barnehagens bidrag til barnas selvstendighet/ evne til å kle på seg Barnehagens bidrag til at barna blir hjelpsomme Fokusområde: Organisasjon/personell Barnas trivsel ift. personalet Fokusområde: Tjenester/brukere Barnas trivsel Trivsel som foreldre Tid til uteaktivitet Utemiljø og bruk av nærmiljø Samarbeid barnehage/hjem