FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldremøte i Aremark barnehage 22. Mai 2013 Sissel Marthinsen
Advertisements

FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Samarbeidsutvalgets rolle og oppgaver
Vennskap mellom to-treåringer i barnehagen
Rolighetsmoen barnehage
Kulturhistorisk leketeori Lek er den dominerende virksomhet
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 24 SEPTEMBER 2008
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 21 OKTOBER 2008
VELKOMMEN Vedtektene sier blant annet:
Digitale lærermidlers plass i hverdagen seniorrådgiver Turid Helen Christensen.
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Hva er en foreldrekontakt?
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
Oslo kommune Bydel Bjerke Barnehageområdet
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
"God bagasje på livets reise."
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Ilhaugen barnehage Årsplan 2011/2012 Finnmyrveien 7350 BUVIKA Ilhaugen
Hommelvik barnehage ”Sammen om samhandling”
Møte med klassekontaktene
INTERNASJONALISERING ARBEIDSUTPLASSERING FOR ELEVER SOM TAR DOBBELKOMPETANSE Lier vgs september 2014.
Lyshovden Oppveksttun!
Lek og Læring i barnehagen
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Pundslia barnehage Årsplan 2011/2012 Pundslia Barnehage Pundslibakken 7350 BUVIKA Telefon: Epost: Åpningstider:
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Barnehagens samfunnsmandat
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
Grunnleggende verdier for oss:
Førskolelærerutdanning tverrfaglig og temabasert modell
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
TLF: –
Hvordan bidra til kvalitetsutvikling i din barnehage? Utdanningsdirektoratets arbeid med Kvalitet i barnehagen (KiB) Kristina Kvåle og Victoria Elise Olsen,
Barnehagepolitisk offensiv MÅL Fra sentralstyrets vedtak: «Utvikle og gjennomføre en barnehagepolitisk offensiv for å sikre og videreutvikle kvaliteten.
DIALOG TIL BARNETS BESTE – “VI SKAPER FRAMTIDA”
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Velkommen til foreldremøte. Stavangerbarnehagen  kompetanse heving av alle ansatte i stavanger kommune sine barnehager.  En felles kompetanse plattform.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
VELKOMMEN Vedtektene sier blant annet: Endring av oppholdstid etter søknad,  3 mnd oppsigelsestid, - via kommunen sine sider Permisjon kan gis etter.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Velkommen til nytt barnehageår!. Program for kvelden Velkommen! Presentasjon av ansatte Overordnede føringer for hele barnehagen IST Hypernett Valg av.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til foreldremøte på Roligheden gård barnehage Felles informasjon ved oppstart nytt barnehageår - Anne Hjemmesiden.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
Lekens egenverdi.
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Velkommen til foreldremøte!
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
FORELDRERÅDET, FAU OG SAMARBEIDSUTVALG
«Saman set me spor» Fleksibilitet Respekt Omsorg Glede
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Velkommen til foreldremøte
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen til foreldremøte!
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Oppstart i barnehagen.
Danning og voksenrollen i barnehagen
Foreldremøte Odderøya barnehage
Kurs for klassekontakter Rossabø skole
Utskrift av presentasjonen:

FORELDREMØTE 02.10.14 Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage

Bakgrunn for tema: I rammeplanen står det at: «Barnehagen skal i samarbeid og forståelse med hjemmet ivareta behov for omsorg og lek, og fremme læring og danning som grunnlag for gjensidig utvikling» ( Rammeplanen, 2005, s. 31). Barnehagen rolle er å gi barn mulighet for lek, livsutfoldelse og meningsfylte opplevelser og aktiviteter. Lekens betydning og rolle: Egenverdi, og er en viktig side ved barnekulturen. Grunnleggende livs- og læringsform som de utrykker seg igjennom. Fører til forståelse og vennskap med andre barn. Lek og læring danner grunnlag for trivsel og meningsfulle dager. I samhandling med hverandre legges grunnlag for læring og sosial kompetanse. Lekens svakheter Kan gi barn makt og føre til at noen barn blir utestengt. Hindre vennskap og gode relasjoner ( Rammeplanen, 2005, s. 32). Bruk av digitale medier – hva betyr de for læring? Barnehagen kan bidra og legge til rette for gode samspillerfaringer, men målet i dag er å drøfte hvordan dere kan videreføre dette hjemme, vice verca.

Hva er det viktigste jeg kan lære mitt barn? «KAFEBORD METODE» Bursdagsfeiring? Treff på ettermiddagstid? Hva bruker vi/de tiden til? Hvis barnet mitt blir utestengt fra lek hva gjør jeg da? Hvorfor er dette viktig for meg? Hvordan kan jeg møte mitt barnet?

Tanker om årsplan 2015 Barnehagens personale har forslag om å satse på språk i årsplanen for 2015. Bakgrunnen for dette er felles satsning i Malvik kommune, Tydal, Selbu og Melhus om språkprosjekt gjennom NEA. Intensjonen med felles satsning for de 4 kommunene som deltar er at barn: Opplever språklig kvalitet i det daglige samspillet med ansatte Utvikler et riktig språk som fremmer egen identitetsdannelse Får rikt med erfaringer med fortelling, høytlesning, sang og regler Utvikler og tilegner seg et godt ordforråd Får mulighet til å utforske skriftspråket Barnehagene skal lage en egen prosjektplan i løpet av høsten, med egen mål som skal være førende for 2015. Ekstern vurdering i Hommelvik barnehage våren 2015. Informasjon kommer fortløpende med tanke på foreldremøte og involvering av representanter i samarbeidsutvalget. Info finner dere på Malvik kommunes hjemmeside under NEA.

Foreldreråd Foreldrene skal sikres påvirkningsmuligheter på barnehagens innhold, og dere skal være representert gjennom et foreldreråd. I hver barnegruppe velges det 2 representanter i hver gruppe, totalt 10 i Hommelvik, 4 i Grønberg, og 2 i Mostadmark. Som representerer barnehagens foreldreutvalg. Ofte forkortet med FAU. Ut i fra de 16 valgt representantene velges det nestleder og en leder. Nestleder og leder sitter i barnehagens samarbeidsutvalg, der det er lik fordeling mellom foreldre; ansatte og eier (politisk valgt representant). I Lov av 1.august 2013 nr 99 om barnehager m.v (barnehageloven) står det i § 4 om foreldreråd og samarbeidsutvalg; For å sikre samarbeidet med barnas hjem, skal hver barnehage ha et foreldreråd og et samarbeidsutvalg. Foreldrerådet består av foreldrene/de foresatte til alle barna og skal fremme deres fellesinteresser og bidra til at samarbeidet mellom barnehagen og foreldregruppen skaper et godt barnehagemiljø»(…). Samarbeidsutvalget skal være et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ. Samarbeidsutvalget består av foreldre/foresatte og ansatte i barnehagen, slik at hver gruppe er likt representert. Barnehagens eier kan delta etter eget ønske, men ikke med flere representanter enn hver av de andre gruppene. Barnehageeieren skal sørge for at saker av viktighet forelegges foreldrerådet og samarbeidsutvalget (hentet fra barnehageloven, 2014).