FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET.
Advertisements

Evaluering av oktober på blå
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Matematikklek i Solsletta barnehage
Månedsevaluering november 2011
Evaluering av september på blå
Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
Månedsbrev fra Blåklokka
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Turene i November har gått til:
M ÅNEDSEVALUERING MAI Sommeren er kommet! Håper den varer lenge! Vi nyter dagene ute med vannlek, leting etter insekter og lek og moro. I mai har vi vært.
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
De minste barna i barnehagen
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
Månedsbrev fra Blåklokka
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
God morgen.
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Evaluering av november på Blå avdeling:
Månedsevaluering november rød avd
Tanker om barnehagens læringsmiljø
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
"God bagasje på livets reise."
August på Rød.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Augustbrev for FROSKENE 2104 Viktig info for dere som er tilbake fra ferie VELKOMMEN TILBAKE -VI GLEDER OSS TIL SNART ET NYTT BARNEHAGEÅR Månedsbrev blir.
Fysisk aktivitet.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Lek og Læring i barnehagen
Månedsbrev for Froskene – Mars 2015
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Avdeling: Gul Tema: Luft og påske.
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Novembernytt Denne måneden skal vi måle nedbør!
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
MARS MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.
Oktober Uke/ frukt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 40
MARS I Mars starter vi opp med forberedelser til påske. Vi skal ha forming hver mandag og skal da lage påskepynt. Vi skal også snakke litt om hvorfor.
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Vi sorterer etter farger
Årshjul rødbasen
DESEMBER November Desember
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
Periodeplan for Januar 2019
Månedsbrev for januar og februar
Periodeplan for februar 2019
Danning og voksenrollen i barnehagen
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
Utskrift av presentasjonen:

FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN 2011-2012 JANUAR 2012 Hva? Hvorfor? Mål Hvordan? Hva tenker vi spesielt på? Evaluering Solfest Barna skal: - Føle GLEDE over å se sola etter mørketia videreføre en del av barnehagens tradisjoner - føle GLEDE over å feire sammen med alle store og små i barnehagen Barna lager sol til å henge opp på avdelingen Vi samles til felles mat med gul farge Lyset og sola kommer tilbake Forventning:Vi snakket ofte om sola før den kom. Vi fulgte med at den nærmet seg dag for dag helt til den nådde barnehagen. Barna laga hver si sol der de fikk klippe sola selv, og lime på stråler. Glede over eget produkt. Solfest med fellesskap og annen mat enn vi har til daglig Vi vurderer vår barnehage Vi gjør oss kjent med eget ståsted i forhold til områdene: Natur, miljø og teknikk Samarbeid barnehage - hjem Vi gjennomgår vurderings-skjema på personalmøte, og vurderer egen praksis Gjennomgått på personalmøte i små grupper. Kommunikasjon, språk og tekst Vi evaluerer i tråd med områdene i lesetrappa Fokus på: Språkstimulering i rutiner og daglige situasjoner Gjenkjenne ordbilder og enkel mengdeforståelse Voksenrollen; bevisst bruk av språk, øyekontakt, ordsette handlinger og følelser. Skap rom og tid til at barna får uttrykke seg Synliggjøre tall, bokstaver former. Side 7 i lesetrappa På en vegg har vi hengt opp tall og mengden som tallet tilsvarer. Vi har navnene til barna på stolene, koppene, skuffene, ulike kurver med klær, på plassene i ytter- og innergang. Stjerna i januar var ikke hengt opp, men ellers blir månedens form hengt på veggen også. Vi bruker språket bevisst gjennom hele dagen i rutinesituasjoner. Vi arbeider med at barna skal bli hørt, og da må vi ofte snakke en og en, og dermed vente på tur noen ganger. Lesing av bøker i samling. Høre på bok på data. Samtale. FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN 2011-2012

FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN 2011-2012 JANUAR 2012 Hva? Hvorfor? Mål Hvordan? Hva tenker vi spesielt på? Evaluering LEK Barnehagen skal gi barn muligheter for lek, livsutfoldelse og meningsfyllte opplevelser og aktiviteter(). Inne/ute Inspirerer vi til skaperglede, fantasi og livsutfoldelse i leken? Gode, allsidige opplevelser Initiativ til, og glede ved å leke ser vi hver dag: «Ska vi lek mæ brannstasjon?» «Kan vi få ta ned leira?» «No ska e ha samlingstund. Bi du mæ?» «E vil lek mæ bilan!» «Vi fura ilag i sklia!» Du kan få sett på på min sykkel!» Barna er opptatt av å leke nesten hele tida. De kan få ekstra inspirasjon når vi voksne hjelper og legger til rette, eller bare rett og slett er der på «gulvet « og er i lag med. Noen ganger er de veldig selvstendige, og andre ganger trenger de hjelp til å organisere seg. Vi opplever at når et barn leker aleine, er det fordi det trenger tid aleine. Det kan være noe det vil utforske aleine uten at andre skal blande seg inn. Leken er krevende, og noen ganger er det godt å få være litt for seg selv. Hvis noen ufrivillig leker aleine, hjelper vi til så de får komme inn i leken igjen. TUR Barna skal oppleve glede over naturopplevelser Barna skal styrke sine motoriske ferdigheter Barna skal oppleve årstiden i naturen Barna skal få grunnleggende kunnskap og ferdigheter i å ferdes i trafikkert område Vi bruker skogen ved gapahuken, og lekeplass i Mosvolddalen Voksne skal undre seg sammen med barna. Barna er glad for å få opplevelser utenfor barnehagen. Vi er glad i turplassen vår, området rundt gapahuken. En tur langs veien ser vi også kan være en flott opplevelse. På tur får vi bruke sansene våre aktivt. Vi får andre typer samtaler enn «heime» i bhg. Vi ser naturen forandre seg med årsridene. Vi må streve litt for å komme oss fram noen steder, god fysisk erfaring. FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN 2011-2012