Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

August på Rød.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "August på Rød."— Utskrift av presentasjonen:

1 August på Rød

2 August I august har vi hatt fokus på vennskap, trygghet og sosiale ferdigheter. Oppstartsperioden har gått veldig bra, synes vi voksne. Barna ser ut til å ha funnet seg til rette, og alle har en eller flere venner å leke med. Dagsrytmen og ukerytmen begynner å formes ut ifra barnas behov. Om noen har synspunkter på noe som kunne vært gjort annerledes i denne oppstart perioden, så setter vi pris på at dere gir oss beskjed om dette. På den måten kan vi bare bli bedre 

3 Samarbeid og vennskap Noe av det viktigste for å kunne være en god venn er å kunne dele alt fra egne leker til en rolig pratestund i gresset. I august har vi øvd mye på å dele og det krever mye kunnskap og empati. Hva føler den andre om jeg tar alt limet? Hmm.. er kniven ledig snart, tro? Gode samtaler og samarbeidsevner her , ja 

4 Norsk, tekst og kommunikasjon
Kaninen og Pinnsvinet er to gode venner vi skal bli kjent med i høst. Selv om de er gode venner er de også uenige om forskjellige ting. Dette er et pedagogisk opplegg med flere små bøker vi skal lese og forskjellige bilder som brukes som utgangspunkt til samtaler. Barna kjenner seg lett igjen i historiene og har som regel mange gode forslag som kan løse konflikten mellom Kaninen og Pinnsvinet. Kaninen og pinnsvinet har allerede nå flyttet inn på avdeling Rød som dere kan se.

5 Lesestund i det grønne og piknik i garderoben – tid for gode samtaler

6 Natur, miljø og teknikk Naturen gir rom for opplevelser og aktiviteter og været har vi utnyttet, både regn og sol skaper muligheter. Barna koser seg og bruker alle de mulighetene utemiljøet byr på. Gjennom disse opplevelsene får barna kunnskap om vær og årstider som igjen gir inspirasjon til estetiske utrykk. Hver dag vil en voksen initierer en formingsaktivitet eller en fysisk aktivitet. Dette for å utvide etablert lek og gi barn som trenger litt starthjelp muligheter for å komme inn i leken og erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.

7 Noen spiller fotball med full iver mens andre studerer floraen.

8 Ikt Hver avdeling har 1 pc, to ipad og kamera på avdelingen. I tillegg har vi mulighet for å bruke tv, skriver, kopimaskin og en maskin til å laminere. Dette vil vi bruke for å skaffe oss ny kunnskap, dokumentere arbeidet vi gjør, leke med forskjellige materialer og utforske teknologien. Målet er alle barna skal ha en viss kjennskap til alle apparatene når de slutter i barnehagen. Vi gleder oss til å lære nye ting vi kan bruke dette til. Barna er fotografer.

9 Praktisk informasjon På onsdager er det fint om barna har med seg to separate matpakker + drikkeflaske som ligger i sekken. En matpakke til tur og en til ettermiddagsmaten (+ event frokost). Det gjør det enklere for barna å forstå hva som er turmat, og sekken blir lettere om man slipper å bære på mat til flere måltider. La turmaten ligge i sekken så er vi sikre på at den er med. Takk for at dere hjelper oss med dette!

10 September Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 Fysisk uteaktivitet 2
Fotografering fra kl.9.00 Lesestund ute 3 Kort tur i nærmiljøet, vi øver på å gå over veien og holde turvennen i hånden. Foreldremøte 18-20 Velkommen! 4 Førskole Samling i 3 grupper Formingsaktivitet ute 5 Gul inviterer til fellessamling 8 Førskolebarna har Språksprell kl Lesestund ute 9 Samling i 3 grupper. 10 Turdag! Plukke blader og div. til pynt på Høstfest 11 12 Avdelingssamling – Kaninen og Pinnsvinet 15 Brannvernuke Førskolebarna har Språksprell kl.13-14 16 Førskolebarna på tur til butikken 17 Rød har Høstfest! Grønnsakssuppe 18 Tur? 19 22 Førskolebarna har Språksprell kl 23 24 25 26 Rød inviterer til fellessamling 29 Førskolebarna har Språksprell kl 30

11 September I september er tema kroppen og sosial kompetanse. Vi ønsker at alle barn skal få en positiv selvoppfatning gjennom kroppslig mestring og at de utvikler forståelse og respekt for egen og andres kropp. Dette ønsker vi å få til gjennom å legge til rette for gode motoriske opplevelser som turer i skog og nærmiljø. Voksen initierte aktiviteter, også i utetiden, og mulighet for å erfare gjennom å bruke sansene i både inne og utelek. De voksne skal være trygge og tilstedeværende. En viktig ferdighet er å kunne vente på tur. Dette innebærer i alt fra å stå i kø til å kunne lytte til andre og være i en likeverdig dialog. Dette skal vi øve på og undre oss over gjennom å høre på historier om Kaninen og Pinnsvinet. Aktiviteter i september: tegne kroppen, danse, smake og lukte leken, kongen befaler, samarbeide om å lage mat, tørre å ha bind for øynene og stole på en venn. Lære nye sanger og kulturelle leker. Foreldremøtet: vi håper så mange som mulig har mulighet for å delta på møtet. Dette er blant annet en av deres arenaer for å medvirke til barnehagens innhold. Vi vil selvfølgelig gjerne høre hva dere tenker om barnehagens satsningsområder og kom gjerne med forslag og ønsker. I tillegg har vi lagt opp til diskusjon og refleksjon rundt temaet: tjenester og bjørnetjenester! Kort intro av Anita, deretter diskusjon i grupper. Vi gleder oss!

12 Førskolen og Språksprell
Det vil bli førskolegruppe for 5 åringene hver torsdag klokken Vi håper på forståelse for at vi ønsker at førskolebarna er i barnehagen i god tid før disse dagene. Disse temaene vil være veiledende da barnehagens innhold alltid vil være i endring etter barnas interesser , ønsker og personalets kompetanser. September Navnet mitt: fokus på bokstaver, ordbilder og tur til biblioteket. Oktober Forutprosjekt – skoleforberedende læring om tall og penger November Vennskap og omsorg Desember Prøysens jul. 100 års jubile for Alf Prøysen Januar Skoleforberedende læring om klokka Februar Skoleforberedende matematikk (avventer tema) Mars Tarkus og sykkelprøve April Former og begreper Mai Prosjekt : Dramatisering og vi håper å få til en fellestur for førskolebarna. Juni Rausjø og avslutning Språksprellgruppene er på mandager mellom Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette når Kari, som har ansvaret for denne gruppen, er tilbake fra ferie.


Laste ned ppt "August på Rød."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google