Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Samiskopplæring i Nordland
Advertisements

Forventninger og videre arbeid…...
Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Levanger kommune enhet Relasjonelle faktorer i læringsmiljøet Bunntekst 1 Materiell for helhetlig arbeid med læringsmiljø, U.dir, StåstedsanalysenElevundersøkelsenForeldreundersøkelsenFaktorer.
Nulltoleranse for mobbing
Statsbudsjettet Tidsplan St prp 1 – okt Tildelingsbrev - utkast til FM - nov/des Endelig tildelingsbrev – jan/febr Embetsoppdraget fra KD/Udir i.
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
Ungdomstrinn i utvikling
Fylkesmannen i Nordland
ELEVENS LÆRINGSMILJØ og skolens brede mandat.
Læringsmiljø Bunntekst.
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Klasseledelse Grete Sørensen Vaaland og Sigrun K. Ertesvåg
Elevundersøkelsen 5. – 7. trinn Motivasjon og innsats Vår 2011Vår Motivasjon (interesse for å lære) Grønn 1.2 Innsats Grønn 1.3 Lyst.
Forankring av arbeid med LP- modellen Opplæringslovens betsemmelser og faglige begrunnelser for lederoppgaver og –ansvar Gardermoen juni 2012 Svein.
KUNNSKAPSLØFTET UNNEBERG SKOLE
Læring gjennom arbeid, engasjement og trivsel. Dersom skolen skal fungere godt forutsettes ikke bare at elevene kjenner hverandre, men at også foreldrene.
Samarbeid mellom skole og hjem
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Hvorfor foreldremedvirkning?
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Barnehageloven §2 tredje ledd Barnehagen skal ta hensyn til barnas alder, funksjonsnivå, kjønn, sosiale, etniske og kulturelle bakgrunn, herunder samiske.
Kampen skole Vår visjon:
Velkommen til Ski videregående skole. Program Generell orientering om skolen Presentasjon av rådgivere Fagvalg Vurdering Møte med kontaktlærerne.
Ine Skog, Ida Bøhmer, Anders Sandvik og Aleksander B. Andersen
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Velkommen til et nytt skoleår!
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
FORMÅLET MED SKOLEN Opplæringen skal, i samarbeid og forståelse med hjemmet, åpne dører mot verden og framtiden og gi elevene historisk og kulturell innsikt.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Samiskopplæring i Nordland. Samiskopplæring har en lang historie i Nordland, organisert helt tilbake til 1718 Eneste fylke med alle tre samiske språk.
Barnehagens samfunnsmandat
Slåtthaug ungdomsskole
Spesialpedagogiske utfordringar. TV sin rolle Oppleving av at elev ikkje får tilfredstillande utbytte Oppmelding, utrgreiing VedtakOrganiseringKvardagen.
Skolevandring.
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
Pedagogikk og elevkunnskap
Cecilie Gangsø GLU EKSAMEN I PEDAGOGIKK OG ELEVKUNNSKAP.
Relasjonsbasert klasseledelse Haugalandet
Skolen som lærende organisasjon NFFL
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Enhet skole Hemnes kommune Strategisk plan
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Om presentasjonen Presentasjonen er bygget opp på følgende måte: Lysbilde 2-4: Om Kultur for læring. Vi mener det er vesentlig å ta med dette for å si.
Foreldremøte Høsten STAVANGER KOMMUNE Jeg skal si litt om: ■ Skole-hjem-samarbeid ■ Gjensidige forventninger ■ Trivsel – læring – mestring – motivasjon.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Ungdomstrinn i utvikling Om den nasjonale satsingen og arbeidet ved vår skole.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
Kommunestyremøte - skolestruktur
Fra visjoner og verdier til praksis i klasserommet
Lekens egenverdi.
Velkommen til dag 4 Kompetanseprogrammet mobbing
Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
Dr. Avis Glaze Utdannelse for demokrati;
Finsk lærer i svensk skole
IKT for læring Mattias Øhra.
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Velkommen til Apalløkka
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Skolebasert kompetanseutvikling Klasseledelse
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ 3.TRINN
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
RSK MIDT-FINNMARK RGO-gaska Finnmárku AOKY-keski Finnmark
Utskrift av presentasjonen:

Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat Nasjonal satsing 2010-2014

Innhold i satsingen: Nettbasert veiledning og materiell Manifest mot mobbing Årlig kampanje mot mobbing – uke 36 Undervisningspakker mot digital mobbing Tilsyn Lokale utviklingsprosjekter – 40 skoleeiere og 86 skoler www.fmno.no www.facebook.com/fylkesmannenNO | www.twitter.com/FMnordland

Formålet med opplæringa Opplæringa skal, i samarbeid og forståing med heimen, opne dører mot verda og framtida. Elevane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine og for å kunne delta i arbeid og fellesskap i samfunnet. UNESCO pillars of education

Prinsippene for opplæringen Opplæringa skal: - fremme allsidig utvikling hos elevane - stimulere elevane i personleg utvikling og i styrking av eigen identitet, i det å utvikle etisk, sosial og kulturell kompetanse og evne til demokratiforståing og demokratisk deltaking

Definisjon Med ”læringsmiljø” mener vi de samlede kulturelle, relasjonelle og fysiske forholdene på skolen som har betydning for elevenes læring, helse og trivsel.

Et godt læringsmiljø Mål: Alle elever har rett til eit godt fysisk og psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring Oppl.l. § 9a-1 www.fmno.no www.facebook.com/fylkesmannenNO | www.twitter.com/FMnordland

Hva kjennetegner et godt læringsmiljø? Klasseledelse Elevrelasjoner Hjem-skole-samarbeid Organisasjon og ledelse www.fmno.no www.facebook.com/fylkesmannenNO | www.twitter.com/FMnordland

Klasseledelse handler bl a om: Struktur og regler Støttende relasjoner Motivasjon og forventning Læringskultur

Elevrelasjoner Sosial kompetanse Tilhørighet og vennskap Læreren og det sosiale samspillet Faglig og sosial kompetanse

Organisasjon og ledelse Det profesjonelle læringsfellesskap Skolebasert endrings og utviklingsarbeid

God ledelse, organisasjon og kultur for læring på skolen Ledelsen kommuniserer tydelige mål og forventninger til alle ansatte Ledelsen foretar løpende vurderinger og gir tydelige tilbakemeldinger til de ansatte Det er et positivt samarbeidsklima og gode relasjoner mellom de ansatte, og mellom ansatte og ledelsen Skolen har et entydig ordensreglement med kjente konsekvenser som følges opp i praksis

Godt samarbeid mellom skole og hjem Prinsipper for samarbeidet mellom hjem og skole Foreldrenes rolle og betydning for eget barns læring og utvikling Skolens rolle og ansvar

Hva som virker…… foreldrenes forventninger til skoleprestasjoner foreldrenes interesse for skolearbeid hjemme og på skolen leksehjelp dialog om skoleframgang

Nordland i et 3-årig prosjekt Skole-hjemsamarbeid Alstahaug, Leirfjord og Vefsn

Kunnskapsbasert praksis

Satsing på Bedre læringsmiljø skal bidra til at elevenes læringsmiljø står høyt på alle skolers dagsorden, og til kvalitetsutvikling og økt kompetanse.

Dersom en skole av ulike grunner ikke greier å skape et godt læringsmiljø for elevene sine, er det skoleeiers ansvar å ha kunnskap om dette, og gjøre noe med det. Opplæringsloven §13.10

http://www.udir.no/Laringsmiljo/