Levanger kommune Kommunens større ansvar og myndighet for landbrukssektoren - Øystein Lunnan 10.12.03Øystein Lunnan Kommunen får større ansvar og myndighet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om folkehelsearbeid
Advertisements

Ressurstildeling i grunnopplæringa.
DRIVEPLIKT.
Forslag til ny havressurslov Innledning til representantskapsmøtet i Sør-Norges Trålerlag 4. februar 2008 Seniorrådgiver Gunnar Frogner Dahl.
Mulighetenes Oppland Hvilke lovverk bør du som rådsmedlem ha kjennskap til? En kort gjennomgang av de mest sentrale lovene.
Standardisering av reguleringsbestemmelser – Innherred samkommune.
Saksbehandling i ht Plan- og bygningsloven
Gulating lagmannsrett – dom avsagt Uttalelse fra sivilombudsmannen
Varsling om kritikkverdige forhold
Ved Ola T. Heggem Statssekretær Landbruks- og matdepartementet Jordvern og arealpolitikken.
Om personopplysningslovens betydning for forvaltningens beslutningssystemer og nettsider Dag Wiese Schartum, AFIN.
Viktige lover og regler
Informasjonsplikt og uttalerett
Det gode arbeidsmiljø; Arbeidsmiljøloven som rettesnor
Bymiljøavtalene – styring og organisering av oppfølging
Samarbeidsavtale mellom Plan- og bygningsetaten og bydelene
Ny plan- og bygningslov
Offentlighet.
Landbrukskriteriet, og finansiering av landbruksforvaltning
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Helse- og miljøtilsyn Salten IKS
Avfallsplan Erfaringer fra en kommune
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Ny offentlighetslov Norsk Redaktørforenings høstkonferanse 2008.
Skolen – en kommunal virksomhet
Organisering av de politiske sekretariatene og litt mer enn det...
Utbyggingsavtaler Egil Stabell Rasmussen
SANKSJONER I PLAN- OG BYGNINGSLOVEN
Stortingets ombudsmann for forvaltningen
Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Åpning på arealsamlingen for Fylkesmennenes Landbruksavdelinger 21.september 2004 Adm. direktør.
Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg, Arbeiderpartiet
Møte i Romsdal regionråd, fredag
TILSYN.
SFS Nytt pkt. 3.2 og videre prosess
Offentlighet og partsinnsyn
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Innherred samkommune 30. oktober Fylkesmannens landbruksavdeling, Monika S. Luktvasslimo Innherred samkommune 30.
Om forholdet mellom personopplysningsloven og forvaltningsloven
Udir – Retten til et godt psykososialt miljø etter opplæringsloven kapittel 9a Skolen pålegges å behandle henstillinger fra elever eller foreldre.
innholdet i enkeltvedtak
Informasjonsmøte for Planteknisk utvalg
Barnerepresentanten’s (BR’s) rolle Kenneth Arntzen Barnerepresentant Levanger kommune.
Landbruk på dagsorden i Karlsøy kommune Ass. fylkesmann Bård M. Pedersen.
PLAN OG BYGNINGSLOVEN LOVEN HAR BESTEMMELSER OM Arealformål
Interkommunalt smittevernsamarbeid - juridiske aspekter ved rådgiver Anja M. Brodschöll.
Juridiske aspekter ved anbefalinger Hege Johansen.
File name – Page 1 Frosta, Levanger og Verdal - felles kommunestyre 14. oktober Jørund K. Nilsen Frosta, Levanger og Verdal - felles.
Krav til formål, utredning og opplysningskvalitet Dag Wiese Schartum, AFIN.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Om personopplysningslovens betydning for forvaltningens beslutningssystemer og nettsider Dag Wiese Schartum, Avdeling for forvaltningsinformatikk, AFIN.
Saker om skikkethet Dokumentasjon ved oversendelse av klage Marianne Klausen og Knut Andreas Bostad Felles klagenemnd.
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Resultatkontroll foryngelse.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Dialog i plansaker Bodø 21. april Pbl. § 1-1, andre ledd Planlegging etter loven skal bidra til å samordne statlige, regionale og kommunale oppgaver.
Hva bør være bestemmende? Systemutvikling: Hva bør være bestemmende? (og hvem bør bestemme?) Dag Wiese Schartum Avdeling for forvaltningsinformatikk, Senter.
1 Endringer i barnehageloven Samling for kommunene i Hordaland 13.sept 2016.
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
Dag Wiese Schartum, AFIN
Fylkesmannen i Nordland, landbruksavdelinga Aage Steen Holm, rådgiver
Punkter til Dag Wiese Schartums forelesningen den 30. august 2004
Rettsstat, rettssikkerhet og forholdet til personvern
Landbrukets fagdag Leiejord og driveplikt
Ny plan- og bygningslov
Bærekraftig boligbygging
Seksjon byggesak.
Viktige milepæler Videre gjennomføring av tiltak.
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Driveplikt etter jordloven § 8 - Leie av jord
Jordvern og leiejord Hvordan vi som landbrukskontor jobber med disse tema Stein-Even Fjellaksel, Plan- og landbruksrådgiver i Evenes kommune.
Punkter til Dag Wiese Schartums forelesningen den 30. august 2005
Om forholdet mellom personopplysningsloven og forvaltningsloven
Utskrift av presentasjonen:

Levanger kommune Kommunens større ansvar og myndighet for landbrukssektoren - Øystein Lunnan Øystein Lunnan Kommunen får større ansvar og myndighet for landbrukssektoren Bakgrunn i Stm Fra to viktige områder, økonomiske virkemidler og juridiske virkemidler. Økonomiske virkemidler er behandla i egen sak i dag. Dette innlegget vil konsentrere seg om de juridiske.

Levanger kommune Kommunens større ansvar og myndighet for landbrukssektoren - Øystein Lunnan Øystein Lunnan Juridiske virkemidler til kommunene Viser til rundskriv M-6/2003.M-6/ punkt etter lovene jordlov, konsesjonslov, skogbrukslov, odelslov Viktigst er konsesjon, deling etter jordlov§12, bo og drivepliktjordlov§12 Myndighet er overført, ikke delegert Fylkeslandbruksstyret er klageorgan, behandler på noen fagfelt

Levanger kommune Kommunens større ansvar og myndighet for landbrukssektoren - Øystein Lunnan Øystein Lunnan Juridiske virkemidler til kommunene Unntak der kommunen sjøl er part i sak. Kompetansekravet i §4 jordlov er borte.§4 jordlov NB. Jordlovsbehandling av plansaker er uendra, regulert som før av PBLPBL Nytt rundskriv M-4/2003 om omdisponering og deling gir nasjonale føringer.M-4/2003

Levanger kommune Kommunens større ansvar og myndighet for landbrukssektoren - Øystein Lunnan Øystein Lunnan Nasjonale føringer, rundskriv M-4 Skiller i pkt 2.1 mellom jordvern og plassering, utforming, kulturlandskap Angir lite lokalt handlingsrom for jordvern og bruksstruktur, jfr jordlovas formål Presiserer sterkt jordvern Stort lokalt handlingsrom i de andre sakene Kompetansekravet erstattes med generelt krav om saksforberedelse etter forvaltningsloven

Levanger kommune Kommunens større ansvar og myndighet for landbrukssektoren - Øystein Lunnan Øystein Lunnan Litt gammelt nytt om deling §12§12 Lova sier et av to krav, enten må samfunnsinteresser av større vekt tale for, eller så må deling være forsvarlig ut fra omsynet til den avkastning eiendommen kan gi. I tillegg skal en vurdere hensyn til drift og miljø, kulturlandskap og godkjente arealplaner etter PBL

Levanger kommune Kommunens større ansvar og myndighet for landbrukssektoren - Øystein Lunnan Øystein Lunnan Oppfølging, kontroll, sanksjon Kommunene skal på vanlig måte rapportere statistikk til dept. Ellers ingen ordinær kontroll med kommunens utøvelse av myndighet Fylkesmannen kan etter forvaltningsloven §35 oppheve enkeltvedtak --- må være ekstraordinærtforvaltningsloven §35 Fylkesmannen kan om det er klare holdepunkter for at kommunens praksis er ulovlig, pålegge fortløpende rapporteringsplikt En må forvente at det blir laga en oversikt til Stortinget etter ei tid