Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ny plan- og bygningslov

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ny plan- og bygningslov"— Utskrift av presentasjonen:

1 Ny plan- og bygningslov
Fylkesmannen i Buskerud Ingebjørg Haug

2 Ny plan- og bygningslov
Det vil fortsatt bli en felles plan- og bygningslov Forslag til ny plandel ble fremlagt Ot.prp. nr. 32 ( ) Forslag til ny byggesaksdel blir fremlagt i løpet av kort tid.

3 Ny plan- og bygningslov
Ikrafttredelse: - MD : - KRD : i løpet av 2009

4 Byggesaksdelen Tilsynsordningen endres. Uavhengig tilsyn
Forenkling av søknadssystemet Det er altså ennå ikke fremlagt noe lovforslag når det gjelder byggesaksdelen. Men det syntes klart at lovforslaget vil inneholde endringer når det gjelder Tilsynsordningen ( uavhengig tilsyn). Søknadssystemet forenkles ved at kategoriene meldepliktige tiltak og enkle tiltak sløyfes.

5 Plandelen Kommunal planmyndighet
Kommunestyret som skal vedta planstrategi, kommuneplan og reguleringsplan Kommunen organiserer arbeidet med den kommunale planleggingen og oppretter de utvalg den finner nødvendig. Det faste utvalg for plansaker faller bort som lovbestemt utvalg

6 Plandelen Kommunal planstrategi § 10- 1
” Kommunestyret skal minst en gang i hver valgperiode, og senest innen ett år etter konstituering, utarbeide og vedta en kommunal planstrategi” Ved behandling skal kommunestyret ta stilling til om gjeldende kommuneplan eller deler av den skal revideres, eller om planen skal videreføres uten endringer. Kommunestyret skal herunder ta stilling til om det er behov for å igangsette ny areaplaner i valgperioden, eller om gjeldende planer bør revideres eller oppheves.

7 Plandelen Følgende arealplaner videreføres Arealdel til kommuneplan
Reguleringsplan - områderegulering - detaljregulering Bebyggelsesplan videreføres ikke som plantype Reguleringplan kan utarbeides som områderegulering eller detaljregulering.

8 Plandelen Kommunestyret som har kompetansen til å vedta reguleringsplaner Men: kan delegere myndighet til å vedta mindre reguleringsplaner

9 Plandelen Det innføres ett nytt begrep: Hensynssoner

10 Plandelen Regionale planer kan gjøres juridisk bindende

11 Dispensasjon §19-2 annet ledd:
”Dispensasjon kan ikke gis dersom hensynene bak bestemmelsen det dispenseres fra, eller hensynene i lovens formålsbestemmelse, blir vesentlig tilsidesatt. I tillegg må fordelene ved å gi dispensasjon være klart større enn ulempene etter en samlet vurdering.” Ny dispensasjonsbestemmelse: Vilkåret særlige grunner i gjeldende § 7 erstattes med en mer detaljert angivelse som klargjør og strammer inn dispensasjonsadgangen ( i henhold til ot.prp.)

12 Dispensasjon Dispensasjonsmyndigheten kan i spesielle tilfelle flyttes fra kommunen.

13 Plandelen Kommunen kan kreve felles reguleringsplan for flere eiendommer der det er nødvendig for å sikre gode helhetsløsninger


Laste ned ppt "Ny plan- og bygningslov"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google