Saman er me sterke! S preke – O ptimistar – F olkelige - A nsvarlige Stay’er-evne, pågangsmot, tillit!!! Spreke og frimodige INGEN skal ta oss på humøret.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norges Bondelag - vi lager maten din
Advertisements

Hvorfor produsere mat i Norge?
Foto: Jo Michael Roller og forventningsavklaring Innovasjonsalliansen 8. september 2010.
ICG-konferansen september. Bærekraftig industriell utvikling Dag 1 Fremtiden for Landbasert industri Dag 2 Industrien i Grenland som fremtidens.
Hus for kultur – millionene som forsvant Hvordan 179 millioner ble til 48 millioner, og dette framstår som en økning og stor satsing.
Innovasjonsalliansen –
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
8 Det politiske systemet i Norge
1 Regjeringens næringspolitikk og dens betydning for treforedlingsindustrien Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen
10Velstand og velferd.
På vei til ingeniør ? Eit tilpassa utdanningsløp, lokalt og for fagfolk Er det mulig ? Elisabeth og Turid.
God oppvekst – styrket satsing på barn og unge i Sande og Vestfold
NTP 2014 –23 NTP 2014 –23 Hva har kommunesektoren vært opptatt av og hva har vi fått gjennomslag for ? Hva nå ? Fylkesrådmann Harald K Horne.
Premisser for framtidig landbruk i Oppland Honne 8.mai 2013 Merethe Lerfald Bjørnar Sæther.
Mulighetenes Oppland Kommunale råd Det lovpålagte råd for funksjonshemmede skal trekkes med som aktiv part i kommunens planarbeid.
Internasjonalt perspektiv Oslo, Audun Lågøyr Næringspolitisk direktør Byggenæringens Landsforening.
© Bergen kommune Bergen og Hordaland - et sterkt lag Presentasjon av ordfører Gunnar Bakke Torsdag 3 januar 2008.
1 Er næringspolitikk god kommunepolitikk? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Småtinget, Kongsberg 28. august 2003.
NY FORSKNINGSMELDING – NY GIV FOR NÆRINGSLIVETS FOU? Finn Bergesen jr. Administrerende direktør Næringslivets Hovedorganisasjon.
1 St. meld. nr. 20: Vilje til forskning En tilbakemelding ved Unni Steinsmo, SINTEF NHOs forskningspolitiske konferanse 7. april 2005.
NHO støtter ”stramt budsjett” for å gi norsk næringsliv et nødvendig løft… …innenfor et stramt budsjett må det i tillegg gjøres prioriteringer som stimulerer.
Vi realiserer mulighetene i nord NHO Finnmarks årskonferanse, 8/ Jan-Frode Janson Konsernsjef.
Stjernø-utvalgets møte i Sogndal 12.september 2007.
Entreprenørskap i lærarutdanningen
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Betydningen av entreprenørskap i skoleverket
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Landbrukets omdømme ”bærre sauter”? Jeg jobber med omdømmebygging hver dag. Hvordan tenker Bondelaget om omdømmebygging? v/ Trine Hasvang Vaag, leder Nord-Trøndelag.
Verdas beste skule,… på Toftøy ! Ingen utanfor - alle med ! Vi klarer alt ! Læring og trivsel for alle ! Visjon 1 Kva kan ein rektor ynskje seg Th Kittelsen.
Storbyundersøkelse 2011 Næringslivets utfordringer.
Regional utvikling - Norge Bjørnar Sæther SGO 1001.
Fagforbundets Internasjonale Trepartssamarbeid Arbeidsseminar august 2014 Anne K Grimsrud.
Temamøte Skole 2. februar 2009 Velkommen !. Skolen og grenda.
Kva er vår oppgåve i Bømlo?
Sak 10/14: Kommunereforma. Bakgrunn for saka Sak 13/14 i representantskapen, Spørsmål til fylkeslaget frå lokallag Manglande politikk på saka(treng.
Visjon Ørsta vidaregåande skule: Meistring gjennom aktivitet og utforsking.
NAM-møte 2014 Bodil Østerås, arkeolog og fagansvarleg ved Stiklestad nasjonale kultursenter avdeling Egge Museum.
EU - nye markeder - Aquacity/Innovasjon Høstkonferansen i Stavanger 12. oktober 2004 Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
Kommunereformen - ei løypemelding v/ Astrid Aarhus Byrknes.
Norwegian Ministry of Trade and Industry Et mindre og bedre statlig eierskap Statssekretær Oluf Ulseth Paretos kraftseminar 24. januar 2002.
Fra gamle til nye tanker i næringspolitikken? Innlegg om innovasjonspolitikken Ekspedisjonssjef Morten Berg Nærings- og handelsdepartementet EVA-forums.
els-fredrikstad En moderne industripolitikk for innovasjon og konkurranseevne Nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen Sunndal 3. desember.
Faste møter mellom regjeringen og KS 2010 Hva har skjedd?
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
1 H AR ME GLØYMT KULTUREN ? Magnhild Meltveit Kleppa, 29. april 2015.
VELKOMMEN TIL LONE SKULE. SKULESTART INFORMASJON OM SKULEN GODE RÅD TIL FORELDRE FØR SKULESTART.
1 Kunnskapsløftet og utfordringar for lærarutdanninga Peder Haug Høgskulen i Volda.
Nærmiljø og samfunn Ein barnehagekvardag med mangfald Med vekt på det fleirkulturelle i barnehagen og vindauge mot verda Kultur på tvers UBUNTU- ”min identitet.
Språket i kommunane Innleiing ved Nils Ulvund og Jan Magne Dahle.
Marianne Hiltunen 2006 Læringsstilar Korleis lærer me? Korleis lærer me? Kven skal plukke Eplet for oss? Kven skal plukke Eplet for oss? - Gjer me som.
Visjon: Sikt høgare! Kjerneverdiar: Kompetent Aktiv Tett på.
Velkomen til Sogn og Fjordane Helsing til Stortinget sin kommunal- og forvaltningskomite 27. oktober 2014 Fylkesordførar Åshild Kjelsnes (AP)
FYLKESMANNEN I SOGN OG FJORDANE Høyringskonferanse 7. mai 2007 Fylkesmannen og den regionale inndelinga –Basis for Fylkesmannen –Prinsipp –Stoda i Sogn.
Anders Felde. ”Teknisk utvikling, begrenset råvaretilgang og nye produksjonsmetoder vil true dagens produksjonsformer og nødvendiggjøre omstilling og.
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
Aurskog-Høland: Landbrukskommunen Ideen om å utvide mulighetene i kommunen.
Frivilligheten i fremtiden. HVORFOR KOMMUNAL FRIVILLIGHETSPOLITIKK? Potensialet er enormt –dersom frivilligheten får større rom til selvutvikling En tverrsektoriell.
-Ein tydeleg medspelar FoI-strategi for Møre og Romsdal FoU-rådgivar Anna-Marie Hatlestad - regional og næringsavdelinga.
1 Hvilke konsekvenser vil nordområdesatsingen ha på regjeringens distrikts- og regionalpolitikk ? Nordlandskonferansen 2007 Bodø 17. januar Kommunal-og.
KOMMUNEPLAN FOR VINJE Samfunnsdelen Samfunnsdelens plass i plansystemet.
Noreg har ei lang kyststripe- med rikeleg tilgang til fisk.
Skredsikring fra 2010 til nå
Sammen om digitalisering - kort om KS’ satsing
Rådmann Arve Varden – Høyanger kommune
Internasjonalt samarbeid
Møte om økologisk fruktdyrking Norsjø Hotell 8. november 2016
Ny Nærings- og utviklingsplan Kva kan de? Kva vil de? Kor skal de?
Diskusjonsframlegg frå styret
Regional plan for kultur
Næringspolitisk organisasjon Partipolitisk uavhengig
Utskrift av presentasjonen:

Saman er me sterke! S preke – O ptimistar – F olkelige - A nsvarlige Stay’er-evne, pågangsmot, tillit!!! Spreke og frimodige INGEN skal ta oss på humøret 

Målsetting i valget: 15 %

Felles saker: - Offensiv næringspolitikk. - Gode lokale velferdstilbud. - Idrett, kultur og frivillighet. - EU…

Offensiv næringspolitikk: - Ansvarlig finans- og rentepolitikk.  med fokus på kronekurs, produksjon og sysselsetjing!!! - Breiband til HEILE fylket i komande stortingsperiode. - NHO mener at det viktigste politiske bidraget til næringslivet, er bedre og mer effektivt vegsystem. Europas beste infrastruktur!  En viktig investering i fremtiden. - Massiv satsing på forskning og utvikling.  Universitetet, Universitetssykehuset i Stavanger, Gass, Hydrogenveien (Rogalandsforskning) m.m.

- Landbruk. - Sikre inntektsauke for bøndene. - Matfylket Rogaland % av alle industriarbeidsplasser har tilknytning til norsk landbruk. - Allianse mellom bonde og arbeider. - Landbruk og turistnæringa – for pleie av kulturlandskap. Den nest og tredje største næringa i landet er avhengig av kverandre. Offensiv næringspolitikk:

Generasjonsskifte i landbruket kan bety nye premisser. Unge bønder krever utfordringar, meir fritid og frihet til å leve som andre yrkesgrupper. Prioritet nr. 1 må vera at jorda skal drivast. Utviklinga i landbruket – generasjonsskifte, nye krav til dyrevelferd, ny kapitalkrevjande teknologi – krev romslighet i haldningar og regelverk. Landbruket skal ha tilgang på kapital og rammevilkår til å møte desse utfordringane. Offensiv næringspolitikk:

Gode lokale velferdstilbud: - Kommunane treng meir penger!  4-årig Opptrappingsplan for å styrke kommuneøkonomien, og ein eigen plan for vedlikehold av kommunale bygg.  Her treng me lokale konkretiseringer på kva dårlig kommuneøkonomi fører til. - Den offentlige skulen skal styrkast. - Nei til offentliggjering av nasjonale prøver. - Eit godt og nært sjukehustilbod er ein viktig for tryggleiken i det einskilde lokalsamfunnet vårt. - Kommunar skal ikkje slåast i saman mot folkets vilje. - Grunnlovsfeste det lokale sjølstyre.

- Reversere Friskulelova. Me er for friskular som representerer eit alternativ til den offentlige skulen. Gode lokale velferdstilbud:

Fri - Frivillighet villig -het

Frivillighet, idrett og kultur: -Me skal gjera jobben enklare og meir ubyråkratisk - frivillighetsregister. -Me vil invitera den ”tredje sektor” til eit møte i Rogaland. -Ei kjempesak om me klarer å selge budskapet – som me vil vera åleina om: - 54 % av befolkningen utfører frivillig arbeid - innsatsen representerer årsverk (Aker, Orkla, Hydro, Statoil og Telenor) - Samlet verdi ca. 40 mrd. kr. årlig. -Langt meir penger til frivillighet! -1 % av statsbudsjettet til kultur og frivillige lag og organisasjoner.

Fri – villig – het Spreke – Optimistar – Folkelige – Ansvarlige Stammekultur Historiefortelling ME TRENG FLEIRE SPREKE FORSLAG TIL GJENNOMFØRING AV VALGKAMPEN!!! ……