Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Diskusjonsframlegg frå styret

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Diskusjonsframlegg frå styret"— Utskrift av presentasjonen:

1 Diskusjonsframlegg frå styret
Strategiplan Diskusjonsframlegg frå styret

2 Kvifor ? SFT treng eit strategidokument som gjer det tydeleg for oss og samarbeidande organisasjonar, kven vi er og kva rolle vi skal ha dei neste åra. Vi ynskjer å gjere det tydeleg for oss og lokallaga kva oppgåver SFT skal prioritere og ha ansvar for. Få konkret retning og hjelp til å prioritere innsats og sette arbeidet inn i ein større samfunnsmessig samanheng.

3 Spørsmål vi har stilt oss ?
Prioriterer vi rett og gjer vi dei rette tiltaka? Kven er målgruppa vår? Kva er vår rolle i høve våre samarbeidspartar? Kva forventningar har lokallaga til SFT? Kva behov har lokallaga for «tenester» frå SFT?

4

5 Visjon, verdiar og rolleforståing
Visjonen til DNT er “Naturopplevingar for livet”.  STIEN   S – Spennande           DNT skal by på spennande opplevingar for alle     T – Truverdig              Tryggleik og kvalitet skal stå i fokus i heile organisasjonen     I – Inkluderande        DNT skal ha eit turtilbod der alle kjenner seg velkomen, også dei som ikkje kjenner DNT frå før    E – Enkelt                    Vi vil bidra til å late folk oppleve gleda ved det enkle friluftsliv     N – Naturvenleg         Verksemd med aktivitetar, hytter og ruter skal vere naturvenleg    

6 Visjon for SFT (kan sjå slik ut?)
Sogn og Fjordane vil vere eit fyrtårn i å ta vare på natur og kulturverdiar, som styrkar det enkle allsidige naturvenlege turlivet.  Her er det samsvar og samanheng mellom lokal, regional og nasjonal satsing. Sogn og Fjordane er ein region der natur og kulturverdiar av regional og nasjonal verdi, har fortrinn mot utbygging og nedbygging av areal for økonomisk gevinst.   

7 Formålsparagrafen - kjernefunksjonar
“Den Norske Turistforening (DNT) skal arbeide for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennleg friluftsliv og for sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag”.     Formålsparagrafen er tydeleg på kva for samfunnseffektar og meirverdi som skal kome ut av det totale arbeidet til dei einskilde delane av organisasjonen. Vi har difor lagt dette til grunn. Samtidig har vi forsøkt å omtale vår rolle i dette, som ein fylkesdekkande organisasjon, og kva for overordna oppgåver som då peikar seg ut. Det er dette vi her har kalla «kjernefunksjonar».  

8 Rolleforståing SFT skal bidra til å styrkje lokallaga
SFT skal ikkje primært drive aktivitet på eiga hand   SFT er bindeleddet mot DNT sentralt      SFT har ei rolle som regional part for fylkeskommunen og andre regionale aktørar SFT skal samarbeide med lokallaga for å få fram kunnskap om deira behov og rammevilkår SFT har ei rolle som talerøyr til ålmenta. 

9 Overordna mål SFT skal vere bindeledd mellom lokallaga og vere ein aktiv regional pådrivar for eit enkelt, aktivt, allsidig og naturvenleg friluftsliv, og sikring av friluftslivet sitt natur- og kulturgrunnlag

10 Meirverdi Sogn og Fjordane Turlag står fram som ei sterk samla rørsle, som gjev allsidige og gode tilbod og aktivitet for mange grupper, og bidreg aktivt til utvikling av dei ulike lokalsamfunna i Sogn og Fjordane.

11 Satsingsområda Aktivitet Natur, kulturarv og miljø
Hytter, ruter og stiar    Kurs og Fjellsport    Born og unge     Kommunikasjon    Digitalisering     Økonomi/organisasjon  

12 Dei einskilde satsingsområda
Kva legg vi i satsingsområdet/ definisjon/avgrensing? Korleis vurderer SFT situasjonen? Kva skal være SFT sine mål for dette satsingsområde? Kva for prioriterte tiltak vil SFT gjennomføre innanfor satsingsområdet?

13 Innspel til strategiplanen
Styret har laga eit utkast til strategiplan Det har preg av at styret er i ein prosess Det har preg av at vi har jobba ulikt med deler av dokumentet Styret ynskjer å forankre strategiplanen hjå dei lokale turlaga Styret ynskjer innspel til dei ulike delane av dokumentet Styret ynskjer at strategiplanen skal vere eit levande dokument som vert rullert kvart år for å tilpasse mål og tiltak til nye utfordringar Styret vil nytte planen som eit førande dokument for verksemda

14 Gruppediskusjon på ulike tema (oppvarming til høyringa i etterkant)
Strategiplanen er delt ut til alle Kvart bord har fått ulike deler av dokumentet til drøfting Kvar gruppe – 30 min drøfting (I+R+D) Rapportere samtalane rundt bordet – skriv ned på PC Plenum – hovudpunkt frå kvart bord – ingen debatt Gruppediskusjon på ulike tema (oppvarming til høyringa i etterkant)

15 Spørsmål til drøfting av rollene til SFT
Kva meiner de er dei viktige rollene SFT bør ha? Grunngje kvart av punkta Kva meiner de er dei viktige tiltaka for å fylle rollene?

16 Spørsmål til drøfting av satsingsområda
Gjev omtalen av satsingsområdet meining slik det er definert/ avgrensa Kva meiner de om den vurderinga som er gjort av satsingsområdet? Kva for mål meiner de det er viktig å ha for dette satsingsområde? Kva er dei viktige tiltaka for å nå måla? Spørsmål til drøfting av satsingsområda

17 Vegen vidare Samlar framlegga frå diskusjonane i dag
Strategiplan vert lagt fram på årsmøte ultimo januar 2019 (saman med årsmøtepapira) Styret sender ut på høyring, til dei lokale turlaga, med frist for innspel til Styret tek desse med inn i eigne diskusjonar Samlar framlegga frå diskusjonane i dag Vegen vidare


Laste ned ppt "Diskusjonsframlegg frå styret"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google