Læringsloftet kan gi informasjon om

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kurs for kulturvertene
Advertisements

Darren Shan Av Anja Olsen Av Anja Olsen.
Den vesle gutten og julenissetoget
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
De dårige følelsene. Veiene ut..
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
Et hjelpemiddel for å lage litteraturlister/kildelister.
Araenus Web & Reklame Postboks: 4441, Hospitalsløkkan Tlf: Fax: A.W.A.C.S. – Araenus Web Admin Control.
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
22 tips for den faglitterære forfatteren
Verdens 7 underverk.
Bokanmeldelser..
Skrevet av Elias Januar 2007 Klikk deg frem . -Bang, sa det da beskyttelsesskjoldet sprakk i to og for i hver sin retning ut i verdensrommet. -Så ble.
ER DU EN PERSON SOM… Kan tenke nye tanker? Kan gjøre noe du ikke har gjort før? Kan du gjøre noe som ikke er typisk deg? Ser du for deg at du om ett år.
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Hvordan intervjue en forsker?
Finn bitene som mangler
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Synlighet - Bruk av web og sosiale medier
Kapittel 28 Norgeskartet
Å skrive en god innledning
Vi er i gang med å klargjøre byggeplassn for å bygge vår CABLAC i Zemba! (CABLAC er omtrent det samme som et samfunnshus.) Hei lærere og elever på Rasta.
Foreløpige resultater
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Se Verden – Se Livet.
DRAMMEN Les og svar på oppgaver
Derya Aricigil.  En serie av…blabklaba  Oversatt bok  Sjanger:  2008.
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
Lesing av fagtekster Nordre Modum ungdomsskole
Manual for skoleavis i 6. klasse
Om å skrive om litterære tekster
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Hør hva jeg kan! 2-årig FoU-prosjekt støttet av Fremmedspråksenteret
Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.
Hvordan lager du en konto?
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Kapittel 19 Hva er klokka? Vet du hvor mye klokka er? Har du klokke?
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
Essay er en skriftlig sjanger.
Kildekritikk Vibeke Bjarnø, avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier.
RUBEN ELIASSEN >.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Lyst til å prøve noe nytt, noe annerledes? En skole uten eksamen eller karakter Mer enn 300 fag å velge i Internatliv Utstyr tilgjengelig døgnet rundt.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
10 regler for å skrive for web
En historie om folkediktning og eventyr
Litterære virkemidler
Wikipedia Den frie encyklopedi Nina Aldin Thune administrator Wikipedia.no.
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Og.
Kapittel 1, oppgave i) Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Learning by tablet Kan bruken av tablet endelig gi oss mulighet for en papirløs verden?
Jørgen Kolderup Høgskolen i Vestfold. Naturfagets utfordringer tung teori dekker mange fagområder: biologi, fysikk, kjemi, astronomi og geologi krav til.
:18 Kristin og Håkon - Av: Lars Christian Gjøsæther 1 Kristin og Håkon Kristin og Håkon var maskotter under vinter OL på Lillehammer i 1994.
Lese digitalt Å lese digitalt – og viktigheten av navigasjon.
Å bruke og vurdere kilder  T: hvor troverdig er kilden?  O: Hvor objektiv er kilden?  N: Hvor nøyaktig er kilden?  E: Hvordan egner kilden seg til.
Studieteknikk Bison.
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
SiriLundinKeller-ILS-Universitetet i Oslo
Kilder og kildebruk.
Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
Enkel brukerveiledning
Elevoppgaver Kom godt i gang med Unibok.
Utskrift av presentasjonen:

Læringsloftet – ressurssenter for leketøy, lærebøker og spesialpedagogiske læremidler Læringsloftet kan gi informasjon om interessante muligheter for lek og læring. Klikk deg videre, og se på litt av det vi kjenner til for deg som er mellom tretten og nitten … HiNT/TKS 2008

Visste du … … at de berømte lykketrollene ble funnet opp av en dansk treskjærer i 1949? … at treskjæreren het Thomas Dam? … at trollene kalles Troll Dolls (eller Dam dolls, Gonks, Wishniks, Treasure Trolls og Norfins) på engelsk? … at originalen hadde øyne av glass og hår av saueull? … at det senere ble produsert massevis av billige etterlikninger? … at lykketrollene ble kjempepopulære i mange europeiske land på 1960-tallet? Kilde: Wikipedia

Visste du … … at Wikipedia er en nettbasert encyklopedi på over 200 språk? … at artiklene skrives av frivillige bidragsytere fra hele verden? … at innholdet kan kopieres og brukes fritt? … at alle kan bidra, og at du selv kan redigere en artikkel akkurat nå? … at prosjektportalen til Wikipedia har informasjon om hvordan du kan bidra? … at det er mulig å velge et utseende på sidene som gjør dem lettere å lese for svaksynte?

Visste du … … at figurene fra Masters of the Universe er spin-offs fra filmer og TV-serier? … at filmen He-Man and the Masters of the Universe kom i 1983? … at TV-serien gikk i USA i 1983 – 1985? … at en ny serie med figurene ble relansert i 2002? … at figuren på bildet over heter Skeletor? Kilde: Wikipedia

Visste du … … at Barbie er verdens mest berømte og verdens mest solgte dukke? … at hun ble lansert på American International Toy Fair i 1959? … at hun har sin egen hjemmeside? Kilde: Wikipedia

Visste du … Løp og kjøp … … at det finnes ei offentlig norsk utredning som heter ”Oppvekst med prislapp?”? … at utredninga handler om kommersialisering og kjøpepress mot barn og unge?

Vet du … … hvem som har skrevet bøkene om Harry Potter? … hvem som har skrevet bøkene om Gandalf og Frodo i Lord of the Rings/Ringenes herre? (Klikk her og her for å finne svarene.)

En nysgjerrigper … En nysgjerrigper er en som tør å stille spørsmål, og som vil ha svar på ting. For mer enn ti år siden laget Norges forskningsråd et Nysgjerrigper-tiltak i skolen for å få barn og unge interesserte i forskning. Nysgjerrigper vil at vi skal ta vare på nysgjerrighet, forskertrang og fantasi. Bladet Nysgjerrigper handler om oppdagere, arkeologi, verdensrommet, rare dyr – og mye, mye mer. Vil du vite mer? Klikk på et av bildene, så kommer du til nysgjerrigper.no.

Konstruksjonsleker for store barn ’Polydron broer’ er et konstruksjonssett med broklaffer og konsoller. Man kan designe og konstruere ulike typer broer med materialet. Klikk på bildet for mer info. ’Murstein skolesett" er et byggesett med sement og små byggesteiner i rød, brent leire. Settet har dører og vindu. Man murer på samme måte som med vanlig murstein. Etterpå kan sementen løses opp i vann, så man kan begynne på nytt. Klikk på bildet for mer info.

Bok til alle En tredjedel av oss har problemer med å lese vanlig tekst. Leser søker bok jobber for at alle skal ha tilgang til litteratur. Boksøk er ei nettside for søk etter bøker som er tilrettelagte på ulike måter. På Boksøk kan du søke etter bøker som passer for deg som syns vanlig tekst er vanskelig.

Tilrettelagte lærebøker Læringsloftet ved Høgskolen i Nord-Trøndelag har oversikt over tilrettelagte lærebøker og programvare. Noe av dette kan passe for deg som syns vanlig tekst er vanskelig. Du kan søke etter tilrettelagte lærebøker her, og programvare her. Til høyre ser du et eksempel fra ei lærebok som har litt enklere tekst enn det som er vanlig. Boka heter ”Kosmos 8. Samfunnsfag for ungdomstrinnet. Lettlest”. Den er gitt ut av Forlaget Fag og Kultur. Klikk på bildet for mer informasjon om boka.

De klassiske undervisningsplansjene Visste du at mange av de gamle undervisningsplansjene som hang i klasserommene før, er å finne på nettet? Har du lyst til å se flere? Klikk her.

Brettspill Visste du at ’Stormenes tid’ ble årets familiespill i 2007? Vet du at brettspillguiden har oppdaterte nyheter om brettspill? På brettspillguiden.no kan du finne kritikker av over fire hundre brettspill.

Vil du bli tobakksbaron? Prøv deg som Tobakksbaron. Eller er du mer interessert i mote? Klikk her for å finne flere nettsider som kan gi kunnskap om samfunnet vårt på en annerledes måte.

Ibsen og HC Andersen Er du interessert i verdens første Ibsen-oppsetning på internett? Klikk her. Eller vil du heller møte H. C. Andersen? Klikk her. Her kan du finne flere interessante nettsider om bøker og forfattere.

Læringsloftet … ... kan kanskje hjelpe deg med å finne bøker, leker, spill, lærebøker og nettsider som passer for akkurat deg. Ta kontakt. (Du finner nettsider og e-postadresse her.)