Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Elevoppgaver Kom godt i gang med Unibok.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Elevoppgaver Kom godt i gang med Unibok."— Utskrift av presentasjonen:

1 Elevoppgaver Kom godt i gang med Unibok

2 Forberedelser til oppgaver med elevene
Det er enkelt å bruke Unibok, men for å bli kjent med alle mulighetene anbefaler vi en time der dere gjør oppgavene og ser filmene under Tips og brukerstøtte på Kom i gang-oppgaver Velg hvilket kapittel elevene skal jobbe med når de gjør oppgavene. Førlesingsoppgave til hvert enkelt fag Velg tre–seks fagbegreper før timen som skal elevene jobbe med. Ved å søke på fagbegreper vil elevene få bedre forståelse og oversikt over hva de skal lære om i faget. Det kan hjelpe dem til å huske bedre og legge merke til viktige sammenhenger. Husk å anbefale nettleseren Chrome eller Safari. Unibok tilpasser seg alle skjermstørrelser – også mobil

3 Kom godt i gang-oppgaver
Se filmen Hva er Unibok? på Se filmen Bruk verktøyene i Unibok på Åpne innholdsfortegnelsen og se hva boken og kapittel _ handler om. Sjekk om boka har innlest tekst, videoer og bildeserier. Marker tekst og lytt til boka, prøv de forskjellige stemmene og hastighetene. Bruk de ulike fargene systematisk når du markerer i teksten, for eksempel: rød for definisjoner, gul for viktig tekst, blå eller grønn for ord der du har satt inn lenker i notatene. Gjør notater til markeringene dine og lagre dem. Se alle markeringene du har gjort, og åpne oversikten PDF-notatet. Sett et bokmerke ved en illustrasjon eller repetisjonsoppgavene til kapittelet. Skriv inn egen tekst som forklarer bokmerket du har satt. Når du finner et ord som er stiplet og kursivert i teksten, klikk og se begrepsforklaringen. Kopier repetisjonsoppgavene i kapittelet og lim dem inn i et tekstdokument for å svare skriftlig på oppgavene. Se filmen Unibok uten nettilgang på Last ned boka. Lagre boka som favoritt i nettleseren. Åpne boka uten nettilgang (du kan skru av nettilgangen på maskinen din for å prøve).

4 Førlesningsoppgave (faget her er naturfag og boka Kosmos SF)
Ved å gjøre deg kjent med søkefunksjonen og bruke den aktivt blir det lettere og mer meningsfullt å lese. Du får et forhold til hva du skal lære om og oversikt over de mange nøkkelbegrepene fagstoffet handler om. Dette er nyttig før man begynner på hele læreboka og til hvert kapittel. Her er et eksempel fra naturfag. Vi anbefaler deg å gjøre denne øvelsen med nøkkelbegreper i dine fag med elevene. Gjør søk på disse begrepene i boka: Klima Fotosyntese Økologisk fotavtrykk Karbon Økosystem Reflekter over hva søkeresultatene forteller deg. Hva forteller søkene deg om innholdet i faget og det du skal lære om i løpet av året og det neste kapittelet? Hva bør du legge merke til når du leser? Hva ser ut til å være viktig? Om et begrep har mange treff eller få treff, hva kan det bety? Er et begrep som dukker opp mange ganger, viktigere enn et som dukker opp færre ganger? Vurder søkene du har gjort.

5 Hurtigkommandoer


Laste ned ppt "Elevoppgaver Kom godt i gang med Unibok."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google