Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Enkel brukerveiledning

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Enkel brukerveiledning"— Utskrift av presentasjonen:

1 Enkel brukerveiledning
Helsenorge Enkel brukerveiledning

2 Om Helsenorge Helsenorge er et offentlig nettsted for innbyggere i Norge der de kan finne informasjon om helserelaterte tema og logge seg inn for å bruke digitale tjenester. Innholdet er levert av ulike aktører i helsesektoren, og det er Direktoratet for e-helse som har ansvar for drift og utvikling av nettstedet. Det er mange samarbeidspartnere som leverer innhold til portalen, her står det mer om hvem disse er, og litt om hva de ulike aktørene jobber med. Samarbeidspartnere

3 Én vei inn til sikre digitale helsetjenester
Helsenorge gir deg mulighet til å delta aktivt i beslutninger og oppfølging av egen helse, og gjør deg i stand til å være en god pårørende. Noen tjenester kan du benytte på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Helsenorge kan også benyttes på telefon og nettbrett. Helsenorge har i snitt besøk og innlogginger hver dag (ca. tall fra 2018).

4 Helsenorge Helsenorge er delt inn i to deler.
Informasjonssider, der du finner kvalitetsikret helseinformasjon om en rekke tema, og Selvbetjeningsløsninger der du har tilgang til ulike nett-tjenester.

5 Helsenorge er basert på dialog med helsetjenesten
Innbyggere Helsepersonell

6 Kvalitetssikret innhold
Her kan du finne innhold om sykdom, forebygging og rettigheter. Helsenorge har mye informasjon om mange ulike temaer.

7 Kvalitetssikret innhold
Flere temaer er det mye informasjon om. Det ligger ofte nyttige linker i sidemenyen til høyre. I hver artikkel på Helsenorge er det informasjon om hvem som har levert innholdet – dette finner du nederst i hver artikkel.

8 Tjenester I flisene på førstesiden, kan du lese mer om de ulike tjenestene som tilbys gjennom Helsenorge, samt våre siste aktuelle saker. Hvis du velger en av flisene, kan det ligge lengre artikler der som forklarer mer om tjenestene.

9 Selvbetjeningsløsningene

10 Innlogging til selvbetjeningsløsninger
Første gang du logger inn på Helsenorge, får du en del spørsmål og det hele kan virke litt vanskelig. Men, det er bare første gang du logger inn som tar litt tid. De valgene du tar om blant annet tilganger og samtykker, kan du endre senere.

11 Hvem kan logge inn på Helsenorge?
Alle som har norsk fødselsnummer eller ID-nummer kan logge inn på Helsenorge. Du må også ha elektronisk ID som vi viser på neste side. Du må være over 16 år for å kunne bruke de digitale tjenestene på Helsenorge.

12 Innlogging til selvbetjeningeløsninger
Du kan logge inn ved å velge Logg inn i toppen eller på Logg inn under tjenester. Du trenger en av disse innloggingsmulighetene dersom du vil bruke de digitale tjenestene på Helsenorge.

13 Digital bruker Når du oppretter en bruker på Helsenorge, vil du i fremtiden motta informasjon og meldinger digitalt og ikke i posten (for de tjenester som tilbys digitalt.) Det vil si at dersom en tjeneste som for eksempel timebestilling blir innført digitalt på det sykehuset du tilhører, så vil du i fremtiden få timeinnkalling på Helsenorge og ikke som vanlig post.

14 Oversikt når du er innlogget
Når du har logget inn, ser du oversikten over de tjenestene som er tilgjengelige. Dette innloggingsbildet kan være ulikt fra bruker til bruker. Det er ikke alle tjenestene du ser som er tilgjengelige for deg. Det er ulikt hvordan tjenestene er utbredt i de ulike helseregionene i Norge. Det kan du lese mer om her Helsenorge tjenester

15 Inndeling på innloggede sider
Innloggede sider er delt i tre deler: - Helsetjenester - Innhold i journaler og helseregistre - Andre tjenester utenfor Helsenorge Du kan lese mer om de ulike tjenestene ved å klikke på eller i sidebaren. Dette gjelder på alle innloggede tjenester.

16 Panel på toppen av siden
På toppen av siden kan du se om du har fått noen meldinger digitalt fra helsetjenesten og eventuelle varsler. På meldinger kan du blant annet se meldinger du har fått eller har sendt til noen i helsetjenesten, eller skrive en ny melding. Lengst bort står ditt navn. Dersom du klikker på dette, vil du få en oversikt over hvilke personer du kan se helseopplysningene til, din profil og innstillinger og når du var innlogget sist.

17 Se helseopplysningene til…
Her har du oversikten over hvilke personer du kan se helseopplysningene til. Dette kan være for eksempel barna dine eller andre som har gitt deg fullmakt til å se sine helseopplysninger. Mange har kun tilgang til å se egne helseopplysninger. Da vil det det ikke stå noen navn der.

18 Profil og innstillinger
Her har du mulighet til å se kontaktinformasjonen din, personopplysninger mv. Mange av disse opplysningene hentes fra ulike registre, som for eksempel folkeregistret og kontakt og reservasjonsregisteret. Det ligger lenker til de ulike registrere i løsningen, slik at du kan oppdatere dine opplysninger dersom du finner noe som er feil.

19 Varseloppsett og kontaktinformasjon
Her har du mulighet til å se kontaktinformasjonen din, personopplysninger og velge hvordan du vil bli varslet. Når du har samtykket til bruk av tjenestene på Helsenorge, vil du kunne motta varsler fra oss. Hvor mange og hvilke varslinger du vil motta avhenger av hvilke valg du tar om dette. Du kan selv velge hvilke kanaler du ønsker å motta varsel i.

20 Bruk av helsetjenester og ordninger
Ett av valgene i din profil er Bruk av helsetjenester og ordninger. Her får du en oversikt over dine innstillinger på din bruk av Helsenorge. Under Digitale helsetjenester på Helsenorge kan du selv styre tilgangen til tjenestene dine. Du får også en oversikt over hvilke tjenester du har tilgang til. Husk disse knappene , de gir deg alltid mer informasjon dersom du trenger det.

21 Bruk av helsetjenester og ordninger
Lenger ned på samme side finner du Andre tjenester og ordninger. Her kan du selv bestemme hvordan du vil bruke andre typer helsetjenester.

22 Deling av helseopplysninger
Under Deling av helseopplysninger kan du bestemme hvordan dine helseopplysninger skal deles for bruk i helsetjenesten. Hvis du vil endre noe, velger du Endre innstillinger.

23 Samtykke på Helsenorge steg 1
Du må samtykke til bruk av helsetjenester på Helsenorge. Det er viktig at du leser om vår behandling av Personopplysninger.

24 Samtykke på Helsenorge steg 2
Her velger du hvordan du vil bruke Helsenorge. Disse valgene må du bare gjøre første gang du er inne på Helsenorge. Du kan endre dine valg senere.

25 Samtykke på Helsenorge steg 3
Helt til slutt må du bekrefte samtykke ditt. Du vil her få informasjon om samtykket du har valgt, hva det vil bety og hvilke tjenester du vil ha tilgjengelig på Helsenorge.

26 Fullmakter og Logg over bruk
Under Fullmakter får du oversikt over hvem som har fått fullmakt av deg og hvem du eventuelt har fått fullmakt fra. Her kan du også gi ny fullmakt til en annen person. Under Logg over bruk, vises din egen bruk av tjenestene på Helsenorge. Hvis du har gitt fullmakt til at noen andre kan se dine helseopplysninger, så vises deres bruk også her.

27 Profil og innstillinger
Under Profil og innstillinger er det som vi har vist - mange valg og mye innhold. På Helsenorge kan du bruke søkefeltet for å lete etter mer informasjon om alle dine valg. Søk på Profil og instillinger.

28 Helsetjenester Når du er innlogget, har du tilgang til flere av helse-tjenestene som er digitalisert. Dersom du velger en av tjenestene, vil du få mer informasjon om hva som finnes på hver enkelt tjeneste. Noen av tjenestene som er mest brukt er oversikten over legemidler og vaksiner. Du kan også se frikort og egenandeler, bytte fastlege, opprette donorkort og søke om refusjon fra pasientreiser.

29 Helsetjenester Du kan også se hvilket innhold som er registrert på deg i journaler og helseregistre. I kjernejournal kan du også skrive om din egen helse – og legge til informasjon som du syns det er viktig at helsepersonell vet om deg. Du kan også blant annet søke om Europeisk helsetrygdkort.

30 Helsenorge – oppsummering
Husk at det er trygt for deg å bruke tjenestene på Helsenorge. Vi har forsøkt å lage løsningen så intuitiv som mulig, slik at du lett skal kunne finne frem til det du trenger. Dersom du syns det er vanskelig å finne frem selv, kan du ringe til: Veiledning Helsenorge på telefonnummer: eller sende en mail til: Husk at det ikke er alle tjenestene som er tilgjengelig for alle. Les mer her om hvilke tjenester som er tilgjengelige: Tjenester på Helsenorge Helsenorge er også på Facebook. Du kan like oss der – da får du tilgang til nyheter om Helsenorge og du kan stille spørsmål til oss. Lykke til med å få oversikten over din egen helse på nett.

31 Aktuelle filmer som kan brukes i tillegg til presentasjonen
Instruksjon til pasientjournal på nett: (kun for de som har vært på sykehus i Helse Nord og Helse Vest) Filmen om Christian - hjemmetjenester på nett: Om e-resept – hvordan fungerer det? Hvordan logge seg inn på Helsenorge: Bestill time hos fastlegen (kun for pasienter som har fastleger som bruker Digital dialog fastlege): kontakte fastlegen på Helsenorge (kun for pasienter som har fastleger som bruker Digital dialog fastlege): Til helsepersonell: Lær deg mer om kjernejournal på to minutter! Vi viser deg kjernejournalen din på under 2 minutter Kjernejournal kan redde liv: (reklamefilm) Nå kan du bestille medisiner på nett:


Laste ned ppt "Enkel brukerveiledning"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google