Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Finn bitene som mangler

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Finn bitene som mangler"— Utskrift av presentasjonen:

1 Finn bitene som mangler
Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett

2 Om utfordringene Hvem klarer raskest å finne svaret på utfordringene?
Hvem klarer å lage et søk som gjør at den siden man er på jakt etter i utfordringen kommer så høyt som mulig i treffene? Hvem klarer å lage et søk som inneholder færrest mulig opplysninger og likevel finne svaret?

3 Utfordring 1 Hvor mye er 100 norske kroner i euro i dag?
Bruk direkte konvertering i søkefelt (100 NOK til euro eller 100 NOK to euro)

4 Utfordring 2 En kjent roman handler om en gris som heter Napoleon. Napoleon er kjent for utsagnet om at alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre. Hvilken bok er dette og hvor kan man få kjøpt den – og hvem finner den billigste utgaven? Nøkkelord her er frasen «alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre» - dette alene bør få fram at boka er Animal Farm. Deretter må man sette sammen søk som «Animal farm» + bok + kjøp (bok brukes her fordi den også kan kjøpes som film). Legg merke til at øverst i søk kommer betalte plasseringer – finner man boka med en gang der? Hvor den billigste utgaven kan kjøpes har jeg ikke fasitsvar på, men på amazon vil man ofte kunne kjøpe brukte bøker – så det kan være et «råtips»

5 Utfordring 3 Du skal sammenligne barnedødelighet i Norge med India. Hvordan vil du sette sammen søket for å finne en god norsk side hvor du kan finne slik statistikk? Her er faktisk statistikk et godt nøkkelord i tillegg til Norge og India og barnedødelighet. Nettsiden jeg har tenkt på her er globalis.no – en nettside med mye informasjon om mange land og hvor man kan få fram mye sammenlignbar statistikk. En god ressurs for skolen.

6 Utfordring 4 Lyden av Norge har du sikkert hørt om, men hvem klarer å finne lyden av vann som drypper? Det skal være en fil man kan laste ned. Hint: det kan være du må søke på engelsk. Dette er en liten nøtt. Først og fremst bør man avgrense søket til filtyper som har med lyd å gjøre, vanligvis wav eller mp3. Det er ikke mye å finne på norsk, så en engelsk oversettelse må til. Et søk som file:wav or mp3 «water dripping» gir flere muligheter for å finne fil som kan lastes ned.

7 Utfordring 5 Har skolen en hjemmeside? Finn ut hvilke andre nettsider som evt lenker til skolens side. Dersom skolen ikke har hjemmeside så bruk for eksempel nettsiden som eksempel, eller bruk din egen hjemmeside Sjekk at noen av sidene du får fram i søk faktisk lenker til nettstedet Her må man bruke link:nettside som søk, for eksempel link:iktsenteret.no for å få svaret. Har skolen en nettadresse som vil søket være link:kaupanger.skule.no


Laste ned ppt "Finn bitene som mangler"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google