Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Å skrive en god innledning

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Å skrive en god innledning"— Utskrift av presentasjonen:

1 Å skrive en god innledning

2 Ulike startsetninger Henrik og Simon gikk til skolen
«Bare hopp», skrek Lars Det var en varm sommerdag Bomben eksploderte nøyaktig klokka tolv De fleste tror at spøkelser ikke finnes En dag da Liv var på vei til butikken Har du noen ganger lurt på hvordan det føles når fallskjermen ikke åpner seg? Skriket boret seg gjennom natten Hvilke av setningene likte du best og hvorfor? Diskuter med en medelev.

3 Gode innledninger Fanger oppmerksomheten din
Gir deg lyst til å lese videre

4 Fire ulike typer innledninger
In medias res (rett inn i handlingen) Motsetninger Uventede og rare hendelser Stille leseren et spørsmål

5 Oppgave: Skriv din egen innledning av denne typen
In medias res Plutselig hørte jeg et skingrende skrik. Jeg spratt opp. Jeg sto helt stille. Alt var stille. Der hørte vi det igjen! Nærmere oss denne gangen. Eksplosjonen gjorde slutt på det livet jeg hadde satt så altfor lite pris på. Jeg kjente jord og leire regne over meg, og når alt stilnet,kjente jeg at jeg var delvis begravd og kunne nesten ikke røre meg. Jeg slapp kanna merket “eksplosjonsfare” og verden stoppet opp. Jeg kunne sverge på at minutter passerte fra kanna forlot fingrene mine til den smalt i bakken med forferdelige konsekvenser. Jeg ramlet, og rullet nedover mot klippekanten. Jeg drakk innholdet I flasken, og . Oppgave: Skriv din egen innledning av denne typen

6 Motsetning Noen dager elsket jeg Anne, mens andre hatet jeg henne.
Jeg var kald som is, mens kinnene mine brant som ild. Oppgave: Bruk disse motsetningene eller andre, og skriv din egen innledning. varm / kald elske / hate ung / gammel fredfull / redd liten / stor

7 Uventede eller rare hendelser
Jeg dro meg selv opp etter ansiktet med den ene armen da klokka ringte, den andre armen fant jeg igjen under senga. Jeg visste ikke at jeg kunne puste under vann før jeg ramlet uti på dypet, og ble sittende glad og fornøyd på bunnen! Oppgave: Skriv en innledning der du blir en del av en uventet eller rar hendelse.

8 Still leseren et spørsmål
Har du noen gang lurt på hvorfor ting bare skjer? Er det noen eller noe som bruker oss mennesker som leketøy? Vel, la med fortelle deg hva som skjer og hvorfor.. Oppgave: Hva har du akkurat oppdaget som du synes andre burde vite om, eller være nysgjerrige på. Skriv noen setninger og prøv å fange leseren.

9 Oppgave: hvilke teknikker har du nå lært for å skrive en god innledning? Diskuter med en eller flere medelever


Laste ned ppt "Å skrive en god innledning"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google