Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kurs for kulturvertene

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kurs for kulturvertene"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kurs for kulturvertene
Levre skole

2 Program for kurset Spise pizza og snakke litt om hva vi i dag skal gjøre Vite hvilke oppgaver en kulturvert skal ha Taleteknikk Hjemmesiden - kulturelle skolesekken. Finne fakta om neste forestilling. Hvordan informere skolen om forestillinger som kommer Samarbeid med kunstnere

3 Oppgaver til kulturvertene
Arrangere/hjelpe til med fellesamlinger på skolen Lage program Gjøre salen/scenen klart til å ta imot publikum Ta imot gjester og vise dem hvor de skal sitte. Ønske velkommen og være konferansierer Takke skuespillere og få publikum ut av salen på en god måte.

4 Oppgaver til kulturvertene
2. Informere klasser: Finne fakta om det dere skal si noe om Skrive ned det dere skal si – dato og klokkeslett, hvem som kommer og kort hva de skal oppleve Øve på det dere skal si til klassene Avtal med kontaktlærere om når dere kan komme på besøk Besøke klassene for å si informasjonen.

5 Oppgaver til kulturvertene
3. Være hele tiden oppdatert om forestillinger/utstillinger som kommer til skolen. (vite hvem som kommer og når) 4. Samarbeide med kunstnere som kommer: Lese om forestillingen i god tid Ringe kunstnerne før de kommer Hjelpe dem når de er her (bære utstyr) Servere mat og drikke

6 Taleteknikk Finn ut hva du skal si noe om
Skriv kort hva du skal si i en tale Lag dette på små huskelapper eller skriv ned stikkord Øv godt på det du skal si. Fint om du kan det utenat. Du må snakke høyt, i et passende tempo og tydelig. Se opp fra manus og se på dem du prater til. Bytt på hvem du ser på.

7 Hjemmesiden Den kulturelle skolesekken har egen hjemmeside: Klikk deg inn i rett kommune. Klikk på Finn skole og produksjon og velg din skole. Der får du vite når forestillinger kommer og du finner informasjon om forestillingene.

8 Freaky Otto

9 Øvelser Øvelse 1: Du skal holde en ”tale” til klasser om
forestillingen Freaky Otto. 1. Finn informasjon på hjemmesiden. 2. Når kommer de hit? 3. Skriv kort ned hva dere vil fortelle til klassene om forestillingen. 4. Øv på det dere skal si. 5. Om 15 minutter skal dere holde talen for oss.

10 Telefonsamtale med kunstnere
Før kunstnere kommer til skolen skal kulturvertene ringe til dem. Dere må lage spørsmål og ha noen spørsmål på lur. Dette kan være lurt å prate med dem om: Når på dagen kommer dere? Vet dere veien til Levre skole? Hva slags rom vil dere ha forestillingen i? Hva ønsker dere at vi skal hjelpe dere med? Hva kan være lurt å si til klassene? Ønsker dere at vi skal gi dere noe mat og drikke?

11 Øvelse 2 Finn telefonnummeret?
Dere skal ringe til kunstnerene som kommer med forestillingen Freaky Otto. Finn telefonnummeret? Skriv ned minimum 6 spørsmål som dere kan stille til dem. Dere må ha noen spørsmål på lur i tilfelle de svarer annerledes enn dere trodde. Skriv ned slike spørsmål. Øv med hverandre på å ha telefonsamtalen. Etter ca 15 minutter skal du ha telefon samtalen med en av dine lærere. En av dere skal i neste uke gjennomføre samtalen med en av kunstnerne.


Laste ned ppt "Kurs for kulturvertene"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google