OSA avtalens bestemmelser om Flerbruksfartøy

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tariffavtale – vi? Informasjon til medlemmer i barnehager som ikke har tariffavtale Utdanningsforbundet februar 2011.
Advertisements

Kurs for tillitsvalgte innen HRR – om ”litt av hvert”
bortsetting av arbeid og innleie av arbeidstakere
Advokat Tonje Urdal Sand
Overtid Merarbeid Forskjøven arbeidstid Hva sier lov- og avtaleverk ?
Ferieloven Turid Hatland.
Nye krav til oppfølging av sykmeldte fra 1.mars 2007
Arbeid for bedre arbeidsordning ved Borregaard.
Nytt regelverk for innleie - og kampen for et seriøst arbeidsliv
Arbeidsrettens dom av & Arbeidsrettens dom av
Velkommen til Fagforbundet og F E R I E
Overtidsgodtgjøring - ulempetillegg – kompensasjon på reiser
Nye regler om ukentlig arbeidstid for tredelt turnusarbeid
Arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser
Arbeid og fritid i helge- og høytidsdager
ARBEIDSMILJØLOVEN Målsetting Internkontroll Arbeidstid
Hva gjør de tillitsvalgte?
Informasjon desember 2008 Forskrift om delvis allmenngjøring av Verkstedsoverenskomsten for skips- og verftsindustrien i Norge Fastsatt av Tariffnemnda.
§ 8-1. Hva som kan deles ut som utbytte

For Energibedriftene Rådgiver Bjørg Wølneberg
NSF og tillitsvalgtes rolle
RETTIGHETER OG PLIKTER - ansettelsesforhold i Bærum kommune
1 Rammer for petroleumstilsynet sin oppfølging av dykkevirksomheten.
Lokale lønnsforhandlinger Hva er nytt etter tariffoppgjøret? Klubbinitiativet 21/5.
Arbeidstid,Skift- og Garantibestemmelser
Nye regler for lengden av overtidsarbeid.
Viktige lover og regler
Velkommen til Allmøte!.
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid
Endringer i Hovedtariffavtalen Regionale kurs 2012.
TILskudd ikke-kommunale barnehager i Fauske kommune
1) Saksbehandling knyttet til kvalifikasjonene til bemanning på Transocean Leader 25/ I elektronisk post fra Norsk Sjøoffisersforbund/DSO til Petroleumstilsynet.
Egne ansatte eller innleie?
Driftsinnskrenkning og omorganisering Saksbehandling og vurderinger
Midlertidige ansettelser i usikre tider
Ferie Ferieloven skal sikre at arbeidstakere årlig får feriefritid og feriepenger.
Kunnskap gir vekst Hvilke rettigheter og muligheter har ansatte i følge HA og HTA ved ønske om kompetanseheving – og/eller endring av kompetanse
VEFSN KOMMUNE § 41Dekning av utgifter og økonomisk tap. § Den som har et kommunalt eller fylkeskommunalt tillitsverv, har krav på skyss-, kost-
OSA saker og utfordringer
Særavtalen – situasjonen etter 1. august 2007 – Fagpolitiske foreninger kunnskap gir vekst
© Telemarksforsking telemarksforsking.no Likeverdig behandling av barnehager i forhold til offentlig tilskudd Trond Erik Lunder Seminar for Fylkesmennene.
Bernt Kristian Berntsen Personal- og organisasjonssjef
Resultat: Det iverksettes sentrale tiltak med virkning fra : – generelle tillegg – økte minstelønnssatser Det er ikke avsatt økonomiske midler.
Forskriften har regler om
Avvik fra arbeidstidsbestemmelsene
FLEKSITIDSORDNING hos
Endringer i arbeidsmiljøloven Midlertidig ansettelse Arbeidstid Utarbeidet av Norsk Sykepleierforbund.
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid modul 2 PBL
Drøftinger/Forhandlinger og Styringsrett/Uenighet Bergenskurset – ATG – September 2011 Asle Flatøy Utdanningsforbundet Bergen.
Ferielovens bestemmelser
Endringer i arbeidsmiljøloven Arbeidstid Midlertidig ansettelse.
Innhold og mulig praktisering til beste for både skolen og ansatte
T E M A 01/05TURNUSPLANLEGGING T I L L I T S V A L G T S K O L E R I N G Turnusplan   En systematisk, rullerende tjenesteplan for ansatte i turnusarbeid.
Tannlegevakten i Bergen NTFs tariffkonferanse 11. og 12. mars 2009.
1: SGS SGS 1010 Særavtale som gjelder turer og lignende og bemanna leirskole. Turer: max 9 timer per dag, 37,5 t uka. Overtid utover dette. Tid.
Omtanke solidaritet samhold Oslo 1 HTV – Samling 25. februar 14 Endringer i Arbeidsmiljøloven Vikar (Innleie) Og Midlertidig/Deltids ansettelser.
Arbeidstidsordninger Fagforbundets politikk 24.februar 2015 Jorunn Iversen Bente Stokker Knutsen.
ForfatterProsjektittel FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon Økt operativ evne.
INNLEIE OG BRUK AV VIKARBYRÅ Lover og avtaleverk Arbeidsgivers og tillitsvalgtes roller og plikter.
Kjøre og hviletidsbestemmelser
Tema TV’s rolle i turnusarbeid/ NSF politikk Litt om fleksibel arbeidstid Litt om turnusavtaler Helg- og høytidsturnus.
Lover og avtaler i arbeidslivet 1. Arbeidsmiljøloven 2.
Særskilte tariffbestemmelser i KS for undervisningspersonalet i voksenopplæringen Voksenopplæring.
SKIFT/TURNUS ENDRINGER KS SPEKTER
TARIFF 2010 SPEKTER. Generelt Det gis et generelt tillegg på kr per år. Arbeidstakere i stillingsgruppe 5 gis et generelt tillegg på kr
Hva er IA-avtalen? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
Hva er feriepenger og hva er inntrekk ferie?
Offentlige anskaffelser Kunngjøring og frister
Utskrift av presentasjonen:

OSA avtalens bestemmelser om Flerbruksfartøy 26.10-02.11.2013

OSA 3.4.4 For modul-, rør-, kabel- og konstruksjonspersonell etter pkt. 3.13.1 gjelder at ved tjeneste på fartøy som ikke er underlagt Forskrift om arbeidervern og arbeidsmiljø i petroleumsvirksomheten, skal arbeidstidsordningene kunne være lik de som gjelder for det øvrige mannskapet om bord, jfr. dog pkt. 3.10.3. Arbeidstidens lengde skal dog ikke overstige det som gjelder etter Norges Rederiforbunds avtaler for offshore servicefartøyer. Dersom bestemmelsene etter det foranstående medfører gjennomsnittlig lengre årlig arbeidstid enn fastsatt i denne avtale (herunder nedtrappingsplanen i pkt. 3.13.1), skal det gis et forholdsmessig tillegg i lønnen. OSA 3.4.4 viser til at for angitt personell skal de når de går skift om bord ha et tillegg i lønn hvis de arbeider utover 1582 timer. Slikt tillegg er på timelønn ,ikke overtid med i dette. 3.11.1 viser til hvilke stillinger det er snakk om. Den viser og til at arbidstidsordningene skal være de samme ! NB dette betyr etter mitt syn skift !!

OSA 3.10.3 For modul-, rør-, kabel- og konstruksjonspersonell etter pkt. 3.13.1 gjelder at ved tjeneste på fartøy som ikke er underlagt Forskrift om arbeidervern og arbeidsmiljø i petroleumsvirksomheten, skal normal oppholdsperiode være lik den som gjelder for det øvrige mannskapet om bord. Den skal dog ikke overstige det som gjelder etter Norges Rederiforbunds avtaler for offshore servicefartøyer og ikke ut over fire uker. Det skal så langt som mulig søkes å legge til rette for at oppholdsperioden ikke overstiger tre uker. OSA 3.10.3 Regulerer oppholdsperiodens lengde før eventuell overtid inntrer. Referansen til 3.11.1 vider til hvilke stillinger det er snakk om som kan gå like skiftordninger som mannskapet forøvrig.

OSA 2.3.2 Avtalen gjelder ikke for utenlandsk modul-, rør-, kabel- og konstruksjonspersonell etter pkt. 3.13.1 når: a) fartøyet ikke er underlagt forskrift om arbeidervern og arbeidsmiljø i petroleumsvirksomheten, b) bedriften er bundet av godkjent avtale med ITF for alle offshore servicebedrift-fartøyer som driver aktivitet i Nordvest-Europa med slikt personell, og c) den andelen personell som omfattes av denne avtalen eller har tilsvarende ytelser, jfr. pkt. 2.3.1, overstiger 50 % av antall ansatte i denne gruppen på det enkelte fartøy.   Protokolltilførsel: For selskap med flere fartøy på norsk sokkel kan andelen på 50 % beregnes samlet på fartøyene inklusiv FU personell, Dykkepersonell og Surveypersonell. Inntil videre gjelder ikke avtalen for Rørleggingslektere (Lay Barges) og store spesialiserte kranlektere/fartøy med ITF avtale. Også i andre tilfeller kan Norsk olje og gass og Industri Energi bli enige om å unnta ansatte innen modul-, rør-, kabel- og konstruksjon fra avtalen. OSA 2.3.2 viser at avtalen ikke får anvendelse hvis visse kriterier er oppfylt !

Offshoreservicefartøy avtalen OSFA § 2.1 Tjenestetid- ferie/fritid. Denne avtale er basert på at 6 måneder av tjenestetiden pr. år skal være om bord og at 6 månender skal avspasseres som ferie/fritid i land. Avspaseringsperioden ( 6 måneder pr år ) inkluderer den lov og avtalebestemte ferie. Det kan mellom besetningen eller den enkelte og rederiet avtales korte eller lengre tjenestetid pr år enn 6 måneder. På kranskip kan 4 uker av tjenestetiden pr. år nyttes på rederiets kontor eller til opplæring eller annen tjeneste i land.

Offshoreservicefartøy avtalen 2.2 Turnusplan I samråd med den tillitsvalgte ,eller besetningen der slik ikke finnes ,på det enkelte skip eller grupper av slike skip skal det settes opp en turnusplan over tjenestetid om bord og ferie/fritid i land. Tjenestetiden om bord skal ikke være kortere enn 2 uker og ikke lengre enn 5 uker når skipet er beskjeftiget i europeiske farvann nord av Brest. I Middelhavet skal tjenesteperioden ikke være lengre enn 8 uker ( 6 uker i tiden 1. oktober – 1. april ). For surveyskip, taubåter, anchorhandling og andre skip som normalt ikke anløper havn i tjenesteperioden ,skal tjenesteperioden ikke være lengre enn 4 uker.

OFSA 2.2 forts. I andre farvann skal tjenestetiden ikke være lengre enn 12 uker. For skip som normalt ikke anløper havn i tjenestetiden skal tjenestetiden ikke være lengre enn 8 uker. Rederiet kan avtale med besetningen på fartøy som skifter farvann gjennom året en fast rotasjonsordning «world wide». Ved varig endring av turnusplanen, skal en slik endring drøftes med tillitsvalgt/ besetningen senest innen 50 % av angjeldende tur er avviklet. En slik varig endring innen tidsfristen vil ikke gi rett til kompensasjon som for avvik av turnus jf pkt 2.4 eller tilsvarende. De som er hjemme får minusdager i fritidsregnskapet og disse behandles etter reglene i henhold til overenskomstens vedlegg 1.

OFSA Arbeidstidsbestemmelser 6.1.1 Offshore servicefartøy. Arbeidstiden skal legges opp til at arbeids og hvilebestemmelsene overholdes jfr. Forskrift ( 2006-06-26-705 ) til skipsikkerhetsloven vedrørende arbeidstid og hviletid på norske passasjer og lasteskip mm. (her fork Hviletidsforskriften ). Arbeidstiden er 12 timer i døgnet, i sjøen og i havn. Arbeidstiden på søndager i havn kan, i tillegg til det arbeid som er nevnt i Hviletidsforskriftens § 6 om sikkerhetstjeneste, bare benyttes til slikt arbeid som er påkrevet for at skipet til enhver tid skal være operativt, samt arbeid i forbindelse med forhaling. Skipet anses å være i havn selv om det foretas forhaling innen samme havneområde.

OSFA Beregning av tjenestetid- arbeid i hjemreisedøgn. Utreisetid til skipet regnes som tjenestetid om bord. Hjemreise regnes som ferie/fritid i land. Hvis avløsning skjer med skip begynner fritiden ved ankomst havn. Arbeid i hjemreisedøgn godskrives med 2/12 fridag pr. time. Denne godtgjørelsen skal utbetales ved første lønnsavregning. Ved syd av Brest er det i tillegg avtalt 1/30 dels månedslønn for reisedager på utreise og hjemreisen.

Hviletidsforskriften üêØȻȻêتœªŽœ€œr`rGœr`r`r0h_yˆh_yˆ6B*CJOJQJaJmHphsH#hÍehÍe6CJOJQJmHsHh_yˆCJOJQJmHsHh‘\ÏCJOJQJmHsHh¯$ÁCJOJQJmHsHh[u CJOJQJmHsH h³p^h‘\ÏCJOJQJmHsHh¯$Á5OJQJmHsH­h³p^h‘\Ï5OJQJmHsH#h³p^h‘\Ï5CJOJQJmHsH#h³p^h‘\Ï5CJOJQJmHsHh‘\Ï:;<= _ Whatta fu..! Egentlig ikke noe spesielt der

Utfordringer ! SAFE sine husavtaler b.la i Deepocean og Subsea 7 har 21 dagers oppholdstid uten overtid for personell innen ROV Konkurransevridning