MIN Praksis: SON Senteret Kristiansand

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnas Stasjon – et nettverkstiltak
Advertisements

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Vi støtter nå 28 prosjekt i 6 land.  Colombia 11 prosjekt  Kongo 6 prosjekt  Sentral Asia 3 prosjekt  Kina 3 prosjekt  Polen 3 prosjekt  Romania.
Fader Thomas - -Og de gode hjelperne. Det vil si St. Paul skole. Dere hjelper fader Thomas med nødsarbeid i India.
MARBORG Brukerorganisasjon for LARiNord Stiftet 1. juni 2004
HVORFOR ER VI HER? Fortid – Nåtid - Fremtid
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
De dårige følelsene. Veiene ut..
Fra ord til liv Mars 2011.
Halsa Interkommunale Psykiatriske Senter
Kilde: Statistisches Bundesamt (2010) Statistisk Sentralbyrå.
Eldsterådets visjonstenkning for Kristiansand Frikirke
Bra mat kurs Lillehammer Bra mat kurs Erfaringer fra Modum kommune.
VERDIGHETSPRINSIPPER
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Diakonhjemmet Sykehus
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
Etter jobb på fredag var jeg ganske trøtt…
7.-8. nov. Velkommen til Forum Nordlandsløftet. Forum Nordlandsløftet7.-8. nov. Om deltakerne/ gruppene Om programmet.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Nettjenesten sidetmedord.no  Oppstart 15. november 2006  Over 3000 meldinger er besvart  Ca % av innskriverne er menn, resten er kvinner.
RESSURSTJENESTEN.
Det gode Det rette Det rettferdige
Comfort Hotel TRONDHEIM.  Billed av High Tech = Ntnu.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
God morgen.
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
Rehabilitering innen psykisk helsevern Midt-Norge Brukerkonferansen november 2013 Laila H. Langerud.
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
Sør-Afrika KFUM Tensing
”Det som ikke skulle skje” presentasjon av et anti-nasketiltak
Kompetente barn og unge - Verdier og kompetanse -
”Med hodet over vannet…”
Boligbrua og værestedet Stovner
Venn kommer av norrønt: Vinr
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Trosopplæring for alle uansett funksjonsnivå
Min Hobby … … KLATRING!.
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Hei, æ heite Hilde Nicolaisen og e prosjektleder for Cannabisprosjektet i Tromsø.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
De usynlige Hva vet vi om situasjonen i Oslo i dag? Noen inntrykk fra Kirkens Bymisjons virksomheter Sturla J. Stålsett Generalsekretær.
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Strategi for NRK Norges viktigste kilde til ny forståelse og felles opplevelser.
”Brukermedvirkning for mennesker med begrenset samtykkekompetanse”.
Oppfølgende tjeneste i bydel Gamle Oslo
Oppfølging i bolig- nye grep i bydel Stovner
Arendal kommune mottar den nasjonale innovasjonsprisen 2014 Med hjerte for Arendal ett av prosjektene.
HOLDNINGER OG HANDLINGER
Talenter for fremtida, Midt Telemark
Miljøfyrtårn i Troms fylkeskommune Kjetil Kleveland, 30.oktober 2014.
Om kurset Norges Fotballforbund |  Ungdomsfotballkvelden er et kveldskurs på 4 undervisningstimer – med både teori og praksis.
Sosial innsats på Antsirabe - Madagaskar SANDEFJORD MENIGHET MISJONSPROSJEKT Ved å gi til dette prosjektet bidrar du til at de aller fattigste får en bedre.
Seksuelle SMiso Rogaland.
Huset i Larvik 9 september 1995 Bente Eng.
av Rune Thodesen rektor Elihu Kristne Grunnskole
Serviceeklæring til pårørende i poliklinikken ved Kløveråsen Fjernundervisning i alderspsykiatri 31.januar 2006 Liv Herder spesialsykepleier Kløveråsen,
Bli møtt med verdighet og respekt Bli forstått og verdsatt som medmenneske Ikke bli møtt med fordommer og stigmatisering Bli sett på som medspiller og.
(Video – presentasjon)
PSYKISK HELSEARBEID OG RUSOMSORG SØVNKURS
MARS MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG
MARS I Mars starter vi opp med forberedelser til påske. Vi skal ha forming hver mandag og skal da lage påskepynt. Vi skal også snakke litt om hvorfor.
Hva har vi gjort i September?
Kapittel 1 SAMSPILL.
Idrettsskolen på Kjenn skole, Lørenskog
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Utskrift av presentasjonen:

MIN Praksis: SON Senteret Kristiansand «Sammen om nøden»

«Festningsgate 6»

Mål for hospitering Observere diakoni i praksis hvordan diakonalt arbeid kan drives Om det finnes rollemodeller som er tydelige på sin diakonale identitet? Besvare følgende spørsmål Hvilket diakonalt uttrykk har praksisstedet? Hvordan kan diakonale verdier kan integreres i framtidig sykepleiepraksis? Hvilken form for diakoni møter jeg i praksis? Hva er praksisstedets verdigrunnlag?

Lokalene til SoN

Litt historie… Gateprest Olaf Lande jobbet på gata med oppsøkende virksomhet i Kristiansand. Etter en tid tok han kontakt med de lokale avholdsorganisasjonene og menighetene for å starte et lavterskeltilbud til rusmisbrukerne i byen, som sårt trengte et tilbud som tak over hodet, varm mat og noen å snakke med. Senteret startet opp den 1. november 2002. Nå har SoN faste åpningstider fem dager i uka, og hver dag er det 60-100 brukere innom senteret.

Litt om prosjektet… SoN prosjektet er et lavterskel tilbud for rusmisbrukere. Drives av prosjektleder og gateprest Olaf Lande, i samarbeid med menigheter lokalt, og IOGT. Finansieres ved hjelp av kommunal støtte, gaver, og økonomisk støtte fra næringslivet. Store nasjonale produsenter støtter prosjektet med mat (overskuddsvarer). LAVTERSKEL TILBUD INNEBÆRER: Direkte hjelp uten henvisning, venting og lang saksbehandlingstid Gatenærhet Forutsigbarhet Ubyråkratisk og fleksibelt Kan oppsøkes av brukere uten betalingsevne Tilgjengelig for alle Kan tilby tidlige og adekvate tilbud, og være en «los» videre i systemet Høy grad av bruker involvering og aksept for brukerens ønsker og behov

Frivillige SoN er helt avhengige av den innsatsen frivillige gjør, de har i dag 35 frivillige som utfører alle praktiske gjøremål på senteret.

Matlager og innholdet i en «matpose»

«Det Nasjonale tilbudet»

Hva vil det si å være «Sammen om nøden» ? SoN ønsker å hjelpe og gi nye muligheter til mennesker som sliter hardt med en hverdag preget av fattigdom, psykiske problemer og ulike former for rusmisbruk De er opptatt av at alle skal møtes med respekt og verdighet I tillegg til et godt måltid, utdeling av matvarer og en koselig prat er de opptatt av at brukerne skal bli motivert til å «ville» noe mer Derfor tilbyr SoN lavterskel helsehjelp, psykiatrisk assistanse, oppfølging i forhold til hjelpeapparatet, trening i «hverdagsmestring», og til å kunne utvikle sine kreative sider og interesser

En uke på SoN…… Åpent hver dag fra 12-15 Mandag, onsdag og Torsdag: Varm mat Smørbrød Kaker Kaffe, te og saft Utdeling av matposer Lån av telefon Individuelle samtaler Brukt tøy Dataopplæring Tirsdager er det Aktivitetsdag med lett servering og ulike aktiviteter (maling, strikking, bingo). Fredager er det Helse og Velvære dag, og det kommer hudpleier, hårpleie, ut-på-tur, akupunktør, fotpleier. Disse to dagene er to individuelle prosjekter: «et steg videre» og «Helse og velvære dag»

Alt er gratis

«Helse og velvære» prosjektet

NADA akupunktur

En av de Frivillige som tester NADA

«Helse og velvære rom» og fast gjest som er innom SoN nesten hver dag

SoNs verdigrunnlag De ønsker å ta vare på hele mennesket og viser fra et kristent ståpunkt; Guds kjærlighet på en praktisk måte Det er ikke fokus på diakoni i det direkte arbeidet og kontakten med rusmisbrukerne De ønsker å møte den enkelte med omsorg og respekt ut i fra deres eget ståsted Min oppfatning: etter en samtale med gatepresten, driver ikke SoN med diakonalt arbeid, men verdiene er høyt vektlagt, og er verdier i den norske befolkningen på bakgrunn av kristen tradisjon. Jeg erfarer at det er en barmhjertighets diakoni, nettopp fordi SoN formidler gode verdier igjennom praktisk arbeid for mennesker som trenger oss.

Diakonalt utrykk

Fortsettelse…. Jeg erfarer at det symboliserer et diakonalt utrykk ved at det er plassert et bilde med kristent budskap sentralt i rommet, og at prosjektet drives av en gateprest, samt at det står menigheter bak driften av prosjektet. Samtidig som diakonale verdier er høyt verdsatt, men disse verdiene er ikke nødvendigvis forankret i kristendommen for alle, men er like viktige.

Definisjon på Diakoni «Diakoni er kristen nestekjærlighet i praksis»

Diakonale verdier i fremtidig praksis Som fremtidig sykepleier innebærer det, slik jeg ser det : Å være et medmenneske Respekt Verdighet Omsorg for de syke og utstøtte, for eksempel rusmisbrukere God kvalitet på sykepleieutførelsen Sørge for rettferdigfordeling av goder

Mine erfaringer fra praksis Utelukkende gode erfaringer i møte med prosjektleder, rusmisbrukere og frivillige Inspirende prosjekt Verdsatt av brukerne Verdsatt av de frivillige Hjerterom og varme Oppfyller visjonene om å være «et lavterskel tilbud» Tillit og likeverdighet mellom rusmisbrukere og frivillige Gode holdninger om å hjelpe mennesker i nød, som jeg vil ta med meg videre i min sykepleiepraksis De frivillige ser mennesket bak rusen, og rusen får de ha i fred.

Kilder http://www.sammenomnoden.no/ www.iogt.no

Takk for meg