PLANNETTVERKSMØTE SANDNESSJØEN 30.APR. 2019

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kommunens rolle som samfunnsutvikler er under endring
Advertisements

Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Øvre Sund bru åpner i 2011, vurdering av bruk av gamle bybru pågår nå Tiltaksplan for handel og næringsliv i Drammen sentrum.
Strategisk næringsplan Planrullering 2014
Den ideelle kommunesammenslåing
Oppfølging av NTP og forvaltningsreformnen 29.oktober 2009 Bjørn H. Kavli.
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Status handlingsplan for Drammen sentrum
1 Etablering av Regional kompetansetjeneste Rehabilitering (RKR) Kirsten Sæther.
Fylkesmannens Plankonferanse 2013 Fellesuttalelse fra Ordførermøtet på Helgeland 18. oktober 2013 Besøksadresse: Strandgata 52 | Rådhuset, 8800 Sandnessjøen.
Fylkeskommunal boligpolitikk?
1. Gran kommune – planstatus:  Kommuneplanens samfunnsdel: – vedtatt i 1989 – vedtatt i 1998 – vedtatt i 2007  Kommuneplanmelding: – vedtatt i 2008.
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
Troms fylkeskommune - områderettet satsing Arktisk landbruk
Kystprogram Hemne – Frøya – Hitra – Ørland – Bjugn – Rissa – Åfjord – Roan Glitrende kystperler på en snor Prosjektplan for perioden november 07 - juni.
12-kommunesamarbeidett i Vestfold Strategisk plan
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Buskerudbyen: Regionalt samarbeid om bærekraftig areal- og transportpolitikk.
Klima- og bærekraftstrategier i DK Status Framtidens Byer – 4 departementer, 13 bykommuner – intensjonavtale : Areal og transport Stasjonær energi.
Øvre Sund bru åpner i 2011, vurdering av bruk av gamle bybru pågår nå Tiltaksplan for handel og servicenæringen i Drammen sentrum.
TEMA Delegering av myndighet/subdelegering samt kommunelovens bestemmelser om utvidet myndighet i hastesaker. Kjetil Ollestad – Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.
FOLKEHELSE OG PLAN FOLKEHELSEPARTNERSKAPET TRYSIL 12. OG 13. FEBRUAR 2009.
Regional transportplan Agder
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Prosjektområde Ytre Oslofjord Kjell Løkke Leder i Styringsgruppen.
Vi skal bygge videre på det vi har!
Aktørenes roller i planprosessene
Utredning kommunesammenslåing 2014
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
Evaluering av rådmannen ved Finn Christian Brevig
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Kommunereform - hva skjer?
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
Kommuneplanlegging Lokale utfordringer sett fra regionalt ståsted Dato 11.juni 2012 Foto: Peter Hamlin.
Foto: Bjørn Erik Olsen Kommunal planstrategi Tim Chr. Tomkins-Moseng Dato Plannettverk Salten.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
Dialogmøte vedrørende utredning skolestruktur Skarnsundet Redigert
Forhandlingsutvalgenes utredningsarbeid for mulig sammenslåing av fem kommuner i Indre Østfold Fellesmøte med referansegruppene Tirsdag 1. september 2015.
Kommunal planstrategi Folkevalgtopplæring Sigdal Kommune Tyrifjord Hotell
Foto: Bjørn Erik Olsen Dialogmøte planlegging Greta Johansen 21.April 2014.
Velkommen KVU E6 Fauske – Mørsvikbotn 4.juni 2014 Konseptvalgutredning KVU E6 Fauske - Mørsvikbotn - Faglig utredning - Politisk beslutningsgrunnlag Strategisjef.
Cittaslowrådet Hvordan arbeide for å få energi og effekt ut av Levanger som Cittaslow? Levanger er en flott plass å bo – utrolig vakker også,
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Kommunal planstrategi
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Kommunal planlegging.
kommuneplanens areal- og samfunnsdel
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Hovedmodeller for organisering og styring av kommuner
Tips, råd og verktøy til kommunenes planstrategier
Byutredningen - hvem, hva, hvorfor
Prosjekt: Strategi KIL Prosjekteier: Jon Erik Ofstad
Brukermedvirkning i helseforskning
FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER
SAS Den første sammenslåingen
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Internkontroll Pilotnettverk
Lærerik bruk av læringsteknologi «Skoleår»
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Jevnaker kommune, May-Britt Nordli
Bred eller smal – rund eller spiss og klar?
Regional plan for internasjonalisering i Nordland
Møte i RBU : Sak 64/09 Status og gjennomgang av styresaker
Utviklingsprogram for byregioner
Budsjett 2014 Økonomiplan Kommunestyret 23. Oktober 2013
Planarbeid Tim Christian Tomkins-Moseng
Rullering av Regional transportplan
Kompetansestrategi Agder 2030
Utskrift av presentasjonen:

PLANNETTVERKSMØTE SANDNESSJØEN 30.APR. 2019 Regionsenteret Sandnessjøen – Nye muligheter Besøksadresse: Strandgata 52 | Postboks 1006, 8805 Sandnessjøen | www.alstahaug.kommune.no

17. august 2019

Forankring KOMMUNESTYRET Interpellasjon kom.styret 01.03.18; Vil ordfører ta initiativ til å få i gang et regionutviklingsprosjekt eller rullering av sentrumsplan der målet blant annet skal være økt aktivitet i Sandnessjøen sentrum? Ordfører orienterte, og foreslo at interpellasjonen kommer som innspill til samfunnsdelen i kommuneplanen, og foreslo videre at den oversendes formannskapet som egen sak, hvor det legges vekt på bred involvering. Innspill framsatt i kommunestyret tas med videre: Regionutviklingsprosjekt med involvering av de vi ønsker å serve, inkludert kommunene rundt oss. Involvering av næringsforeningen. Vurdere tårekanalen, hurtigbåtterminal, kunnskap på kaikanten, samt utfordre gårdeiere som ikke har aktivitet i lokalene. Votering: Kommunestyret vedtok enstemmig at interpellasjon oversendes formannskapet som egen sak. 17. august 2019

Forankring FORMANNSKAPET 08.05.2018; VEDTAK: Formannskapet viser til at kommunestyret i vedtak av 01.03.18 har oversendt en interpellasjon med tema «nye muligheter i Regionsentret Sandnessjøen», og støtter tanken om en samlet plan for videre utvikling av Sandnessjøen som regionsenter. Distriktene rundt regionsenteret Sandnessjøen må være en del av utredningen og sees i sammenheng med utvikling av Sandnessjøen som regionsenter. Under henvisning til saksutredningen oversendes saken til planutvalget for videre oppfølging . 17. august 2019

Forankring PLANUTVALGET 16.11.2018: Enhetsleder Bjørn Frammarsvik orienterte. Administrasjonssjefens forslag enstemmig vedtatt. VEDTAK: 1 Planutvalget, som styringsgruppe, vedtar at prosessplan for arbeidet med regionsenter Sandnessjøen - Nye muligheter, datert 22.10.18, skal danne grunnlaget for gjennomføring av prosjektet. 2 Prosjektet etableres, og prosjektleder engasjeres i 50 % stilling for 2019 og 2020 under forutsetning av ekstern finansiering fra Nordland fylkeskommune 3 Gjennomføring av prosjektet forutsetter at administrasjon stiller ressurser og kompetanse til rådighet i tråd med prosessplan. 17. august 2019

Tilskudd og støtte fra NFK Tilsagnsbrev 13.03.2019 NOK inntil kr 1.000.000,-. Begrunnelse for vedtaket; Prosjektet er i tråd med Nordland fylkeskommunes økonomiplan, Fylkesplan for Nordland 2013- 2025 og Regional plan for by- og regionsenterpolitikk. Tema for Byromseminaret i Sandnessjøen i 2016 var Byen som regionsenter. Prosjektet vil ta i bruk resultatene av workshopen/rapporten fra seminaret i det videre arbeidet. Det er gjennomført store investeringer i sentrum av Sandnessjøen som Kulturbadet, investeringer på fergekaien og kjøpesenter i sentrum av byen. Dette er et godt utgangspunkt for å styrke byen ytterligere som et kompakt og attraktivt regionsenter. Sandnessjøen er omgitt av mange mindre kommuner og er den bykommunen i Nordland som har størst innpendling. Dette gjør det spesielt viktig å ha et regionalt perspektiv i utvikling og utforming av sentrum, samt i planlegging av bærekraftig mobilitet som kollektiv, sykkel og gange. Alstahaug kommune har gjennom flere år vist at et regionalt perspektiv legges til grunn i arbeidet med utvikling av byen, og fylkesrådet er tilfreds med at dette også løftes frem i dette prosjektet. Fylkeskommunen vil spesielt følge opp organiseringen av prosjektet og hvordan regionalt samarbeid gjennomføres med tanke på erfaringsoverføring til øvrige regionsentre. 17. august 2019

Prosessplan 17. august 2019

Organisering Distriktssent-eret 17. august 2019

Involvering Kommunene rundt oss (kom.styret) Distriktene rundt regionsenteret (formannskapet) God involvering av nabokommunene i regionen i det videre arbeidet (vilkår fra Fylkesrådet) Innspill/erfaringer fra plannettverket ? …. 17. august 2019

Neste steg Ansettelse av prosjektleder, utlyses i disse dager 17. august 2019

Ordet fritt Tilbakemeldinger/Råd/Tips mm 17. august 2019