Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utviklingsprogram for byregioner

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utviklingsprogram for byregioner"— Utskrift av presentasjonen:

1 Utviklingsprogram for byregioner
KMDs byregionprogram: Formål: Økte kunnskapen om samspillet mellom by og omland for å stryke den regionale vekstkraften! Faser: Første fase fram til 2015, med vekt på kunnskapsinnhenting og læring i nettverk. Fase 2 med vekt på strategier og tiltak. Deltakere: 33 byregioner som var på oppstartsmøtet. (Ingen fra Finnmark, to fra Troms og fem fra Nordland). Koordinator: Distriktssenteret.no. KMDs operative enhet med ansvar for de nasjonale nettverkssamlingene. Neste samling: 20. og 21. mai i Stjørdal. (Høstsamlingen: 3. og 4. nov.)

2 Samspill og regional vekstkraft i Tromsøregionen (Tromsø, Karlsøy, Balsfjord og Lyngen)
Perspektiv: Regionforstørring – utvikle et felles regionalt arbeidsmarked og utvide samspillet og grunnlaget for regional vekst Faglige utfordringer - Skaffe kunnskap om: Hvordan er samspillet og samhandlingen knyttet både til nærings-, samfunns- og demografisk utvikling og samarbeidet om kommunale tjenester, planleggingsoppgaver mm ? På hvilke områder fører samspillet til regional vekstkraft? Hva er «flaskehalsene» som begrenser eller hindrer vekst? Fungerer Tromsø som en «motor» som vokser på bekostning av omlandet eller i symbiose med nabokommunene? Er vekst i Tromsø alltid en fordel for omlandskommunene? Hvordan fungerer dagens samhandlingsarenaer?

3 Samspill og regional vekstkraft i Tromsøregionen
Organisatoriske utfordringer: Politisk forankring – etablering av styringsgruppe og forankre prosjektert i kommunestyre og andre politiske organ Budsjettramme: Støttebeløpet fra KMD + kommunale næringsfond Lyse ut anbud knyttet til kunnskapsinnhenting Etablere arbeids-/referansegruppe – bredt sammensatt Utvikle og utnytte det nasjonale nettverket Felles plattform – utvikle felles forståelse av: Særtrekk, fortrinn og utviklingsmuligheter i regionen De enkelte kommunene/lokalsamfunnens styrker og svakheter Hvordan virker eksterne drivkrefter, inkludert statlig politikk, inn på utviklingsmulighetene for regional vekstkraft i Tromsøregionen? På hvilken arena og i hvilke sammenhenger skal prosjektet drøftes og plattformen utmeisles?

4 Balsfjord klart størst med ca. 385
Balsfjord klart størst med ca De viktigste bransjene er trolig: B/A, transport, offentlig virksomhet (skole). I forhold til folketallet litt flere pendlere fra Karlsøy kommune. Betydelig innslag av pendlere fra andre byer i og utenfor N-N.


Laste ned ppt "Utviklingsprogram for byregioner"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google