Autoritær voksenstil Autoritativ voksenstil Ettergivende voksenstil

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kari Pape Den gode assistenten
Advertisements

”Jeg kan, jeg vil, hjelp meg å få det til..”
SETT I SAMMENHENG MED ATFERD
Norasenterkonferansen, 14. – 15. februar
Teambygging og fasilitering
ROLLEN SOM TILRETTELEGGER
Å overvinne psykisk sykdom – eller å vokse som menneske?
Kampen skole Vår visjon:
Aggresjon.
KLASSELEDELSE.
HÅNDTERING av BRÅK og URO
Sentrale begreper Stig Roar Wigestrand, 2008.
Aggresjon.
Samfunnsfagene. Medie- og informasjonskunnskap 1 og 2 Det som gjør dette faget annerledes: Det er mye praktisk arbeid. Mange muligheter: artikler, radioprogram,
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Læringsmiljø KFU Altona Skole og Ressurssenter Vår visjon: Sammen om læring Våre verdier: Tilhørighet, mestring og respekt.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n «Ka no?» Mestring av hverdagen etter utskriving.
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
TIDLIG INNSATS OG UTFORDRENDE ATFERD Boka: Kompetanseløft i bhg Pål Roland.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Tilpasset opplæring Professor Thomas Nordahl Hafjell
DU SER DET IKKE PÅ MEG å leve med overgrepserfaring.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
«En god barnehagehverdag» Bergheim Friluftsbarnehage Oktober, 2014.
Foto: Carl-Erik Eriksson Bedre læringsmiljø Vestnes kommune.
Makt og autoritet. Makt Makt er muligheten til å få en annen til å gjøre noe han ellers ikke ville ha gjort Makt brukt på en konstruktiv og forsvarlig.
Hva har vi gjort i August? - Vi har blitt kjent med de barna og voksne som har begynt på Regnbuen. - Vi har gått tur og sett hvor alle barna på Regnbuen.
Kriser, tap og sorg. Hva er et menneske? Mennesket er et relasjonsvesen Mennesket er en helhet (ånd, sjel og legeme) Mennesket har behov for mening Mennesket.
| Kulturmøter og kulturkonflikter. Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper.
Mobilt vanntåkeannlegg. Mobilt vanntåkeanlegg Mobile vanntåkeanlegg er utviklet med tanke på å beskytte personer som ikke er i stand til å ta vare på.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Læreren som sosialiseringsagent og relasjonsbygger. Kommunikasjon med barn og andre mennesker. Forelesning A1A og A1B S.100 den Bjørn Damsgaard.
Aldersvurderinger Jonas Lea, rådgiver, Barnefaglig enhet 1 (1)1 (1)
Foreldremøte Røyneberg barnehage Sylvi Abrahamsen fagleder/pedagogisk leder.
Aggresjon. Aggressivitet Begrepet aggressivitet beskriver en stabil tendens til å utføre negative handlinger, noe som kan karakteriseres som et personlighetstrekk.
Hverdagsrehabilitering Porsgrunn kommune
Barnesyn og barns medvirkning
En introduksjon.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Samarbeid og konflikt.
Er prosessen som fører til at individer eller grupper
Grunnleggende om veiledning
Mål Faglige mål: “Reflektiv rådgiver” Teoretisk oversikt
1 Egenomsorg og helse.
PROFESJONELL YRKESUTØVELSE
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Eskalering – intervensjoner - læring – omsorg og grenser
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Sinne Kraivalee Arnesveen.
Velkommen til foreldremøte
Norsk Forening for Kognitiv Terapi Ferdighetstrening
Bikkjestykket barnehage Tidlig innsats og utfordrende atferd
Side
Tidlig innsats og utfordrende atferd
Voldsforebyggende opplæring
Tverrfaglige tema.
Autoritativ barnehage
Voksenstiler (Diana Baumrind 1995)
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til foreldremøte
MODELLER, VEDLEGG TIL FILM FRA UTDANNINGSFORSKNING.NO
Hva lærer barna om seg selv i barnehagen?
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Refleksjonsoppgaver om voksenstiler som kan brukes på avdelingsmøter
Hvem er jeg? Marius, 36 år Utdannet lærer, og videreutdanning innenfor bedre læring for personer med ASF Jobber i Grunnskoleteamet til Ålesund kommune.
Hvordan leve med den lange ventesorgen? (ved Dagfinn Follerås)
Utskrift av presentasjonen:

Autoritær voksenstil Autoritativ voksenstil Ettergivende voksenstil Gir lite rom for barnets perspektiv og medvirkning. Kan gjøre de forsiktige barna mer usynlige. Å ta barnets perspektiv, også når det gjelder meninger og følelser. En aksepterende holdning til barnet. Gir barnet for stort handlingsrom, i situasjoner der den voksne skal ta ansvar. Skaper utydelig ledelse som igjen kan føre til uro og utrygghet for barna. Høye krav, uforståelige for barnet, kan skape frykt. Konsistent grensesetting, som stiller krav til positiv atferd hos barnet tilpasset barnets modenhet. For lite krav og grensesetting når dette er nødvendig, underforventning ut fra barnets modenhet. For mye kontroll, fører til intoleranse og konformitet. Som igjen trigger aggresjon og motstand hos barnet Balanse mellom en varm relasjon og krav til barnet gir barnet rom for å lære normer og sosiale spilleregler. For lave krav i kombinasjon med for mye forståelse hindrer barnet å lære normer. Respekt for barnets behov for å finne veien selv. Mestring og selvstendighet, Løser oppgaver for barnet. Gir ikke barnet mulighet for å mestre og bli selvstendig, gir for få utfordringer.