Http://www.ks.no/fagomrader/utvikling/innovasjon/velferdsteknologi/velferdsteknologiens-abc/ 26.12.2018.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnevernkonferansen 2013 Union Hotell Geiranger 18
Advertisements

Tidlig Innsats Early Years 1. – 4. årstrinn
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Applikasjon Metoder Prosessen underveis Undervisningsopplegg Målsetting Egenevaluering.
NESOs Formannskole klasse / 2014
Status for iverksetting av velferdsteknologi i Helse og omsorg
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Dag Johannes Sunde, Ida Large, Trude Saltvedt, Hedda Huse
En lærende organisasjon?
Tema 4: BEDRIFTEN SOM LÆRESTED Systematisk opplæring av framtidas fagarbeidere.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
ENTREPRENØRSKAP FOR LÆRERE OG SKOLELEDERE Videreutdanning 30 studiepoeng Entreprenørskap i skolen Entreprenørskap er et utdanningsmål og en opplæringsstrategi.
”Kvalitetsreformen” Eksamen •Eksamen er i stor grad styrende for studenters studieatferd. sluttevaluering •Den tradisjonelle prøveformen i mange.
IKO – Ny GIV, én gruppe Struktur - pedagogikk
Velferdsteknologi ved studiested Fredrikstad. En mulig skisse.
Kompetente barn og unge
Veiledet lesing Mørkved skole
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Tilpasset opplæring i en lærende skole
RAMMEPLAN for barnehagens innhold og oppgaver. Mandat for rammeplangruppen Rammeplangruppen skal vurdere og fremme forslag på følgende områder særskilt:
Systematisk opplæring av framtidas fagarbeidere
”Opplæringsprogrammet Pårørende”
Invitasjon til kurs INVITASJON TIL KURS KAP. 9
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
Opplæring; Lov om kommunale helse – og omsorgstjenester kapittel 9:
Organisering og arbeidet i kommunene
Planlegging og organisering av boligsosialt arbeid
Elisabeth Gjerberg Nina Amble
Velkommen til Kompetanseforum 14.oktober Saksliste Sak 36/14Referat Sak 37/14Orienteringssaker Sak 38/14Anbefaling av strategiplan Sak.
OM LÆREPLANER Hva er en læreplan Læreplaner og virkeligheten
Vurdering av og for læring Ida Large Regional konferanse Tønsberg
TPO, mappemetodikk og grunnleggende ferdigheter Rakel.K.R.Næss Anne-Beathe Mortensen-Buan.
Trondheim 14. april 2016 Tilgang til livet … Maria og Iris.
Foreløpige arbeidsdokumenter Oppdatert per 7. januar Nasjonalt velferdsteknologiprogram Om velferdsteknologiprogrammet – EPJ-leverandører.
Basert på Brandsford et. Al   Hva vet vi på grunnlag av nyere forskning samlet sett?  Tre nøkkelaspekter ved læring og undervisning:  Elevsentrering.
Dialogverksted [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Regionalt lederutviklingsprogram Programmet er utarbeidet i et samarbeid mellom: Vest-Agder Fylkeskommune kommunene i Knutepunkt Sørlandet Mandal kommune.
UNGE OG RUS - AUSK. ALTA UNGDOMSSKOLE Alta ungdomsskole har pr. dato ca. 475 elever og ca. 70 ansatte Skolen består av 17 klasser (inneværende år 6 klasser.
Unge & Rus IVERKSETTING OG GJENNOMFØRING. Tiltaket Unge & Rus i Oslo – en prosessevaluering En studie av iverksetting og gjennomføring av Unge & Rus i.
Tjenestetildeling og juridiske betraktninger Agdermøtet 13. september Bente Wulf, avdelingsleder service og forvaltning.
Vurdering for læring i Fysikk 1
Halvard Berg fylkesprosjektleder 3. mars 2017
Kompetansenettverk innen velferdsteknologi i Telemark
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene?
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Prosjektpresentasjon for [Virksomhet]
Hvordan sikre et best mulig tilbud for unge med barnevernsbakgrunn i overgangen til voksenlivet? Dette er et prosjekt som er gjennomført av ansatte ved.
Betre læringsresultat vår 2014
Ny ordning for Utviklingssentrene
Kunnskapsutvikling gjennom samtaler
Skolebasert kompetanseutvikling
Kari Ludvigsen og Hilde Danielsen
Program Kl – 9.30: Velkommen og praktisk informasjon ved Lisa Hagen Oppsummering fra 6. september 2017 (Lovverk og etikk) Kl – Introduksjon.
Bedre gjennomføring av det 13-årige opplæringsløpet
VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
Velkommen til Velferdsteknologiens ABC
Kari Ludvigsen og Hilde Danielsen
Velkommen til Apalløkka
Modul 2 – Elevens tenkning gjennom samtale
Plan om 30 kommuner, med utgangspunkt i TELMA.
ABC opplæringen som metode
Une Tangen, rådgiver KS Forskning, innovasjon og digitalisering
Velferdsteknologiens ABC
Fagfornyelsen i grunnopplæringen og de tre tverrfaglige temaene
LESEUTVIKLINGSSKJEMA ET KVALITETSSYSTEM FOR LÆRER OG ELEV
Det store heltidsvalget Arbeidsmøte ledere og HR,
RSK MIDT-FINNMARK RGO-gaska Finnmárku AOKY-keski Finnmark
Utskrift av presentasjonen:

http://www.ks.no/fagomrader/utvikling/innovasjon/velferdsteknologi/velferdsteknologiens-abc/ 26.12.2018

Har forståelse for hvilke utfordringer vi står overfor, Målet for opplæringen Har forståelse for hvilke utfordringer vi står overfor, Hvorfor bør endringer skje? Hvilke roller har medarbeidere i de ulike fasene av endringsprosessene. 26.12.2018

Velferdsteknologiens ABC Emne A: Introduksjon til tjenesteinnovasjon og velferdsteknologi Emne B: Fra brukerbehov til ny løsning Emne C: Lovverk og etikk Emne D: Utprøving og vurdering ved bruk Emne E: Overgang til drift ABC-en består av fem emner som bygger på hverandre. Emnene dekker sentrale tema som lovverk og etikk, metoder for kartlegging av brukerbehov og eksempler på teknologiske løsninger som er i bruk i kommunene i dag. Det er også lagt vekt på å vise hvordan kommunene kan teste ut velferdsteknologi i praksis, hva som kreves av oppfølging og evaluering underveis, og hvorfor det er viktig å dokumentere erfaringer fra utprøvingen. 26.12.2018

Opplæringspakken Kunnskaper Ferdigheter Holdninger Fagstoff Eksempler Arbeidsoppgaver Refleksjonsoppgaver Målet for opplæringen er å gi deg som ansatt i de kommunale helse- og omsorgstjenestene grunnleggende kompetanse i tjenesteinnovasjon og velferdsteknologi, slik at du kan delta i vurdering, utvikling, implementering (iverksetting) og oppfølging av nye helse- og omsorgstjenester i kommunene.

Gjennomføring Grupper- ( sammensetning ut fra ulikt arbeidssted)= 30 personer Samling 2 hele dager og 2 halve dager i 2016 30. september (1/1); 14.oktober (1/2); 2. november (1/1) 17. november (1/2) Lesing på egenhånd – krever egeninnsats En mentor /gruppeleder har primæransvar for å lede gruppen I dag starter vi med

Evaluering Pilot – teste ut opplegget Gi kontinuerlig tilbakemelding, prosess og produkt Hvilket utbytte har dere som medarbeidere i kommunene ? Oppstart av nye grupper ???

I dag starter vi med introduksjon til tjenesteinnovasjon og velferdsteknologi, fokus på læring – hva fremmer læring. Deretter kort avklaring av noen begreper og føringer. På slutten av dagen i dag skal vi drøfte hvilke temaer som er relevante å nå før jul. Allerede neste gang 14. oktober skal vi ha fokus på tjenestedesign Vi må også finne ut hvilke temaer som skal belyses først og sist