Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK"— Utskrift av presentasjonen:

1 VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
NYHETSBREV 4

2 BAKGRUNN Gjennom Nasjonalt program for velferdsteknologi samarbeider KS, Helsedirektoratet og Direktoratet for e-helse om å stimulere kommuner til å ta i bruk velferdsteknologi løsninger gjennom tilskuddsordningen «Omsorgsplan 2020-innføringen av velferdsteknologiske løsninger». Velferdsteknologiprosjektet i Vestfold og Telemark er et av prosjektene som har fått tildelt midler for 2017 til implementering av velferdsteknologi. Tilskuddet skal fordeles likt mellom 26 samarbeidende kommuner i Vestfold og Telemark . Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold og Telemark og KomUt er også med som samarbeidspartnere. Tilskuddet er ment til frikjøp av medarbeidere fra kommunene for å delta på seminarer og workshop i regi av prosjektet. .

3 BETYDNING FOR KOMMUNENE
Kommunene tilgang til kompetanse og veiledning på flere områder fra Nasjonalt velferdsteknologiprogram, ressurskommuner, Utviklingssentrene for sykehjem og hjemmetjenester og KomUt. Opplæring i tjenesteinnovasjon og verktøyene i Veikart for tjenesteinnovasjon, Velferdsteknologiens ABC og tekniske anbefalinger innlemmes i arbeidet. Prosessveiledning fra Helsedirektoratets rammeavtaleleverandør PA Consulting i forhold til gevinstrealisering. Bistand og inspirasjon fra andre kommuner Arbeid med felles problemstillinger på tvers av kommuner og faggrupper Dele erfaringer og forene krefter

4 AKTIVITETSPLAN HØSTEN 2017
30.Oktober Seminar i samarbeid med Thor Steffensen i E-helsedirektoratet Seminar for alle kommunene i Telemark og Vestfold. Prosjektgruppen for anskaffelsen av digitale trygghetsalarmer leder arbeidet. Menstad bydelshus Skien 4.November Velferdsteknologidagen i Skien Åpen konferanse for velferdsteknologi i Skien kommune. Her presenterer leverandører og Skien kommune velferdsteknologi. IbsenhusetSkien 16.November Regionsmøte Møte for prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold og representanter fra Vestfold nord. Nøtterøy 23.November Samling i kompetansenettverket for velferdsteknologi i Telemark Felles samling for velferdsteknologinettverkene i Telemark og Vestfold. Arrangementet er åpent for alle kommunene i Telemark og Vestfold. 11.Desember Møte for prosjektgruppen for velferdsteknologiprosjektet i Telemark og Vestfold og representanter fra Midt-Telemark

5 DELPROSJEKTER Prosjektet er delt inn i delprosjekter med tilhørende arrangementer: 1. Anskaffelsesprosess trygghetsteknologi Behovskartlegging, 29. mai 2017 Dialogkonferanse, 30. August 2017 En til en-møter med leverandør, September 2017 Seminar om tekniske anbefalinger i samarbeid med prosjektleder Thor Steffensen i E-helsedirektoratet, 30.Oktober 2017 2. Implementering av GPS og digitalt tilsyn Konferanse om velferdsteknologi, 26.September 2017 Konferanse i velferdsteknologi, 23.November 2017

6 FELLESANSKAFFELSE AV DIGITAL TRYGGHETSTEKNOLOGI
EN TIL EN-MØTER MED LEVERANDØR, SEPTEMBER Heidi Sivertsen, prosjektleder for fellesanskaffelsen av mobil og stasjonær trygghetsteknologi ledet i september arbeidet med en til en-møter med flere leverandører. Dette var en viktig milepæl i fellesanskaffelsen og ga et nyttig kunnskapsgrunnlag i det videre arbeidet med kravspesifikasjonen. Mange leverandører leverte løsningsforslag som hadde tatt opp i seg innspillene fra alle kommunene under behovskartleggingen i mai og dialogkonferansen i august.

7 SAMLING I NASJONALT VELFERDSTEKNOLOGIPROGRAM
OKTOBER 23-24.oktober var prosjektgruppen på samling i nasjonalt velferdsteknologiprogram. Her var alle prosjektene samlet der prosjektet vårt i Vestfold og Telemark er det nest største. Overordnet fokus på samlingen var økt kunnskap om verktøy som skal gjøre det mulig for kommunene å sette i gang nødvendige prosesser i egen kommune. Dette dreier seg om temaer som velferdsteknologiens ABC, innovative anskaffelser, tekniske anbefalinger og normer for informasjonssikkerhet.

8 SAMLING MED PA CONSULTING
27.OKTOBER 27.Oktober var prosjektgruppen i møte med PA Consulting. Her fikk prosjektgruppen gode råd om gevinstrealisering og videre gevinstrealiseringsarbeid i alle 26 samarbeidende kommuner i prosjektet. I den forbindelse vil det bli arrangert regionsvise samlinger i januar/februar . Invitasjon kommer.

9 KONFERANSE MED DIREKTORATET FOR E-HELSE 30.OKTOBER
30.Oktober arrangerte prosjektet en konferanse om tekniske anbefalinger med blant annet med Thor Steffensen i direktoratet for e-helse. Her var ansatte med IKT bakgrunn, ledere og ressurspersoner for velferdsteknologi fra kommuner i Telemark og Vestfold representert. Konferansen ga nødvendig og nyttig kunnskap inn i arbeidet med fellesanskaffelsen for digital trygghetsteknologi.

10 VELFERDSTEKNOLOGI-DAGEN
4.NOVEMBER Skien kommune inviterer alle kommunene til velferdsteknologidagen: LØRDAG, 4. NOVEMBER KL.10-16 IBSENHUSET I SKIEN Dette er et gratisarrangement der: Kjente leverandører viser frem sine løsninger for velferdsteknologi Skien kommune presenterer hvordan de jobber med velferdsteknologi.

11 SAMLING I KOMPETANSENETTVERKET
23.NOVEMBER Velkommen til nettverksmøte for velferdsteknologinettverkene i Vestfold og Telemark Sted: Bø hotell, Gullbringvegen 32, 3800 Bø Tid: Torsdag 23. november kl til 15.30 Hovedtema denne dagen er digitalt tilsyn, som er en av satsingsområdene i prosjektet. Målgruppen er alle som har en rolle knyttet til velferdsteknologi i kommunene i Vestfold og Telemark. Frist for påmelding er mandag 13. november. Det er ingen deltakeravgift Påmelding til: Telefon:


Laste ned ppt "VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google