Frivillighet Organiser og motiver dine frivillige

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Omstilling uten nedbemanning
Hva er aktivitet og deltakelse?
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
”Prosjekt selvbestemmelse” Nordmøre og Romsdal
Vårt Lokalsamfunn En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker,
Norsk Ledelsesbarometer 2013 Presentasjon Ledernekonferansen Lederne Stein Stugu 14/
Sør-Afrika KFUM Tensing
Lis Byberg Forelesning BoS3 2005
Presentasjon av NTL NAV
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
Profil og omdømme Modul 2 Profilbygging Mål for denne modulen:
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Hvordan rekruttere og beholde frivillige?
Styret – hjertet i foreningen
En virtuell organisasjon, tuftet på et samarbeid mellom Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Rokkansenteret/UiB, finansiert av Kultur – og kirkedepartementet,
FAUSKE 2025 UTVIKLING GJENNOM SAMHANDLING. FAUSKE KOMMUNES VISJON Fem forslag til visjon for Fauske; 1.Innbyggerne skal oppleve Fauske som den beste kommunen.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Det nytter - når vi gjør ting i fellesskap Home-Start Familiekontakten – samling for landets familiekontakter Kjell Erik Øie Statssekretær
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
Fritid med Bistand.
Strategi- og aktivitetsplan
Skill DNA Hvis du ønsker å gå fort, gå alene, men ønsker du å gå langt, gå sammen med noen!
Jeg – en merkevare ? Refleksjoner og bevisstgjøring om sluttpakker og jobbsøking/CV ECONA Petter A. Knudsen.
Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en.
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
Kapittel 7 Analyse Å analysere noveller SG- design/Fotolia.
Forholdet mellom stat og org. I Norge er det lang tradisjon for at de som blir berørt også skal bli hørt før myndighetene gjør viktige vedtak. De store.
Enkelte momenter i forbindelse med å søke jobb - Bedriftskontakt.
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi bra? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Våre første steg 5.Hvem tar ansvar?
Rekruttering. Refleksjon Er rekruttering en del av innhold i vedtekter eller andre instrukser? Hvem rekrutter dere? Og hvorfor? Hvordan rekruttere dere.
Frivilligheten i fremtiden. HVORFOR KOMMUNAL FRIVILLIGHETSPOLITIKK? Potensialet er enormt –dersom frivilligheten får større rom til selvutvikling En tverrsektoriell.
Kapittel 14: Ansette medarbeidere – del 2 Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli Intervjue søkere Stille riktige spørsmål Kroppsspråk.
(1/3) Samfunnsansvar > Sjekkliste for grønne speiderturer á la ”Sikkerhet på tur”. > Automatisk trekk av CO2-kvoter på reisefordeling! > Bygge/utvikle.
Du har rett til å ha det bra! - Hva forteller oss «Ung i Rogaland 2016»?
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Hvordan rekruttere nye frivillige? ...og beholde dem?
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Verktøy for å kartlegge holdninger
Leve lykkelig alle dager til ende…
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Håndball mot homohets ”Ytringer kan skade”
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Kort om implementering
1.-4.trinn Foreldremøte Eydehavn skole - august 2017.
Rekruttering og oppfølging av frivillige
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Verving Thorbjørnrud
Er velforeningen en frivillig forening?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Erfaringsutveksling og praktisk info
Likeperson Navn:……………
Engasjement og frivillig arbeid
Verdier og visjon i nye Stavanger
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
SG- design/Fotolia Kapittel 7 Analyse Å analysere noveller.
Utskrift av presentasjonen:

Frivillighet Organiser og motiver dine frivillige Organisasjonskurs Oppsummering av seminar om inkluderende frivillig rekruttering Video fra seminar  I forrige uke arrangerte vi et veldig vellykket seminar om inkluderende frivillig rekruttering.  I denne mailen har vi oppsummert litt, lagt inn link til videoopptak av alle foredragene og laget en tekst som du kan bruke som utgangspunkt internt i din organisasjon til å fortelle om inkluderende rekruttering og Frivillig.no!    Seminaret kort oppsummert Den viktigste grunnen til at du ikke er blitt frivillig, er at du ikke har blitt spurt, fortalte Brit Olssøn fra Røde Kors og viste frem foreløpige analyser av deres undersøkelse blant frivillige. Synne Sætrang snakket om frivillig mobilisering utenfor de etablerte organisasjonene og Institutt for Samfunnsforsknings rapport om Refugees Welcome to Norway. Hun trekker frem en lavterskel frivillighet med konkrete behov og som ga rask respons.  Alexander Golding fra Caritas fortalte om viktigheten av å være tydelig på hvem organisasjonen er. De har fått 150% flere frivillige det siste året, etter at de tok i bruk frivillig.no. Betül Cokluk fra A step Closer snakket om frivillighetsinteressen blant minoritetsbefolkningen. Hun ser på frivilligheten som en viktig arena for å inspirere ungdommer til å jobbe med holdningsskapende arbeid. Siriann Bekeng fra Frivillig.no snakket om at inkludering handler om å ha plass til fler i frivilligheten, uavhengig av om de bare er litt utenlandske eller litt ensomme. Til slutt snakket Frode Kyvåg om frivilligheten som grunnpillaren i det norske samfunnet og at norske myndigheter må slutte å ta frivilligheten for gitt. Når du skal rekruttere inn i organisasjonen mente han at trusler og pliktfølelse er den sikreste måten å ikke få flere frivillige inn i organisasjonen og at entusiasme er smittsomt! Du kan altså se alt dette på video på om.frivillig.no! Hilsen fra Frivillig.no-teamet!  Sjekk ut Frivillig.no 

Agenda for kurset Frivillighet i DNT Ulike typer frivillige Organisering av frivillige miljøer Motivasjon av frivillige

Summeoppgave Hva kjennetegner de frivillige i vår forening? Forskjell på frivillige før og nå?

Samfunnets utvikling og de seks typer frivillige Foreningen som organisasjonsform er rundt 170 år gammel den er uforandret, men samfunnet er endret Når samfunnet endrer seg, endrer mennesket seg Når mennesket endrer seg, endres vår måte å være frivillig på Typisk når vi skal forstå frivilligheten ser vi på: Sektor Alder Kjønn Tidsforbruk Typer oppgaver Osv Dette kan coaches frem ; )

Samfunnets utvikling typer frivillige Flukten fra de store identitetsskapende fellesskap Andelen av befolkningen som er medlem av statskirken har falt drastisk de 10 siste årene. De siste måneder har 30 000 forlatt statskirken Vi forlater de store nasjonale fellesskap til fordel for nære lokale fellesskap Vi kan leve våre liv som vi har lyst til – og det er mange versjoner av det gode liv

Samfunnets utvikling og de seks typer frivillige Moderne frivillige Lojale overfor organisasjonen Det er viktig at noen gjør det Trives i en sterk struktur med klare oppgaver og veldefinerte ansvarsområder Senmoderne frivillige Er lojale overfor mange organisasjoner Det er viktig at de gjør noe Trives i det flyktige og foranderlige

Frivillighet definerer et menneske som utfører et stykke arbeid Summe: hva kjennetegner frivillig arbeid? Som ikke er lønnet, men med mulighet for kompensasjon Er frivillig, dvs at det utføres uten fysisk, rettslig eller økonomisk tvang Er til hjelp for andre enn seg selv og ens familie Er formelt organisert Er aktiv, dvs medlemskap av en forening er ikke frivillig arbeid - John Hopkins-

Hvem er de frivillige? Identitet og kjennetegn

Kartlegg ditt frivillige miljø Hvem er de frivillige hos dere? Hvor plasserer du dine frivillige i modellen? Hvilke av disse 4 rollene ser du at dere trenger flere av i dag? Hvordan kan der dere bruke denne modellen som et redskap til å rekruttere og fastholde frivillige Diskuter og skriv ned! Dere har 15 min

Motivasjon og fastholdelse av frivillige Bruker mindre ressurser på å rekruttere nye til ditt prosjekt eller organisasjon Skjer gjennom å ha fokus på Primære motiv for at de frivillige engasjerer seg i nettopp din organisasjon Hvordan motiver utvikler seg

Frivilliges motiver for å engasjere seg Verdier Den frivillige motiveres av uegennyttige verdier som f.eks lysten til å hjelpe andre og gjøre noe godt for samfunnet Læring. Den frivillige motiveres av å lære noe nytt. Det kan være om seg selv, om andre mennesker eller faglig Identitet. Den frivillige motiveres av at arbeidet er meningsfylt for vedkommende og opplevelsen av å føle seg til nytte Sosiale forventninger. Den frivillige motiveres igjennom sitt nettverke eller familie til å engasjere seg Innflytelse eller makt. Den frivillige motiveres av den status vedkommende får gjennom sitt engasjement , eller de mulighetene den frivillige får for å påvirke organisasjon, lokalområdet eller politiske prosesser. Karriere. Den frivillige motiveres av å investere i sine fremtidige jobbmuligheter Vennskap. Motiveres av et vennskapelig fellesskap Saken. De motiveres av å kjempe for en bestemt sak og skape gode resultater for organisasjonen

Hvordan kan vi bedre motivere våre frivillige? Diskuter og sett noen mål for foreningens arbeid med å motivere våre frivillige.

Takk for i dag!