Kurs for brukere av KFF-KSS

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Dokumentasjonsplikt for alternative behandlere i Norge
Advertisements

Ressurstildeling i grunnopplæringa.
Ørnulf Wiig Installasjon AS
IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
Felles rutiner for institusjonene?. Hvorfor? •Kvalitetssikring •Enhetlig rapportering •Mobilitet 3.
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
Kvalitetsarbeid i Telemark fylkeskommune
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
Møte med RKK Info -Dialog -Samarbeid De beste skolene ligger i Nordland.
Hva skal vi snakke om? Hva er IK – Akvakultur? Hva er internkontroll?
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Ansvar og prosesser i skolen
Styring av utdanning – fra global forståelse til ”New Local Governance” Faglige og politiske utviklingsverksted for aktive skoleeiere.
Stord Geir Grimstad KS Utdanning
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
Personalseminar Avdeling for IT Høgskolen i Østfold 18.mars 2005
«Sammen om Kvalitet» Informasjon om kvalitet, kvalitetssystem og avvikssystem Kurs tillitsvalgte Utdanningsforbundet 23.mai 2013 Kjell Meen, kvalitetssjef.
Kvalitetssystem ved Høgskolen i Molde
Nasjonale anbefalinger Helsetilsynets betraktninger
ANSVAR ETTER HMS REGELVERKET
Gratulerer med dagen ”Brukerens hjem – din arbeidsplass”
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 4
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 2
Komite for helse og sosial Kommunaldirektør Finn Strand
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur Denne presentasjon er utarbeidet av Fiskeridirektoratet og Mattilsynet i forbindelse med innføring av IK – Akvakultur.
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
KomRev Trøndelag IKS juli 141 Ansvar for intern kontroll Kommuneloven § 23 pkt. 2, 2. setning: Administrasjonssjefen skal sørge for at administrasjonen.
Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
1 ORGANISERING AV SPORTSLIG UTVALG Sportlig leder 1 stemme Styrekontakt 1 stemme Hovedtrener 1 stemme.
Hvordan holde orden i eget hus? Internkontrollforskriften
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur
Kvalitetssikring gjennom kvalitetsvurdering
Hovedkontormodell og HMS
Styrets ansvar og oppgaver i privatskolene
Styrking av miljørettet helsevern i skolen Hva kan kommunen gjøre – egenkontrollen og godkjenningen Prosessen i Skedsmo kommune Hans Petter Buvik, Helseavdelingen.
Intern revisjon ved XXXXX avdeling XX
FOR nr 1127: Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (Internkontrollforskriften)
KS skoleeiernes organisasjon og politisk aktør Innlegg v direktør Eva Lian Skoleeiermøte i Troms 25.januar 2010.
Nasjonal opplæringskonferanse, Sarpsborg
Fra ordførerstol til undervisningsareal – pålagt kvalitetsvurdering blir til forankret kvalitetsutvikling i Malvik kommunes grunnskoler Lasse.
Delegasjonsreglement
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
1 Styrets ansvar Kurs for styremedlemmer i privatskoler Montessoriforbundets skolelederkonferanse v/gen.sekr Torgeir Flateby, KFF, 13 november 2012.
Arbeidsmiljøet for ansatte
Hvordan forbedre skolen/læringen gjennom kvalitetsundersøkelser, målinger, evalueringer og analyser av disse?
INTERNKONTROLL - Medlem av Norges største frittstående elektrikerkjede -
Friskolesamling vgs Oslo mars Inntak og vurdering av elevens rett til videregående opplæring Kan ikke ta inn elever dersom man ikke er sikker.
Ledelse, styring og kvalitetsutvikling Tjenesteområde oppvekst Komité oppvekst 24. nov
Styrets og ledelsens ansvar for elevenes utbytte av opplæringen.
Kvalitet, risiko og avvik
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Intern kontroll i regnskapsprosessene
UHRs utdanningsutvalg 23. september 2008
«Rop-tilsynet» i Haugesund kommune
Helse miljø og sikkerhet
montessoriforbundet, februar 2018
Tilsyn med styring av renhold, hygiene og arbeidsmiljø for forpleining
Forholdet til styret og styrets arbeid Det er bare en rektor på en skole. Rektor er i en spesiell og noen ganger ensom posisjon mellom styret og skolen.
Innledning om KFF-KSS.
Juristsamling - Ålesund
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Forskrift om Internkontroll
Kurs for brukere av KFF-KSS
Utdanningskvalitet – Nord universitet
Arkivering i friskoler
Kurs for brukere av KFF-KSS
Sentrale lover og regler
Forholdet til styret og styrets arbeid Det er bare en rektor på en skole. Rektor er i en spesiell og noen ganger ensom posisjon mellom styret og skolen.
Utskrift av presentasjonen:

Kurs for brukere av KFF-KSS novemBer 2017 Forum for Friskoler. Abelia

§ 5-2.Styret sine oppgåver Styret har den øvste leiinga av skolen og skal sjå til at skolen blir driven i samsvar med gjeldande lover og forskrifter. ….

§ 5-2.Styret sine oppgåver forts Styret skal ha eit forsvarleg system for vurdering av om krava i gjeldande lover og forskrifter, og føresetnadene for godkjenninga blir oppfylte. Styret skal ha eit forsvarleg system for å følgje opp resultata frå desse vurderingane og nasjonale kvalitetsvurderingar som departementet gjennomfører med heimel i § 7-2 tredje ledd. Som ein del av oppfølgingsansvaret skal det utarbeidast ein årleg rapport om tilstanden i skolen knytt til læringsresultat, fråfall og læringsmiljø.

Forsvarleg system (1) Styret skal ha eit forsvarleg system for vurdering av om krava i gjeldande lover og forskrifter, og føresetnadene for godkjenninga blir oppfylte.

Forsvarleg system (2) Styret skal ha eit forsvarleg system for å følgje opp resultata frå desse vurderingane og [følgje opp] nasjonale kvalitetsvurderingar som departementet gjennomfører med heimel i § 7-2 tredje ledd. Som ein del av oppfølgingsansvaret skal det utarbeidast ein årleg rapport om tilstanden i skolen knytt til læringsresultat, fråfall og læringsmiljø.

Forsvarleg system (3) Som ein del av oppfølgingsansvaret skal det utarbeidast ein årleg rapport om tilstanden i skolen knytt til - læringsresultat, - fråfall og - læringsmiljø.

Elementer i et forsvarlig system (1) (hentet fra Udirs veileder) Følgende elementer bør inngå i et forsvarlig system for vurdering av om kravene i regelverket blir oppfylt: 1. Oversikt over lover, forskrifter og relevante styringsdokumenter i forhold til regelverkets gjennomføring. (=styring)

Elementer i et forsvarlig system (2) (hentet fra Udirs veileder) Elementer i et forsvarlig system forts: 2. Beskrivelse av virksomhetens hovedoppgaver, organisering og myndighetsfordeling (eks: delegasjonsreglement). Ansvarslinjene og myndighetsfordelingen mellom de ulike ansvarsnivåene må være klargjort.  (=styring)

Elementer i et forsvarlig system (3) (hentet fra Udirs veileder) Elementer i et forsvarlig system forts: 2. Rutiner for å sikre at alle i virksomheten har kompetanse til å vurdere regelverket og til å ivareta oppgaver de er gitt i systemet som ledd i skoleeiers oppfyllelse av regelverket. (=gjennomføring) 3. Rutiner for å sikre informasjonsflyt i virksomheten for rapporteringer og tilbakemeldinger. (=gjennomføring)

Elementer i et forsvarlig system (4) (hentet fra Udirs veileder) Elementer i et forsvarlig system forts: 4. Beskrivelse av rutiner eller andre tiltak som er egnet for å bekrefte god tilstand og/ eller avdekke og forebygge manglende overholdelse av gjeldende lover og forskrifter (= kontroll) 5. Beskrivelse av rutiner for å rette opp og forbedre forhold som er oppdaget, samt rutiner for oppfølging av ulike kvalitetsvurderinger

Elementer i et forsvarlig system (5) (hentet fra Udirs veileder) Elementer i et forsvarlig system forts: 5. Beskrivelse av rutiner for å rette opp og forbedre forhold som er oppdaget, samt rutiner for oppfølging av ulike kvalitetsvurderinger (=oppfølging). 6. Beskrivelse av rutiner for oppfølging av kritiske områder i opplæringsvirksomheten (=oppfølging).

Elementer i et forsvarlig system (6) (hentet fra Udirs veileder) Elementer i et forsvarlig system forts: 7. Beskrivelse av ledelsesansvar for gjennomgang, oppdatering og bruk av systemet for å sikre at det fungerer som forutsatt og bidrar til kontinuerlig forbedring (= bruk)

Kvalitetsstyring og kvalitetskontroll Styrende dokumentasjon: Oversikt over lover og forskrifter og delegasjon av myndighet  Gjennomførende dokumentasjon: Rutinebeskrivelser og oppgavefordeling Kontrollerende dokumentasjon: Skjemaer for kontroll og oppfølging  Bruke systemet til å forbedre.