Visste du at: Karrieresenteret i Nord-Trøndelags historie strekker seg 8 år tilbake i tid? Etableringen av senteret var del av et bredt forankret arbeid.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fylkesnettverk karriereveiledning UTDANNINGSVALG
Advertisements

Hvordan kan fagskolene bli mer synlig og kjent?. Informasjonsarbeid Nasjonalt Fagskoleråd Synliggjøre fagskoleutdanningen som en attraktiv utdanning Muligheter.
Foto: Peder Austrud Vest-Agder fylkeskommune folkestyre- samarbeid - kompetanse Karriereveiledning - Regional konferanse Bergen september.
RÅDGIVERROLLEN Refleksjon over rådgivers roller og funksjoner.
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag
NHO og partnerskap for karriereveiledning
s. 1 Møte Nordlandsløftet Narvik, den
Karrieresenteret Ofoten Sentrumsgården 8512 Narvik Tlf:
Hva skal til for å gi ungdom og voksne et bedre grunnlag for yrkes- og utdanningsvalg? Rådgiving og karrièreveiledning.
Presentasjon av Karrieresenteret Vesterålen John-Elvin Paulsen leder/karriereveileder Rådgiversamling, Titlemaster – Denne benyttes på titler.
Karrieresenterets studietur til Nederland 6. – 12. april 2014.
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag
Ny forskrift til opplæringsloven § 9-2 Retten til nødvendig rådgiving
MaHa DELT RÅDGJEVING Rådgjevarsamling I Magnus Barfot.
Karrieresenteret ved Universitetet i Agder
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
En smakebit fra Telemark
Karriereveiledning Strukturen i Finnmark. Fylkespartnerskapet for karriereveiledning Formålet er å etablere forpliktende partnerskap på regionalt nivå.
Questback 2012 Questbacken er basert på svar fra de som har vært til veiledning ved Karrieresenteret i Nord- Trøndelag. Det var ca. 325 som svarte i 2012,
Karrieresenterets studietur til Belgia april 2012.
Karrieresenterets studietur til Nederland April 2014.
Fylkesnettverk for karriereveiledning i Nord-Trøndelag Namsos, april 2013.
Karriereveiledning som virkemiddel?.
Velkommen til samling om rådgiving 23. – 24. oktober 2013.
Karriereveiledning i et livslangt perspektiv – sammenhengen mellom NAV og skolesystemet Rune Kristensen, NAV Rana arbeid Tromsø 20. april 2007.
Karriereveiledning i Telemark
Rådgivernettverk fylkesnivå Fauske, 18 – 19. mars 2013 Foto: Peter Hamlin.
Regionale rådgivernettverk Utg.pkt: Kartlegging – drøftinger møte rådgivernettverk 2012 Utkast felles føringer –Mandat/oppgaver –Deltakelse –Organisering.
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:30 min. om Karrieresenter Telemark: –Hvem er vi? Organisering –Hovedmål og målgrupper –Ressurs -
Karrieresenteret, siden sist… Organisatorisk –Gått over i ordinær drift som en partnerskapsorganisasjon –Fått vårt administrative hjem i TFK –Nedskalering.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
ET UFORLØST POTENSIAL ‣ fagskolestudenter kontra studenter på høyskoler og universiteter ‣ Økt oppmerksomhet blant politikere og i næringslivet.
Namsos; Karrieresenteret, NAV, Norskopplæringen, Flyktningetjenesten
Karriereveiledning for innvandrere
Samling om rådgivning og karriereveiledning
UTDANNINGSVALG i det 13.årige skoleløpet. Hele skolens ansvar! Elev Foresatt Lærer Karriereveileder Rektor Skoleeier Lokalt næringsliv.
Fagbrev på jobb + Karriereveiledning = sant Spredningssamling 14. oktober 2014 Lisbeth Pedersen.
OVERGANGEN FRA GRUNNSKOLE TIL VIDEREGÅENDE SKOLE.
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
NAV, Side 1 Nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse  2007 – 2012  Bygger på erfaringer fra Vilje Viser Vei satsingen i NAV og opptrappingsplanen.
VEILEDNING AV NYUTDANNEDE LÆRERE I VESTFOLD
Veisøkere og elever Studieverksted Karrieresenter.
s. 1 Utdanning og forskning Bodø, 21. april 2015.
Ny GIV Hva startet det med ? – krafttak for grunnleggende ferdigheter Opplæringslovens § 13,10.
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag Petter Renbjør / Heidi Skaret Barsøe Karriereveiledning av flyktninger Quality Airport Hotel Gardermoen 12. og 14. september.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
Rådgiverkonferansen Nytt fra senteret Hva skjer nasjonalt? «Veiledning i offentlig sektor, kull 5, 2015.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
Veisøkere og elever Studieverksted Karrieresenter.
Notodden voksenopplæring og Migranorsk Hvem er vi? Vi er en kommunal virksomhet som driver med ulike former for voksenopplæring. Vi har lokaler i Nopro-bygget,
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag Petter Renbjør / Heidi Skaret Barsøe
Kompetanse for mangfold
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn NOU 2016:7 Grunnopplæringa – universiteter og høyskoler – NAV – kvalitet kompetanse Lindesnes.
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag Petter Renbjør / Heidi Skaret Barsøe
Samarbeid raskere kvalifisering innvandrere til jobb
Prosjektleder Ann Evy Duun
«Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn»
Larvik integreringsmottak- hvordan utnytte ventetiden?
Karrieresenterets studietur til Belgia april 2012
Prosjekt: Styrket kompetanseutvikling i arbeidslivet. Innhold
Sundvolden NAV-veiledere i VGS.
Hvem retter dere dere mot?
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –
Karrieresenter Hedmark
Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –
Nye kunstproduksjoner i Levanger
Utskrift av presentasjonen:

Visste du at: Karrieresenteret i Nord-Trøndelags historie strekker seg 8 år tilbake i tid? Etableringen av senteret var del av et bredt forankret arbeid for å styrke karriereveiledningen i fylket? Karrieresenteret i NT åpnet sine dører høsten 2009? Senteret er eid av et partnerskap som består av Nord-Trøndelag Fylkeskommune, NAV Nord-Trøndelag, NHO, KS og LO?

Visste du at: Karrieresenteret i Nord- Trøndelag jobber på tre områder? Vi er ressurs- og kompetansepartner for alle som jobber med karriereveiledning, for eksempel i utdanningssektoren, i arbeidslivet, i flyktningesektoren, i NAV og i tiltaksbedrifter Vi tilbyr karriereveiledningstjenester til arbeidslivet Vi tilbyr individuelle samtaler til voksne i Nord- Trøndelag, i tillegg til digital veiledning, telefonveiledning, e-postveiledning og kollektive tilbud

Visste du at: Karrieresenteret i Nord-Trøndelag har kontinuerlig fokus på kvalitetsarbeid? Brukere svarer på en nasjonal brukerundersøkelse etter endt veiledningsprosess? Alle tiltak evalueres med questback eller evalueringsskjema?

Visste du at: Karrieresenteret i Nord- Trøndelag jobber for å fremme og utvikle fagfeltet karriereveiledning gjennom å: gjøre andre veiledere bedre gjennom kurs, fagdager og ekskursjoner gjøre veisøkere selvhjulpne i overganger gjennom veiledningsfaglige samtaleprinsipper fremme karrierelæringsprinsippet i alle sammenhenger yte hjelp til selvhjelp i alle sammenhenger

Visste du at: Karrieresenteret i Nord- Trøndelag fremmer og utvikler fagfeltet gjennom å tilby skreddersydde kurs? Vi tilbyr blant annet: Kurs i Utdanningsvalg for lærere og rådgivere Kurs i Jobpics for veiledere på flyktningetjenester, mottak, i NAV og for andre som jobber med veiledning Kurs i WIE for samarbeidspartnere Kurs for tillitsvalgte om kompetanseheving for ansatte Kurs i karriereorientert veiledning for veiledere i NAV Kurs i karriereveiledning for nye veiledere i NAV

Visste du at: Karrieresenteret i Nord-Trøndelag også jobber for å utvikle fagfeltet gjennom å utvikle og tilby skreddersydde fagdager, ekskursjoner og studieturer i inn- og utland? For: Arbeidslivet Andre veiledere i skole, NAV, tiltaksbedrifter Flyktningetjeneste, norskopplæring, voksenopplæring og asylmottak

Visste du at: Karrieresenteret i Nord- Trøndelag tilbyr trekantsamtaler til en rekke forskjellige samarbeidspartnere i et kompetansehevingsperspektiv?

Visste du at: Karrieresenteret i Nord-Trøndelag har opparbeidet solid kompetanse i karriereveiledning av flerspråklige? Vi har fått nasjonal pris for beste prosjekt med «Namsosmodellen»? Vi har utarbeidet nye modeller for samhandling og metoder for karriereveiledning? Vi er ett av fem fylker som prøver ut karriereveiledning i Integreringsmottak? Vi er ettertraktet som foredragsholdere både nasjonalt, regionalt og lokalt?

Visste du at: Karrieresenteret i Nord-Trøndelag er opptatt av kompetanseheving av sine medarbeidere? At alle ansatte har utdanning i karriereveiledning? At alle ansatte er godkjente arbeidslivsveiledere gjennom VIP 24, og vi er sertifiserte på Jobpics, Wie, Profraad og SCI? At to av de ansatte er i gang med masterstudier? At vi er opptatt av og gjennomfører kontinuerlig kompetanseheving gjennom etiske drøftinger og kollegaveiledning? At vi tar imot masterstudenter i praksisopphold? At vi har en tilknyttet lærling?

Visste du at: Karrieresenterets veiledningskompetanse er verdsatt på nasjonalt og internasjonalt nivå? At vi har bidratt med workshop på IAVG- konferansen? At vi har forelest for studenter i veiledningsstudier? At vi bidrar med kursutvikling for ansatte i norskopplæring gjennom Kompetanse Norge? At vi bidrar med utvikling av læremidler for karriereveiledning og lærere i Norskopplæring i samhandling med Høgskolen i Sør- Øst- Norge, Kompetanse Norge og tre andre Karrieresenter fra nord og sør i landet?  

Visste du at: Karrieresenteret i Nord- Trøndelag tilbyr gruppeveiledninger for mange brukergrupper? Ansatte i bedrifter i omstilling Elever i grunnskolen Personer i tiltak Enslige forsørgere Nye jobbsøkere Ungdomsgrupper Flyktninger i mottak Flyktninger i norskopplæring

Visste du at: Karrieresenteret i Nord-Trøndelag er opptatt av å nå veisøkere i hele fylket? At vi har registrerte veisøkere fra absolutt alle kommuner i fylket? At enkelte veisøkere kjører nesten 20 mil for å komme til karriereveiledning? At vi er opptatt av å etablere og vedlikeholde våre nettverk, at vi har dialog med alle kommuner? At vi har utarbeidet en nettside der veiledere og veisøkere kan finne hjelp til selvhjelp? At vår nettside er anerkjent nasjonalt, og den har brukere langt utenfor fylkesgrensene, og at den er under kontinuerlig videreutvikling og kvalitetssikring? At vi har utviklet brosjyrer som bl.a ligger på offentlige kontorer og på alle helserelaterte bedrifter forøvrig?  

Visste du at: Vi på karrieresenteret er innovatører, entreprenører, idemakere, gjennomførere, markedsførere, administratorer og gode kollegaer i flat struktur? Administrative oppgaver fordeles mellom ansatte? Vi har felles virksomhetsplan og to lokale aktivitetsplaner? To medarbeidere har administrasjonsansvar for nettsiden? Timebestillinger kommer via nettside, samarbeidspartnere, telefon og drop-in?