Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Advertisements

Månedsevaluering november 2011
Evaluering av september på blå
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Månedsevaluering Juni I mai og Juni har barna vært på tur til gimle museum. De har kjørt buss, og for noen var det en ny opplevelse. De så mange forskjellige.
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
Rolighetsmoen barnehage
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Månedsbrev fra Blåklokka
Månedsevaluering januar Denne måneden har vi feiret Edis 3 år, Emma 5 år og Evan 5år. Vi har også lekt masse ute i den etterlengta snøen. Ellers holder.
"God bagasje på livets reise."
August på Rød.
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Gustadmoen barnehage Med for ditt barn
Fysisk aktivitet.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Lek og Læring i barnehagen
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
SKOG PROSJEKT NINA OG TONE.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Enkel versjon av juleevangeliet til adventsamlingene Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Og for å komme dit skal vi; LEKE, HA DET GØY, LE SAMMEN, LYTTE TIL HVERANDRES HISTORIER, DELE OPPLEVELSER, FINNE LØSNINGER SELV OG SAMMEN. sept2014 VibekeW.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Månedsplan for september Temaet for denne måneden: Meg selv Målet for denne perioden er å gi barna kjennskap kroppen 1 Gruppe 1: tema inne Gruppe 2 og.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
1 Lekens betydning for barn på sykehus Støttende tiltak for barn med smerter.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Uke 39: Skoguke på Lekestua, høsten Det er tid for høstens skoguke. Vi gleder oss! Skogen innbyr til mye forskjellig lek. Den byr på utforsking,
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Barnehagens innhold skal være allsidig og variert, og utformes slik at hvert enkelt barn får opplevelser og erfaringer som støtte for sin utvikling av.
Lekens egenverdi.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Uke 39: Skoguke på Snekkern, høsten 2017.
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Periodeplan for Lekestua uke 9-17 Språkmiljø: Uttale, ordproduksjon og setningsproduksjon Hva er viktig for oss i Sommerly når vi fokuserer på TRAS.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
MARS MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
MARS I Mars starter vi opp med forberedelser til påske. Vi skal ha forming hver mandag og skal da lage påskepynt. Vi skal også snakke litt om hvorfor.
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Ukeplan MINSTEN UKE 39: SKOGUKA høst Mandag Tirsdag 26.09
Årshjul rødbasen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Årsplan- spesifikk del
Siste året i barnehagen
PROGRESJONSPLAN 1-3 ÅR NÆRMILJØ OG SAMFUNN ANTALL, ROM OG FORM
Hva er karnevel for oss i Sommerly?
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Dialogisk lesing om vennskap og følelser
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
Utskrift av presentasjonen:

Periodeplan for Sommerly Uke 38-41 Høst, Skoguke og brannvern . Hva er viktig for oss i Sommerly når høsten er her og vi gjennomfører skoguka og brannvern? Høsten er for oss naturens farger, endringer og kjennetegn. Det er viktig å bruke kroppen og sansene våre sammen ute i naturen. Vi undrer oss over naturens mangfold og spiser god turmat sammen. Vi legger til rette for at barna skal få oppleve mestring og glede når vi ferdes utenfor barnehagens område. Under brannvernuka har vi fokus på hvordan vi skal opptre ved en evt. Brannalarm. Varslet alarm, torsdag er hovedfokus denne uka. Rammeplanen sier: Gjennom sanseinntrykk og bevegelse skaffer barn seg erfaringer, ferdigheter og kunnskap på mange måter. De skal få erfaring med å iaktta, undre seg, eksperimentere, systematisere, beskrive og samtale om fenomener i den fysiske verden. Barna tar i bruk fantasi, kreativ tenkning og skaperglede. Naturen gir rom for mangfold av aktiviteter og opplevelser til alle årstider og i all slags vær. Lek med den fysiske verden både ute og inne, innebærer utforsking og bearbeiding av inntrykk. Noen aktiviteter: Barna er med på forberedelser og gjenkalling. Metode: PLAGG Formingsaktiviteter inne og ute. Vi lager mat og spiser ute. Turer i skogen og barnehagens nærmiljø. Barna kan ha med seg brannbiler og rekvisitter. Brannøvelse og oppstilling på plassen. Oppfordrer til brannøvelse hjemme. Mål for perioden: Turglede og mestring Barna skal få erfare naturen med alle sanser: se, lukte, føle, høre, smake. Barna skal få kjennskap til barnehagens nærmiljø. Barna skal få erfaring med å ta vare på naturen, Barna skal få mulighet til å utforske naturen, og erfare høstens endringer, som dens farger. Barna skal videreutvikle sin kroppsbeherskelse, grov- og finmotorikk. Barna skal øve på å evakuere barnehagen, og stille opp på «sin plass ute» ved en eventuell brannalarm.

Sommerly 2017-2018 Våre mål og visjoner Vi ønsker trygge barn med et godt selvbilde som kan respondere på en måte som gir løsninger og læring for seg selv og gruppa. Vi ønsker barn som anerkjenner, respekterer og er nysgjerrige på hverandres ulikheter. Vi ønsker barn som tørr å sette ord på egne behov og emosjoner og som er trygge på voksne i barnehagen og hjemme de kan komme til for hjelp og trøst. Språkets betydning for vennskap, lek og kommunikasjon i samspill. Og for å komme dit skal vi; LEKE, HA DET GØY, LE SAMMEN, LYTTE TIL HVERANDRES HISTORIER OG INNSPILL, DELE OPPLEVELSER OG FØLELSER, FINNE LØSNINGER SELV OG SAMMEN. Den viktige voksenrollen i barnehagen og hjemme; Vi må støtte hverandre, ha felles retning, tydelige og tilstedeværende voksne. Gi barna tid til å resonnere og finne løsninger. Være nysgjerrige og lyttende til barnas innspill og intensjoner. Stille oss undrende i situasjoner og ikke definere. Samarbeid og delt ansvar mellom barnehage og hjem. Det er summen av tiltak som gir effekt, ikke enkelt tiltakene. sept2016 VibekeW